Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayanlar: Omeed KADHİM Onurcan PALABIYIK Ufuk OZKAR Çağırı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI Ceyhun YAKUT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayanlar: Omeed KADHİM Onurcan PALABIYIK Ufuk OZKAR Çağırı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI Ceyhun YAKUT."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayanlar: Omeed KADHİM Onurcan PALABIYIK Ufuk OZKAR Çağırı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI Ceyhun YAKUT

2 Microsoft Xbox Tarihçesi Xbox, microsoft firmasının oyun kolsolu piyasasında pay sahibi olmak amacı ile ürettiği ve 25 Ekim 2001'de Kuzey Amerika'da, 22 Şubat 2002'de Japonya’da, 14 Mart 2002'de Avusturalya'da ve 16 Nisan 2002'de Avrupa'da piyasaya sürdüğü bir konsoldur. Diğer oyun konsollarının çıkış tarihleri çok eskidir; fakat Xbox, piyasaya daha yeni girmesine rağmen piyasada kendine çok iyi yer edinmiştir. Öte yandan, piyasada Playstation 2'nin kaldığı kadar uzun süre kalmamıştır.

3 Microsoft Xbox Tarihçesi Xbox 360 ′ ın duyurulmasının üstünden 8 yıl sonra, yeni Xbox ile sonunda tanışabildik. Xbox One, bir oyun konsolundan daha çok artık bir eğlence üssüne dönüşmüş durumda. Xbox’ın bir eğlence üssü olduğu konusunu özellikle vurgulamayı istesek. Örnek olarak Xbox One ile sesli kontrol mümkün olacak. Yani Xbox One, sesinizi algılayarak verdiğiniz komutları yerine getirebilecek. Örnek olarak, konsolu açmak için “Xbox On” dediğinizde, Xbox ses kontrolü yaparak sesin size ait olduğunu algılayıp harekete geçebilecek.

4 Eğitimde Kullanımı Otistik Öğrenciler İçin Bakın Nasıl Bir Ders Programı Uygulanıyor? ABD'nin Virginia eyaletinde bulunan Ashburn kentindeki Steuart W. Weller İlkokulu'nda otistik öğrenciler için sıra dışı bir ders programı uygulanıyor. Okulun öğretmenlerinden Anne Marie Skeen'in başını çektiği ekip otistik öğrencilerini teknoloji desteği ile günlük yaşama adapte ediyor. Öğretmenler, dersleri sırasında ABD'nin teknoloji devi Microsoft'un oyun konsolu olan X-box'lardan faydalanıyor.

5 Eğitimde kullanımı(2) Harekete duyarlı X-box Kinect'leri kullanan öğretmenler otistik çocuklara hem oyun oynatıyor hem de vücut dillerini kullanmayı öğretiyor. Çocukların bu sayede birbirleri ve çevresindekilerle de daha rahat iletişim kurup dikkat çekiyorlar. Aslında çocukların oyunlarda kendi hareketleriyle yönlendikleri karakterlerle daha kolay öğrenmelerini sağlanacaktadır.

6 Xbox Çeşitleri Xbox 360 Amerika’da 22 Kasım, Avrupa’da ise 2 Aralık tarihinde oyun severlerin karşısına çıktı. Xbox 360 almaya gittiğinizde karşınıza iki seçenek sunuldu. Biri Core, diğeri ise Premium versiyon. Premium versiyon Amerika'da 399$, Core ise 299$'a satışa çıktı ve kısa sürede tükendi. Avrupa’da ise 399 Euro ve 299 Euro'dan satışa çıktı ve Amerika'da olduğu gibi tükendi sayılabilir.

7 Xbox Çeşitleri (2) Xbox 360 Teknik Özellikleri: Microsoft'un 2. jenerasyon oyun konsolu kabaca 3.2 GHz IBM Power PC temelli işlemci, özel ATI grafik işlemcisi, çok kanallı ses özelliklerine sahip. Wireless (Kablosuz) controller ve 720p-1080i kalitede oyun kalitesine sahip. Sistem Wi-Fi'a hazır ve 20GB takılabilir hard disk opsiyonu ile gelmekte. Xbox 360'ta bu sefer ektra bağlantılar için toplam 3 tane USB 2.0 bağlantısı sunulmuş. İster memorystick, ister IPod gibi aletlerinizi bu şekilde Xbox 360'a bağlayabiliriz. Fakat bu aletlerden bilgi transferi yapılamıyor şu an için.

8 Xbox Çeşitleri(3) Xbox 360 Harddiski: Harddisk Harddisk bir önceki Xbox'ta 3,5" lik kullanılarak içinde yer alırken, Xbox 360'ta 2,5" lik Notebook harddisk modeli kullanılmış ve dışarı alınmış. Yalnız harddisk Core versiyon pakette yer almıyor ya Premium versiyon almamız ya da ayrıca Harddiski satın almanız gerekiyor. Xbox 360'ta Xbox oyunlarını oynayabilmeniz için ise Harddisk zorunlu. Çünkü Xbox 360'ta bir nevi güncelleştirilebilir emülatör yöntemi kullanılıyor. Şu an bu yöntemle 200'ün üzerinde oyun destekleniyor fakat bu güncelleştirmeler sayesinde bu sayı artabilecek.

9 Xbox Çeşitleri(4) Xbox 360 Cntrol: Bu kısım en önemli bölümlerden biri denilebilir. Xbox 360'la birlikte (Premium versiyonda mevcut, Core versiyonda ise kablolu bir Controller bulunuyor ama ayrıca Wireless Controller satın alınabilir) Wireless Controller geliyor. Wireless Controller 2 adet AA pille çalışıyor, Controller'la beraber kutudan 2 adet Energizer pil de çıkıyor böylece gece yarısı pili nereden bulacağım şimdi diyerek dövünmüyorsunuz. Controller'da bu kez eski siyah ve beyaz tuşlardan (açıkçası kullanışsız olan) kurtulunmuş ve bunlar işaret parmağı hizasındaki tuşların olduğu yere eklenmiş ve Playstation 2'deki Controller mantığında yerleştirilmiş.

10 Xbox One: Microsoft, uzun zamandır büyük bir merakla beklenen yeni nesil Xbox'ı Washington, Redmond'daki merkezinde tanıttı. Xbox One adını taşıyan yeni konsol, sahip olduğu teknoloji ve oyun kalitesiyle ilk değerlendirmede tam not aldı. Xbox One'ın, 2013 sonunda satışa sunulacağı açıklandı. Microsoft, Kasım 2005'te tanıttığı Xbox 360'ın ardından merakla beklenen yeni konsolunu tanıttı Siyah ve gümüş tonlarda beliren yeni oyun sistemi, oturma odalarını oyun stüdyosuna çevirmeyi amaçlayan üstün teknolojisi ve sunduğu oyunların gelişen grafikleriyle oyun severlere yepyeni bir tecrübe kazandırmayı vaat ediyor.

11 Xbox one Teknik özellikleri: Yeni Xbox’ın teknik özellikleri de heyecan verici. Xbox One’ın açıklanan teknik özellikleri şu şekilde sıralanıyor; AMD Jaguar tabanlı 8 çekirdekli işlemci, 500 GB sabit disk, 5 milyar transistör (standart bir işlemcide 1,4 milyar olur), 8 GB DDR3 RAM, USB 3.0, Blu-Ray sürücü, 64-bit mimari, Xbox Slim’den dört kat daha sessiz çalışması ve 4K desteği. Yeni Xbox One’da üç adet 802.11n WiFi radyosu var. Bunlardan biri oyun kumandaları ile bağlantı kurarken, ikinci tüm kablosuz bağlantıları destekliyor. Son olarak üçüncü ise mobil cihazlarınız ile bağlantı kuruyor.

12 Kinect: Kinect artık süper görüşe sahip. 250,000 piksellik kızılötesi algılayıcısı sayesinde sizi hiç olmadığı kadar daha iyi ve detaylı algılayabiliyor. Mesela artık bilek ve omuz rotasyonu tanıyabilme özelliği var. Hatta sizin kalp atışlarınızı okuyabiliyor. Korkutucu derece iyi değil mi? Ayrıca yeni ses tanıma sistemi sayesinde daha iyi bir dinleyici, söylediklerinizi anlamak konusunda son derece başarılı.

13 Bulut gücü Microsoft yeni Xbox One için tam 300,000 yeni sunucuyu hazır bulunduruyor. Bu sunucular, 1999 ′ daki tüm bilgi işlem gücünden daha fazla… Yani çok daha fazla oyuncu Xbox One üzerinden online olarak sorunsuz bir şekilde oyun oynayabilecek. Sanıyoruz ki hepimiz için gerçek dünya ve sevdiklerimiz ile vedalaşma zamanı geldi. Online oyunlarda kendimizi telef edeceğimiz zamanlar yakındır!

14 TEŞEKKÜRLER


"Hazırlayanlar: Omeed KADHİM Onurcan PALABIYIK Ufuk OZKAR Çağırı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI Ceyhun YAKUT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları