Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜNYA, GÜNEŞ ve AY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜNYA, GÜNEŞ ve AY."— Sunum transkripti:

1 DÜNYA, GÜNEŞ ve AY

2 DÜNYA’MIZ EŞSİZ BİR GEZEGEN
-Tüm gezegenlerden en çok suyu olanıdır. -İnsanların soluması için yeterli oksijeni olan tek gezegendir. -Koruyucu bir atmosfer katmanı ile çevrilidir. -Kendi etrafında dönmektedir. -Bir dönüşünü 24 saatte tamamlar. -Tek uydusu olan gezegendir.

3 DÜNYA’NIN ATMOSFERİ Dünya, 500 km kalınlığın-da gazlardan oluşan bir örtü olan, atmosfer ile çevrelenmiştir. Atmosfer, bizi göktaşlarından ve Güneş’in zararlı ışıklarından korur.

4 BİLİP, BİLMEDİĞİMİZ TÜM GEZEGENLER

5 DEV ATEŞ TOPU GÜNEŞ 19. Yüzyılda bazı bilim adamları yanan dev bir kömür topu olduğuna inanıyorlardı. Bazıları ise Güneş’in tamamen püsküren yanardağlarla kaplı olduğunu düşünüyordu. Güneş bir saniyede, insanların bütün tarihi boyunca harcadığı toplam enerjiden daha fazlasını harcıyor.

6 GÜNEŞ SİSTEMİ Güneş Sistemi: Bize en yakın gökcisimlerinin barındığı yer,Güneş,Merkür,Venüs,Dünya,Mars,Jüpiter,Satürn, Uranüs,Neptun, Plüton, Astroidler ve Kuyrukluyıldızlar işte bütün bu gökcisimlerini barındıran sistem.

7 SADIK DOSTUMUZ AY Ay Dünya’mızın uydusudur. Geceleri Güneş’ten aldığı ışığı bize yansıtır. Eğer Ay olmasaydı, Dünya’mızda “gelgit” olayı fazla olmazdı.Çünkü;2/3 Güneş’ten kaynaklanmaktadır.

8 AY Bir gezegenin çekim etkisinde kalarak, onun çevresinde dolanan gök cismine uydu denir.Dünya’mızın tek uydusu olan Ay, Dünya’ya en yakın gök cismidir. Ay Güneş’ten aldığı ışığı yansıtır. Dünya’nın çapı, Ay’ın çapının yaklaşık 4 katıdır. Ay’daki yerçekimi, Dünya’dakinin altıda biri kadardır. Rakamlarla Ay: Çap: 3.476 km Bir günün uzunluğu(Dünya etrafında dönüş süresi): 29,5 gün Dünya’dan uzaklık: km

9 AY’IN EVRELERİ

10 AY’IN EVRELERİYLE BİLGİ
Yeniay: Ay Güneş ile beraber doğar ve Güneş ile batar. Bu evrede Ay gözlemci tarafından görülemez. Hilal: Ay Güneşin doğusunda kalmaktadır. Ay - Yer - Güneş arasındaki açı çok 90° den küçüktür. Hilal evresinin gözlem süresi kısadır. İlk Dördün: Yeni Ay safhasından yaklaşık bir hafta sonra Ay, yarım daire şeklinde görülür.

11 Dolun Ay: Bu evrede Ay Güneş batarken doğu ufkundan doğacaktır. Dolun Ay’ın bulunduğu zamanlarda gözlem şartları uygun değildir. Son Dördün: Bu evrede Güneş dogarken Ay Gözlemcenin meridyenindedir.

12 TOPLU KONUT İLKÖĞRETİM OKULU 3/C SINIFI


"DÜNYA, GÜNEŞ ve AY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları