Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SPİL DAĞI MİLLİ PARKI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SPİL DAĞI MİLLİ PARKI."— Sunum transkripti:

1 SPİL DAĞI MİLLİ PARKI

2 Spil Dağı Milli Parkı: Ege Bölgesi’nin Manisa ili sınırları içindedir yılında ilan edilmiştir. Yüz ölçümü hektardır. Karstik yapıda olan Spil Dağı kanyonlara, mağaralara, dolinlere sahiptir.

3 Spil Dağı Milli Parkı: ALAN PROFİLİ Bölge Müdürlüğü 4.Bölge (Manisa)
Bulunduğu İl  Manisa Bulunduğu İlçe  Merkez Kapladığı Alan  6.867 Ha. İlan Tarihi   Noktasal Koordinat  38°33'01.06''K - 27°26'49.11''D Yükseklik  1200 m.

4 Spil Dağı Milli Parkı: ALANDAKİ REKREASYONEL KULLANIMLAR:
Arazinin jeomorfolojik yapısı dağcılık sporuna elverişli olup, aynı zamanda doğa  yürüyüşleri, dağcılık, trekking ve paraşütçülük de yapılmaktadır.  Milli Parkın Atalanı Mevkiinde düzenlenen günübirlik ve kamp alanı bölge halkının yaz-kış rekreasyon ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaktadır.

5 Spil Dağı Milli Parkı: Dinlenme ve eğlenme Doğa Yürüyüşü Piknik
Aktiviteler: Dinlenme ve eğlenme Doğa Yürüyüşü Piknik Fotoğrafçılık

6 Spil Dağı Milli Parkı: Kaynak Değerleri:
Spil Dağı Milli Parkı,6867 ha’lık alanının içinde Ayvacık Köyü bulunmaktadır. Sahanın diğer kısımları Manisa Merkez, Turgutalp, Kemalpaşa Beşpınar Köyü, Manisa Merkez Karakoca Köyü, Yukarıçobanisa, Sancaklı Çeşmabaşı, Sancaklı Kayadibi, Sancaklı Uzunçınar Beldeleri kısmen park alanı sınırları içine girmektedir. 

7 Spil Dağı Milli Parkı: Görülmesi Gereken Yerler:
Park’ın doğusunda 600 m yükseklikte bulunan ve içi tamamen sülüklerle dolu olan “ Sülüklü Göl “ de kalkerlerin erimesi ile meydana gelmiş bir dolin gölüdür. 

8 Spil Dağı Milli Parkı: Görülmesi Gereken Yerler:
Niobe (Ağlayan Kaya) : Manisa Merkez Karaköy Semti Çaybaşı Mevkii’nde kadın başı şeklindeki kaya, efsaneye göre 14 güzel çocuğunun kıskançlık sebebiyle Apollo ve Artemis’in anneleri Leto tarafından öldürülmesi sonucu çocuklarının ardından ağlayan Niobe’ye aittir.

9 Spil Dağı Milli Parkı: Görülmesi Gereken Yerler:
Kybele Kaya Anıtı (Rölyefi): Merkez Akpınar Mevkii’nde iki yanında birer aslan olduğu halde oturmuş kadın şeklinde tasvir edilen Kybele Kaya Kabartması M.Ö.13. yüzyılda Hitit ordularının yaptığı bir sefer  sırasında yapıldığı sanılmaktadır.

10

11 FLORASI

12 Milli Park flora açısından oldukça zengindir. 600 m
Milli Park flora açısından oldukça zengindir. 600 m.ye kadar Kızılçam ve daha yukarılarda Karaçam hakim ağaç türüdür. KIZILÇAM: KARAÇAM:

13 MEŞE: SÜRÜNGEN ARDIÇ:

14 LADEN: FUNDA:

15 DEFNE: MERSİN:

16 BERBERİS: ŞAKAYIKLAR :

17 Laleler ufak orman açıklıklarında, dere tabanlarının düzlüklerinde tabii olarak kümeler halinde bulunurlar. Spil Dağı Milli Parkında 76 adet endemik bitki türü tespit edilmiştir.  Osmanlı İmparatorluğu’nda bir döneme ismini veren lalelerin Manisa Dağı’nda görüldüğü iddia edilmektedir. Zira Osmanlı İmparatorluğu döneminde Manisa, şehzadeler şehri idi.

18 Manisa Lalesi:

19 SÜMBÜL: ÇİĞDEM:

20 SIKLEMEN: GLAYYÖR:

21 FAUNASI

22 Memelilerden; yöreye has yılkı atları, tavşan, tilki, ayı, karaca, kurt, çakal, porsuk, dağ keçisi, domuz, ve sansar, kuşlardan; doğan, atmaca, kartal, akbaba, kınalı keklik, çil keklik ve ötücü kuşlar yörede yayılış göstermektedir.

23 YILKI ATLARI: TAVŞAN:

24 AYI: TİLKİ:

25  KARACA: KURT:

26 PORSUK: DAĞ KEÇİSİ:

27 DOMUZ: SANSAR:

28 DOĞAN: ATMACA:

29 KARTAL: AKBABA:

30 KINALI KEKLİK: ÇİL KEKLİK:

31 DİNLEDİĞİNİZ VE İZLEDİĞİNİZ
İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM Hazırlayan; FATİH BAYTOZ


"SPİL DAĞI MİLLİ PARKI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları