Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR www.egitimcininadresi.com. HAYVANLARI SEVİYORUM Hayvanları seviyorum. Hem de çok! Onlarda hiç kötülük yok,yalan yok! Dost olurum.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR www.egitimcininadresi.com. HAYVANLARI SEVİYORUM Hayvanları seviyorum. Hem de çok! Onlarda hiç kötülük yok,yalan yok! Dost olurum."— Sunum transkripti:

1 HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR www.egitimcininadresi.com

2 HAYVANLARI SEVİYORUM Hayvanları seviyorum. Hem de çok! Onlarda hiç kötülük yok,yalan yok! Dost olurum en küçük bir hayvanla, Sev onları benim gibi ve anla! Arı gibi çalışkan ol,topla bal, Karıncadan tutumluluk dersi al. Her bir hayvan sana bir şey öğretsin, Onlar senin eksiğini tam etsin. www.egitimcininadresi.com

3 1,2,3,4 ve 5.soruları şiire göre cevaplayınız. 1)Şiire göre hayvanlarda olmayan nedir? A.Kötülük ve yalan B.İyilik ve kötülük C.Dostluk ve düşmanlık www.egitimcininadresi.com

4 CEVAP : A Buzdolabına giren sineğe ne olur? www.egitimcininadresi.com

5 YAZIK OLUR www.egitimcininadresi.com

6 2)Şair hangi hayvan gibi çalışkan olmamızı istiyor? A.B.C. www.egitimcininadresi.com

7 CEVAP: B Hangi tasla su içilmez www.egitimcininadresi.com

8 KAFATASI www.egitimcininadresi.com

9 3) Şair hangi hayvandan tutumluluk dersi almamızı istiyor? A.B.C. www.egitimcininadresi.com

10 CEVAP:C ELSİZ AYAKSIZ KAPI AÇAR www.egitimcininadresi.com

11 ANAHTAR www.egitimcininadresi.com

12 4)Şiirden alınan hangi ad çoğul addır? A.Hayvanları B.Karıncadan C.Arı www.egitimcininadresi.com

13 CEVAP:A SAAT NİÇİN TEHLİKELİDİR www.egitimcininadresi.com

14 AKREBİ OLDUĞU İÇİN www.egitimcininadresi.com

15 5)Şiirin son dörtlüğü kaç heceden oluşmuştur? A.11 B. 44 C.46 www.egitimcininadresi.com

16 CEVAP: www.egitimcininadresi.com

17 6)Hangi resim canlı bir varlığa aittir? A.B.C. www.egitimcininadresi.com

18 CEVAP:C SU YUTMUŞ TOPRAĞA NE DENİR? www.egitimcininadresi.com

19 ÇAMUR www.egitimcininadresi.com

20 7) Sinem cümlesinde hangi sözcüğü yanlış söylemiştir? A.Ablam B.Güzel C.Çeket Ablam bana çok güzel bir çeket aldı. www.egitimcininadresi.com

21 CEVAP: C HANGİ MACUN YENİR? www.egitimcininadresi.com

22 LAHMACUN www.egitimcininadresi.com

23 8) Hangi cümle anlamlı ve kurallıdır? A.Suna,markete gitti. B. Sen de oyna bizimle. C. Gelsene sen bize bu akşam. www.egitimcininadresi.com

24 CEVAP:A HANGİ ON TATLIDIR? www.egitimcininadresi.com

25 BAL-ON www.egitimcininadresi.com

26 9)Hangi cümlede hem kişi hem de yer adı vardır? A.Aslı, taze ekmek almış. B.Ümit, Elazığ’dan gelmiş. C.Bu kırmızı top senin olsun. www.egitimcininadresi.com

27 CEVAP:B GÖKTE GÖRDÜM KÖPRÜ RENGİ YEDİ TÜRLÜ www.egitimcininadresi.com

28 GÖKKUŞAĞI www.egitimcininadresi.com

29 10)Hangi cümlenin sonuna gelecek noktalama işareti farklıdır? A.Atatürk, Selanik’te doğdu B.Kedim tabağındaki sütü içti C.Senin başın mı ağrıyor www.egitimcininadresi.com

30 CEVAP:C www.egitimcininadresi.com

31 11)Hangi cümlede çoğul ad kullanılmamıştır? A.Bu sokaktaki evler üçer katlıdır. B.Çarşıdan iki çift ayakkabı aldım. C. Tabakları masaya yerleştirdim. www.egitimcininadresi.com

32 CEVAP:B www.egitimcininadresi.com


"HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR www.egitimcininadresi.com. HAYVANLARI SEVİYORUM Hayvanları seviyorum. Hem de çok! Onlarda hiç kötülük yok,yalan yok! Dost olurum." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları