Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ VE İÇ SINAVI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ VE İÇ SINAVI"— Sunum transkripti:

1 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ VE İÇ SINAVI

2 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
Fransa-Türkiye işbirliği anlaşması ile 1992'de kurulmuş olan, Frankofon (Fransızca konuşan / eğitim veren) Üniversite

3 ÖĞRENCİ KABULÜ 1) LYS : Öğrenci mevcudunun % 50’si üniversite sınavı ile alınır. 2) Geriye kalan %50 öğrenci Frankofon liselerin öğrencilerine yapılan iç sınavla alınır (iç sınav için bkz: 12. slayt). Bu sınava giren öğrencilerin yarısı Galatasaray Lisesi’nden, diğer yarısı özel frankofon liselerden alınır. Yani; tüm mevcudun (480 öğrencinin); %50'si LYS ile giren öğrencilerden, %25'i GS lisesi öğrencilerinden, %25'i frankofon liselerin öğrencilerinden oluşur.

4 EĞİTİM Frankofon öğrenciler hazırlık sınıfı okumaz.
Üniversiteye girişte Fransızca seviye tespit testi yapılır. Başarılı olan öğrenciler 1. senede zorunlu İngilizce dersleri alır. Başarılı olamayan öğrenciler ise 1. senede Fransızca dersleri almak zorundadır.

5 FAKÜLTELER Hukuk --- İletişim İktisadi ve İdari bilimler
Mühendislik ve Teknoloji Fen-Edebiyat

6 FAKÜLTELER HUKUK FAKÜLTESİ : (4 yıllık programlar) Özel Hukuk
Kamu Hukuku İLETİŞİM FAKÜLTESİ : (4 yıllık programlar) Gazetecilik TV-Radyo-Sinema Halkla İlişkiler ve Reklam * Bu bölümlerde ilk 2 yıl ortak dersler okutulur.

7 FAKÜLTELER İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER : (4 yıllık programlar) İktisat
İşletme Uluslararası İlişkiler Siyaset Bilimi

8 FAKÜLTELER MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ : (4 yıllık programlar)
Bilgisayar Mühendisliği Endüstri Mühendisliği FEN-EDEBİYAT : (4 yıllık programlar) Felsefe Sosyoloji Matematik Karşılaştırmalı Dil bilim (Fransız Dili ve Edebiyatı)

9 MASTER VE DOKTORA PROGRAMLARI
Lisans sonrası GSÜ’de tüm branşlarda master yapılabilir. Master sonrası doktora yapılabilen bölümler: Hukuk Felsefe İşletme Uluslararası ilişkiler Endüstri mühendisliği

10 YURTDIŞI OLANAKLARI FRANSA İLE İŞ BİRLİĞİ :
Galatasaray Üniversitesi, 32 Fransız üniversitesinin desteklediği bir konsorsiyuma üyedir. Fransız üniversiteleriyle uyumlu iki master diploması vermektedir. Lisans programının 3. ya da 4. yılında Erasmus Değişim Programı'na katılınabilir. Lisanstan sonra Fransa’da MASTER 2'ye devam edilebilir. (Fransa'daki sisteme göre Master programının 2. yılı) Birçok burs imkanı vardır. Tezler iki kişi tarafından hazırlanabilir. FRANSA İLE İŞ BİRLİĞİ :

11 ÖĞRENCİ HAYATI Üniversite Kulüpleri Kültürel Kulüpler Spor Kulüpleri
İşletme kulübü Tiyatro Futbol Ekonomi kulübü Sinema Basketbol Gazetecilik kulübü Müzikal komedi Voleybol İletişim kulübü Resim ve plastik sanatlar Tenis Mühendislik kulübü Müzik Masa tenisi Bilişim kulübü Dans Yüzme Diplomasi kulübü Fotoğraf Eskrim Sosyoloji kulübü Çevre Denizaltı dalışı Felsefe kulübü Şiir ve hikaye Aïkido Öğrenci Hayatı

12 İÇ SINAV Her yıl Mayıs ayının son Pazar günü, üniversitenin Ortaköy Yerleşkesi'nde yapılır. İki aşama halinde gerçekleştirilir. Birinci aşama sabah saat 08.30'da yapılır. İkinci aşamaları oluşturan Sosyal Bilimler sınavı 12.30'da ve Sayısal Bilimler sınavı 14.30'da uygulanır.

13 İÇ SINAV Birinci aşama sınavı tüm adayların yanıtlayacağı
DERS SORU ADEDİ Türkçe 10 T.C.İnkılap Tarihi 5 Matematik 30 Fransızca 20 Fizik Kimya 3 Biyoloji 2 Coğrafya Genel Tarih Birinci aşama sınavı tüm adayların yanıtlayacağı sorulardan oluşur ve 180 dakika sürer. Her soru 1 puandır ve 4 yanlış 1 doğruyu götürür.

14 İÇ SINAV İkinci aşamadaki Sosyal Bilimler sınavı, Mühendislik
ve Matematik haricindeki tüm bölümlere girmek isteyen öğrencilerin cevaplandıracağı sınavdır. 90 dakika sürer. Her soru 1 puandır ve 4 yanlış 1 doğruyu götürür. DERS SORU ADEDİ Fransızca kompozisyon 1 adet = 10 puan Fransızca 5 Türkçe 10 Felsefe Sosyoloji

15 İÇ SINAV İkinci aşamadaki Sayısal Bilimler sınavı, Mühendislik
ve Matematik bölümlerine girmek isteyen öğrencilerin cevaplandıracağı sınavdır. 90 dakika sürer. Her soru 1 puandır ve 4 yanlış 1 doğruyu götürür. DERS SORU ADEDİ Matematik 20 Fizik 10 Kimya 5

16 İÇ SINAV : TERCİHLER Adaylar, öğrenim görmek
istedikleri fakülte/bölümlere ait tercihlerini, Sosyal Bilimler ve Sayısal Bilimler Sınavı esnasında cevap anahtarı formunun üzerinde işaretleyeceklerdir. *** Sadece Sosyal Bilimler sınavını seçen öğrenciler, ilgili fakülte ve bölümlerin arasından en çok 5 tercih yapabilirler. Sadece Sayısal Bilimler sınavını seçen öğrenciler, ilgili bölümlerin arasından en çok 2 tercih yapabilirler. *** Her iki sınavı da seçen adaylar, 2'si Sayısal Bilimler aşamasından, 5'i Sosyal Bilimler aşamasından olmak üzere en çok 7 tercih yapabilirler. Ancak, seçilen bir bölüm diğer bir tercihte yeniden seçilemez. Aksi takdirde bu tercih işleme alınmaz.

17 İÇ SINAV : SONUÇLAR VE YERLEŞTİRME
Üniversite Yönetim Kurulu kararı uyarınca; adayın GSÜ iç sınavı, ancak ÖSYM tarafından yurt çapında düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) aşağıda belirtilen şartları yerine getirdiği takdirde değerlendirilmektedir: Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi'nin bölümleri ile Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü tercih eden adayların; Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puanına göre yapılan sıralamada MF1 (Matematik- Fen 1) MF2 (Matematik-Fen 2) MF3 (Matematik-Fen 3) MF4 (Matematik-Fen 4) puan türünden en az birinden ilk adayın içinde yer alması zorunludur.

18 İÇ SINAV : SONUÇLAR VE YERLEŞTİRME
Sosyal Bilimler’in tüm bölümleri ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Diller Bölümünü (Fransız Dili ve Edebiyatını) tercih eden adayların ise; Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puanına göre yapılan sıralamada TM1 (Türkçe-Matematik 1) TM2 (Türkçe-Matematik 2) TM3 (Türkçe-Matematik 3) veya TS1 (Türkçe-Sosyal 1) TS2 (Türkçe-Sosyal 2) puan türünde en az birinden ilk adayın içinde yer alması zorunludur. Her iki alanda tercih yapan adaylar, ilgili alanın şartını yerine getirmekle yükümlüdür.

19 Öğrencilerimize başarılar dileriz!


"GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ VE İÇ SINAVI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları