Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)"— Sunum transkripti:

1

2 TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)

3  Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında burslu olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerin girmeleri gereken sınavdır.  ÖSYM tarafından gerçekleştirilir.  Yalnız lisans ve önlisans düzeyinde öğrenim görmek isteyen adaylar başvurabilir.

4  Temel Öğrenme Becerileri Testi  Türkçe Testi

5  Temel Öğrenme Becerileri Testi Türkçe olarak hazırlanır.  Yetkililerin talep etmesi halinde soruların ülke diline (Romence) çevirisi yapılır.

6  Temel Öğrenme Becerileri Testi: 90 dakika  Türkçe testi: 60 dakika

7  Adaylar tercihleri ve Temel Öğrenme Becerileri Testi puanları dikkate alınarak yükseköğretim programlarına yerleştirilir.  Türkçe Testi puanları yerleştirme işleminde dikkate alınmayıp, adayların Türkçe seviyelerinin tespiti için kullanılır.

8  Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında olmak veya böyle bir okuldan mezun olmak  1 Ocak tarihi itibariyle 25 yaşından gün almamış olmak  Türkiye’de burslu okurken öğrenimini bırakmış ve bursu kesilmiş öğrenciler arasında bulunmamak (sağlık vb nedenler hariç)

9  Sınavın Romanya’da yapılacağı Merkez: Köstence  Sınav tarihi: 25 Nisan 2010 Pazar  Son başvuru tarihi: 22 Nisan 2010  Başvuru Yerleri: T.C. Temsilcilikleri

10  Boğaziçi Üniv.- Siyaset Bil. ve UA İlişkiler (1)  İstanbul Aydın Üniversitesi- İşletme (1)  İstanbul Üniversitesi- Diş Hekimliği (1)  İstanbul Üniversitesi- Hemşirelik (2)  İstanbul Üniversitesi- Tıp (1)  Marmara Üniversitesi- Eczacılık  Marmara Üniversitesi- İlahiyat  Mimar Sinan Üniv- Türk Dili ve Edebiyatı


"TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları