Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

A good reason our grandparents were happier people (unbelievable that this is all true) E S K İ G Ü Z E L G Ü N L E R Büyük anne ve büyük babalarımızın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "A good reason our grandparents were happier people (unbelievable that this is all true) E S K İ G Ü Z E L G Ü N L E R Büyük anne ve büyük babalarımızın."— Sunum transkripti:

1 A good reason our grandparents were happier people (unbelievable that this is all true) E S K İ G Ü Z E L G Ü N L E R Büyük anne ve büyük babalarımızın daha mutlu olduklarını kanıtlayan haklı nedenler (İnanılmaz gibi görünüyor ama hepsi doğru)

2 Bayer’s Heroin - Bayer’in Eroin’i A bottle of Bayer's heroin. Between 1890 and 1910 heroin was sold as a non-addictive substitute for morphine. It was also used to treat children with strong cough. Bayer’in eroin şişesi. 1890 yılından 1910 yılına kadar eroin, morfin’in yerine alışkanlık yapmayan bir ilaç olarak satılıyordu. Özellikle çocuklarda, şiddetli öksürüklerin tedavisinde kullanılıyordu.

3 Coca Wine - Koka Şarabı Metcalf Coca Wine was one of a huge variety of wines with cocaine on the market. Everybody used to say that it would make you happy and it would also work as a medicinal treatment. Metcalf Koka Şarabı, kokain içeren yüzlerce şaraptan biri olarak piyasada bulunuyordu. Herkes bu nesnenin insanı mutlu ettiğini ayrıca tıbbi tedavi aracı olarak da işe yaradığını söylerdi.

4 Mariani wine - Mariani Şarabı Mariani wine (1875) was the most famous Coca wine of it's time. Pope Leo XIII used to carry one bottle with him all the time. He awarded Angelo Mariani (the producer) with a Vatican gold medal. Mariani Şarabı (1875) zamanının en ünlü Koka’lı şarabıydı. Papa VIII. Leo, hemen her zaman ve her gittiği yere bu şaraptan bir şişe götürürdü. Hatta şarabın üreticisi Angelo Mariani’yi Vatikan’ın altın madalyasıyla onurlandırmıştı.

5 Maltine - Maltin Produced by Maltine Manufacturing Company of New York. It was suggested that you should take a full glass with or after every meal. Children should take half a glass. New York’taki Maltin Fabrikası’nda üretilirdi. Yemeklerde ya da sonra bir bardak dolusu içilmesi önerilirdi. Çocuklar için bu miktar yarım bardaktı.

6 A paper weight - Kağıtlar üzerine konulan ağırlık (Reklam Amaçlı) A paper weight promoting C.F. Boehringer & Soehne ( Mannheim, Germany ). They were proud of being the biggest producers in the world of products containing Quinine and Cocaine. Mannheim-Almanya’daki C. F. Boehringer ve Oğulları firmasının yaptırdığı reklam amaçlı bu nesne, firmanın, içeriğinde kinin ve kokain olan ilaçlarını tanıtıyor. Firma, kinin ve kokain içeren ilaçların en büyük üreticisi olmakla övünüyor.

7 Opium for Asthma Astım için AFYON

8 Cocaine tablets (1900) - Kokain Tabletleri (1900) All stage actors, singers teachers and preachers had to have them for a maximum performance. Great to "smooth" the voice. Tüm sahne aktör ve artistleri, şarkıcılar, öğretmenler, vaaz verenler, yaptıkları işten en iyi sonucu almak için bu tabletleri kullanıyorlardı. Sesi yumuşatmak için çok yararlıymış(!)

9 Cocaine drops for toothache - Diş ağrıları için (Kokain Damla ya da Drajeleri) Very popular for children in 1885. Not only did they relieve the pain, they made the children happy! 1885’lerde çocuk diş ağrılarına karşı çok ünlüydü. Sade ağrıyı geçirmiyor çocukları mutlu da ediyordu!

10 Opium for new-borns - Yeni doğanlar için Afyon I'm sure this would make them sleep well (not only the Opium, but 46% alcohol!) Çocukları çok iyi uyuttuğuna eminim (Sade afyon değil %46 alkol da içeriyordu!)

11 Y A P I M - P R O D U C T I O N Kâmil Şekerkaran Suadiye - İstanbul kskaran@gmail.com S i l i Ö Z E R D İ M Foto ve İngilizce metinler için teşekkürler - Thanks for the photos and English text 23.04.2009


"A good reason our grandparents were happier people (unbelievable that this is all true) E S K İ G Ü Z E L G Ü N L E R Büyük anne ve büyük babalarımızın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları