Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM"— Sunum transkripti:

1 TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM
LÜTFİ BANAT İLKOKULU TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM

2 Teknolojiyle iç içe büyüyen ve birçok konuda bizlerden çok daha duyarlı ve akıllı olan çocuklarımızın; Projenin AMACI Aileleri ile kaliteli zaman geçirebilmeleri Zamanı iyi kullanmaları Okul başarılarını en üst seviyeye çıkarabilmeleri hedeflenmiştir.

3 Teknolojik gelişmeler, sosyal ve günlük hayatımızı büyük ölçüde etkilemiş, elektronik cihazlar hayatımızın her anına nüfuz etmiştir. Olumlu etkileri tartışmasız olan elektronikler, kullanımı iyi yönetilmediği takdirde en değerli zamanlarımızı çalıp paylaşımlarımızı azaltmaktadır.

4 Bu projede; Kontrolsüz kullanıldığında zaman katilleri olarak nitelendirebileceğimiz - Televizyon, - Bilgisayar, - Ipad, - Playstation vb. tüm elektroniklerden uzak kalabileceğimiz iki saate ihtiyacımız olacaktır.

5 projenin KAPSAMI Her gün 19:00-21:00 saatleri arası çocuğunuzla birlikte zaman geçireceğiniz dilim olarak belirlenmiştir. (Aile farklılıklarına bağlı olarak 18:00-20:00 veya farklı zaman dilimlerine taşınabilir. Sadece 21:30’un uyku saati olduğu unutulmamıştır.) Bu zaman diliminde televizyon, bilgisayar, cep telefonu kapalı modunda olacağı gibi anne-babalar da başka bir işle uğraşmamışlardır.

6 İki saatlik sürenin; İlk bir saatinde çocukla birlikte oyun oynama, etkinlik yapma İkinci saatinde ise çocuk ödevlerini tek başına yaparken anne-baba okuma saati uygulamasıyla-kitap okuyarak- model olmuştur.

7 Çocuk hayatı oyunla öğrenir

8 Anne-Babalara Örnek Etkinlikler:
Dans Hocası: Ailece sevdiğiniz bir müzik eşliğinde dans edin. Dansı kim yönetiyorsa hareketleri o göstersin, diğerleri onu taklit etsin. Teknede bir Aile: Ailece hayali bir tekneye binin. Elinizde küreklerle azgın sulara karşı mücadele verin. Ayna-Ayna Oyunu: Çocuğunuzun karşısına geçin ve o ne yapıyorsa siz de aynısını yapın. Bil Bakalım Ne?: Farklı dokuları ve ısıları olan malzemeleri bir araya getirin. Çocuğunuz gözleri kapalı iken bunlara dokunarak ne olduğunu tahmin etsin. Nesi Var: Aklınızdan bir nesne tutun ve çocuğunuzun soru sorarak, tuttuğunuz nesneyi bulmasını sağlayın. Sorulara sadece evet ya da hayır diye cevap vermelisiniz. Balonla Oynamak: Yumuşacık bir balonla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

9 Çocuğunuz ödevini kendi başına yaparken anne/baba kitap okuyarak model olur.
Ödev saatinde anne-baba kitap okuyarak hem çocuğa örnek olur hem de çocuğun dikkatinin dağılmasını önler. Ödev bitince anne/baba tarafından kontrolü yapılır ve geri bildirimlerle konular pekiştirilir. It is a service which is open to all students.

10 TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM
Bu proje sayesinde çocuğunuzla; Güçlü bir iletişim kurmanız, Karşılıklı olarak tatmini yüksek bir ebeveyn-çocuk ilişkisi yaşamanız, Okul başarısına katkıda bulunmanız mümkün olmuştur. It is a service which is open to all students.

11 LÜTFİ BANAT İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TEKNO-UYUMLUYUM AİLEMLE MUTLUYUM GELECEKTEN UMUTLUYUM ÇÜNKÜ BEN; LÜTFİ BANAT’LIYIM


"TEKNO-UYUM AİLEMLE MUTLUYUM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları