Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KENDİNİ DEĞERLENDİRME ENVANTERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KENDİNİ DEĞERLENDİRME ENVANTERİ"— Sunum transkripti:

1 KENDİNİ DEĞERLENDİRME ENVANTERİ

2 Prof. Dr. Yıldız KUZGUN tarafından geliştirilen bu envanter ilgi yetenek ve değerlerini ölçmeye yarayan bir ölçme aracıdır. Genellikle yüksek öğretim programlarına hazırlanan gençlere uygulanmaktadır.

3 YETENEK Öğrenme gücü, belli bir eğitimden yararlanma gücü olarak tanımlanabilir. Yetenek, kalıtımla getirilen gizilgücün, eğitim ve çevre etkisi ile geliştirilmiş kısmını ifade etmektedir.

4 1- sözel yetenek 2- sayısal yetenek 3- şekil – uzay ilişkileri yeteneği

5 İLGİLER İlgi duyduğu faaliyet alanı genellikle onun yetenekli olduğu bir alandır. İnsan ancak yetenekli olduğu alanda başarılı çalışmalar yapar.

6 BAŞLICA İLGİ ALANLARI Temel bilim Sosyal bilim Canlı varlık Mekanik
İkna Ticaret İş ayrıntıları Edebiyat Güzel sanatlar Müzik Sosyal yardım

7 DEĞERLER İnsan davranışının amacı bir takım ihtiyaçları karşılamaktır. İnsanlar ömürlerinin yaklaşık üçte birini kapsayan meslek faaliyetlerinden doyum beklerler. Meslek faaliyetlerinin sonunda beklenen doyum genellikle mesleki değer olarak adlandırılır.

8 BAŞLICA DEĞER ALANLARI
Yeteneğini Kullanma Yaratıcılık Yarışma İşbirliği Değişiklik Düzenli yaşam Liderlik Kazanç Ün sahibi olma

9 PUANLANMASI Cevap kağıdında yaptığınız işaretlemelerin sayısal değerleri şöyledir. A) B) C) D) 4

10 1. aşama Önce EK=3 te bulunan madde numaralarına ilgili soru aralıklarına o soru ile ilgili alınan puan yazılır.en alt satırda toplam kısmına ise o bölüm ile ilgili alınan toplam puanı yazılır. Bu işlem değerler, yetenekler ve ilgiler olmak üzere hepsi için ayrı ayrı yapılır.

11 2. aşama Sonra Ek= 5 teki kendini değerlendirme envanteri tablosu (genel) her alt bölümle ilgili alınan ham puanların yüzdelik karşılıkları bulunur.

12 3. aşama Daha sonra genel tablo düzenlendikten sonra, kendi cinsiyetinize göre diğer ekteki cinsiyet profiline işlenir.

13 4. aşama Daha sonra kendini değerlendirme envanteri profil kağıdına kendi cinsiyet üzerinizden aldığınız puanların yüzdelik dilimlerini işleyerek puanlanma işlemine son verirsiniz.

14 DEĞERLENDİRME Bu envanterde önemli olan
% 75’lik kısım ve yukarısına ilgisinin var olduğunu söyleyebiliriz.

15 TEŞEKKÜR EDERİM.


"KENDİNİ DEĞERLENDİRME ENVANTERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları