Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BOŞALTIM SİSTEMİ VE SAĞLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BOŞALTIM SİSTEMİ VE SAĞLIĞI"— Sunum transkripti:

1 BOŞALTIM SİSTEMİ VE SAĞLIĞI
Besin içeriklerinin hücrelerimiz tarafından kullanılması sonucunda atık maddeler oluşur.Oluşan bu atık maddeler hücrelerimizden kanımıza geçer atık maddelerle kirlenmiş kanın vücudumuza zarar vermemesi için bir an önce temizlenmesi gerekir bu atık maddeler vücudumuzdan boşaltım yoluyla uzaklaştırır.

2 Atık Maddeleri Vücudumuzdan Uzaklaştıran organlar
1)Deri 2)Böbrekler 3)Akciğerler 4)Kalın Bağırsak 5)Karaciğer

3

4 Boşaltım Sistemimizi Oluşturan Yapı Ve Organlar
Böbrekler:Böbreklerimiz, vücudumuzun çeşitli Faaliyetleri sonucunda oluşan atık maddeleri Kanımızdan süzerek uzaklaştırır.Kanımızda atık maddelrin yanı sıra karbonhidratların, yağların ve proteinlerin sindirilmesi sonucunda küçük moleküller ile vitamin ve su gibi yararlı maddelerde bulunur.

5 Nefron:Kanımızın içindeki zararlı atıkları ve üreyi süzerek temizler
Nefron:Kanımızın içindeki zararlı atıkları ve üreyi süzerek temizler. Her bir böbrekte yaklaşık bir milyon nefron bulunur. Nefronlar boşaltım maddelerini kandan süzer ve idrarı oluşturur.

6 Sağlığı İçin 1)Gerekli sıvı alınmalıdır.(Böbreklerin rahat çalışması için bol sıvıya ihtiyacı vardır. Günlük en az 2 litre su almalıdır.) 2)Böbrek iltihabı rahatsızlığında tedavi yarıda kesilmemeli ve ilaçları zamanında alınmalıdır. 3)Kişisel temizliğe dikkat edilöelidir. 4)Aşırı acı ve baharatlı yiyecekler yenilmemelidir.

7 Hazırlayan:Hasan Basri BAYDEMİR
Sınıf:7/B Numarası:473


"BOŞALTIM SİSTEMİ VE SAĞLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları