Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DUYU ORGANLARIMIZIN SAĞLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DUYU ORGANLARIMIZIN SAĞLIĞI"— Sunum transkripti:

1 DUYU ORGANLARIMIZIN SAĞLIĞI

2 Duyu Organlarımız Gözümüz-görmeyi Kulağımız- duymayı
Burnumuz- koklamayı Dilimiz- tat almayı Derimiz- dokunmayı sağlar.

3 GÖZ SAĞLIĞI Gözlerimizi temiz tutmalıyız.
Başkalarına ait havlu ve gözlükleri kullanmamalıyız. TV’yi yakından izlememeliyiz. Okuma sırasında kitap ile gözlerimiz arasındaki uzaklığın 20-35cm olmasına dikkat etmeliyiz. Aşırı ışıktan korumalıyız. A vitamini içeren besinler yemeliyiz.

4 BURUN Burnumuzdan nefes alırız.Aldığımız hava akciğerlere gelir.Akciğer bu havayı anında temizler.Temiz hava kana karışır. Solunum organımızdır. Burun kıllarını koparmamalıyız. Burnumuzu karıştırmamalıyız. Sigara içmemeliyiz. Ne olduğunu bilmediğimiz ya da kokusu keskin olan maddeleri koklamamalıyız.

5 DİL Ağız temizliğine önem vermeliyiz.
Çok sıcak, çok soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınmalıyız. Alkol ve sigara kullanmamalıyız. Dilimize zarar verebilecek bazı kimyasal maddelerden uzak durmalıyız.

6 KULAK Kulaklarımızı ; Temiz tutmalıyız.
Sert cisimlerle karıştırmamalıyız. Soğuktan korumalıyız. Dış darbelerden korumalıyız. Yüksek sesli ortamlarda bulunmamalıyız.

7 DERİ Derimizi; Öncelikle ellerimizi temiz tutmalıyız. Sabunla yıkamalıyız. Ezilme, kesilme ve yanmalardan korumalıyız. Vücudumuzu temiz tutmalıyız. Bunun için sık sık yıkanarak derimizin üzerindeki kirleri ve ölü hücreleri uzaklaştırmalıyız.

8 DİŞ Yemekleri rahat bir biçimde yememize yarar.

9 SAĞLIKLI OLMAMIZ İÇİN BU ÖĞRENDİĞİMİZ ORGANLARI KORUMALIYIZ
SAĞLIKLI OLMAMIZ İÇİN BU ÖĞRENDİĞİMİZ ORGANLARI KORUMALIYIZ.İYİ BAKMALIYIZ.DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENMELİYİZ.SAĞLIKLI YAŞAMALIYIZ.


"DUYU ORGANLARIMIZIN SAĞLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları