Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7."— Sunum transkripti:

1 Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7

2

3 Denetim Masası Windows’un görünümü, klasörlerin nasıl gözükeceğini, Saat, Yazıcı, Ağ ayarları, Program ekleyip kaldırma, Donanım ekleme, büyüteç, klavye, fare ve sistemle ilgili ayarları değiştirebiliriz. Bilgisayarımızın ayarları özelleştirilir.

4 Denetim Masası Görünümleri
Denetim masasında Klasik ve Kategori görünümü olmak üzere iki çeşit görünüm vardır.

5 Denetim Masası Öğeleri-1
Ağ Bağlantıları Ağ ile alakalı donanımlara buradan erişebilirsiniz. Ağdaki diğer bilgisayarlara, yazıcılara ve diğer kaynaklara kısayollar içerir. Ağ Kurulum Sihirbazı Bilgisayarınızda yeni bir ağ kurmak için gerekli ayarları yapmak üzere sihirbazı çalıştırır.

6

7 Denetim Masası Öğeleri-2
Bölge ve Dil Seçenekleri Kullanılan dili, para birimini, sayı birimini ve metinlerdeki karakter gruplarını düzenler. Donanım Ekle PnP (Tak ve çalıştır) özelliği olmayan cihazları buradan ekleyebilirsiniz. Alacağınız cihaz genellikle PnP özelliği taşıyacağı için cihazı taktığınızda Windows otomatik olarak cihazı kurmaya çalışır eğer kuramazsa sizden kurulum yerini ister ve oradan kurar. Bu ikona tıkladığınızda Windows kısa bir tarama yapar eğer bir donanım bulursa yada bir donanımın eksik olduğunu fark ederse uyarır.

8

9 Denetim Masası Öğeleri-3
Erişebilirlik Seçenekleri Görme, işitme ve hareket engelli kullanıcıların ek yazılım ve donanıma gerek olmaksızın erişimlerini arttırmak üzere Windows Xp’nin görünüm ve davranış özelliklerini değiştirir. Fare Farenin sol ya da sağ ele göre ayarlanmasını, göstergesinin değiştirilmesi ve hızının ayarlanması gibi işleri yapmayı sağlar.

10

11 Denetim Masası Öğeleri-4
Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü Görev çubuğunun ve başlat menüsünün özelliklerini ve görünüm şeklini değiştirebileceğiniz menüdür. Görüntü WindowsXp temalarını, arka planı, ekran koruyucuyu değiştirebilirsiniz. Ayarlar kısmından da çözünürlük ve ekran kartı ayarlarına ulaşabilirsiniz.

12

13 Denetim Masası Öğeleri-5
Güç Seçenekleri Tüm sistemin yada bazı donanımların güç tüketimlerini azaltmak için ayarların yapıldığı menüdür. Örneğin kullanmadığınızda ekranın düşük güce geçmesi gibi Güvenlik Merkezi Windows XP SP2 kullananlar için güvenlik duvarı ayarları buradan yapılır. Port açmak isteyenler buradan gerekli portları açabilir. Yada virüs programları için ayarlar buradan yapılır.

14

15 Denetim Masası Öğeleri-6
Internet Seçenekleri Internet Explorer ayarları değiştirilir. Örneğin tarayıcınızın açılışta ilk olarak erişeceği sayfa belirlenebilir, yada istenmeyen içeriklere erişimi engelleyebilirsiniz, ya da renk ve yazı tiplerinin Web sayfalarında nasıl görüneceğini belirleyebilirsiniz. Klasör Seçenekleri Klasörleri nasıl görüneceğini buradan ayarlayabilirsiniz. Gizli klasörleri gösterip tanımlı uzantıların ayarlarını yapabilirsiniz.

16 Denetim Masası Öğeleri-7
Klavye Bir tuşa basılı tuttuğunuzda bir karakterin tekrarlandığı oranı ve tekrarlamaya başlamadan önceki gecikme süresini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca ekleme noktasının yanıp sönme hızını da ayarlayabilirsiniz. Farklı bir klavye düzenine geçebilir veya klavyeleri değiştirmeksizin diğer dillerde metin girebilirsiniz. Konuşma Metinden konuşmaya (TTS) metindeki sözcüklerin işletim sistemi tarafından okunması işlemidir. Bu seçenek bu işlem için gerekli ayarları sağlar.

17

18 Denetim Masası Öğeleri-8
Kullanıcı Hesapları PC’de sizin dışında başka kullanıcılar varsa onlar içinde hesap açıp bazı haklar tanımlayabilirsiniz. Program Ekle/Kaldır Bilgisayardan kaldırılmasını istediğiniz programların sistemden kaldırılmasını sağlar. Yada Windows Bileşenlerinden Windows’la alakalı bileşenleri kaldırıp ekleyebilirsiniz. Ses Efekti ve Ses Aygıtları Bilgisayarın ses düzenini değiştirme ve hoparlör ve kayıt aletlerinin ayarlarının yapılmasını sağlar.

19

20 Denetim Masası Öğeleri-9
Sistem Bilgisayarın bellek kullanımı hakkında bilgilere erişilebilir. Donanım ve aygıt özelliklerine ilişkin bilgilere erişmek ve donanım profillerini yapılandırmak. Tarih ve Saat Tarih ve saat ayarları yapılabilir. Telefon ve Modem Seçenekleri Bilgisayara takılı modemler buradan ayarlanabilir.

21

22 Denetim Masası Öğeleri-10
Yazıcı ve Fakslar Bilgisayara yüklenmiş yazıcı ve faksları gösterir, yenilerinin eklenmesini sağlar. Yönetimsel Araçlar Burada Windows bileşen ayarları, bilgisayar yönetimi (disk, donanım, kullanıcı), Olay izleyici vardır. Zamanlanmış Görevler Komut dosyalarını, programların ve belgelerin kendimiz için en uygun zamanda çalıştırılması sağlanır. Görevler günlük, haftalık, aylık ve belirli bir zamanda çalışmak üzere ayarlanır.

23

24


"Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları