Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SELP Izmir, 31 Mart 2005. SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Fonları Avrupa Birliği tarafından sağlanmıştır. Bu fonlar KfW (Alman Kalkınma Bankası)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SELP Izmir, 31 Mart 2005. SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Fonları Avrupa Birliği tarafından sağlanmıştır. Bu fonlar KfW (Alman Kalkınma Bankası)"— Sunum transkripti:

1 SELP Izmir, 31 Mart 2005

2 SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Fonları Avrupa Birliği tarafından sağlanmıştır. Bu fonlar KfW (Alman Kalkınma Bankası) tarafından yönetilmektedir. Türkiye’de bu fonlara 3 Banka aracılık etmektedir. –SELP programı çerçevesinde Avrupa Birliği’nin olmazsa olmaz şartlarının en başındaki teknik destek paketi Bankakademie International tarafından sağlanmaktadır.

3 SELP Kredi Fonu 14,6 milyon Euro Kredi Fonu 14,6 milyon Euro Kur Riski Fonu 2,9 milyon Euro Kur Riski Fonu 2,9 milyon Euro AB’nin sağladığı 20 milyon Euro AB’nin sağladığı 20 milyon Euro Küçük İşletmeler Kredi Programı (SELP) Izmir – Kocaeli – Gaziantep Küçük İşletmeler Kredi Programı (SELP) Izmir – Kocaeli – Gaziantep KOBI Teknik Destek Paketi

4 SELP –Teknik Destek Paketini sağlayan Bankakademie International’i kısaca tanımamız gerekirse… Banakademie International’in de içinde bulunduğu Bankakademie e.V. 1957 yılında kuruldu. Yönetim Kurulunda Almanya’nın en büyük beş ticari bankası yer almaktadır.

5 SELP Bankakademie Training Business School for Banking and Finance Profesyonel Dereceler: 3 profesyonel sertifika (1-2 yıllık programlar) Mali sektörün geliştirilmesi için uluslararası projeler Banka danışmanlığı Bankacılık ve finansman için eğitim ve kapasite geliştirme programları Akademik Dereceler: İş İdaresi (Lisans Programı) Bankacılık ve Finansman (Yüksek Lisans) Bankacılık ve Finansman (Bilgisayar destekli Lisans Programı) Avrupa MBA Programı Bankakademie International Seminer ve Eğitimler: Şirket içi Seminerler Genel Eğitim Programları Insan Kaynakları Geliştirme Danışmanlığı

6 SELP ëTicari banka danışmanlık ve eğitimi ë Merkez bankası ve banka gözetimi danışmanlığı ve eğitimi  Mali sektör destek kurumları: Mevduat sigorta fonları, banka eğitim enstitüleri vb.  Mikrofinans konularında danışmanlık ve eğitim ëMali sektör gelişim projeleri ëKalkınma ve mikrofinans kurumları arası iletişim ağları  Çalışma ve araştırmalar Doğu Avrupa & Rusya Fed. Yakın ve Uzak Doğu Afrika  Orta/ Güneydoğu Asya  Güneydoğu Asya  Latin Amerika Afrika, Yakın Doğu Bankakademie International Mikro Bankacılık Yetenek Merkezi (MBCC)

7 SELP

8 –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” KOBI sektörünün ülkemizde en yoğun olduğu üç bölgeyi kendisine pilot bölge olarak seçmiştir. –Izmir –Kocaeli –Gaziantep

9 SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Bu program dahilinde kredi kullanabilmek için: –Aktif büyüklüğünün 1 milyon Amerikan Dolarından küçük olması –Şirket bünyesinde 50’den az kişinin çalışıyor olması Avrupa Birliği tarafından şart koşulmuştur.

10 SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Bu programda sağlanan kredilerin: –Miktarı 250 Euro ile 30.000 Euro arasında –En uzun kullandırım süresi 36 ay olmak zorundadır.

11 SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Programın esas amacı diğer Avrupa Birliği yatırımlarına oranla çok küçük bir meblağ ile başlayıp teknik destek paketi çerçevesinde Küçük ve Orta büyüklükteki işletmelerin ana ihtiyaçlarının belirlenmesi sağlamaktır.

12 SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” SELP’in süresince sağlanan teknik destek paketi bitiminde oluşturulacak rapor ve gözlemler neticesinde bu programın devamı niteliğindeki SELP II programında şu an sağlanan fonlardan çok daha fazla miktarda fon ülkemize getirilecektir.

13 SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Program esnasında teknik destek paketi çerçevesinde aracı bankalar ile Bankakademie International’in ortak çalışması sonucunda kredilerin: –Dosyalama ve bürokratik işlemleri en aza indirilmiş –Kefaletlere oranla nakit akışı ve piyasa koşulları ön plana alınmış –Bir veya iki işgününde kredi sonucu tarafınıza bildirilir, kredi tahsisi bir haftadan kısa bir sürede sağlanır hale getirilmiştir.

14 SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Bu program dahilinde kredi kullanan kişi ve kuruluşlara ABİGEM Izmir tarafından şu eğitimler ücretsiz olarak sağlanacaktır. –Dış Ticarette Kullanılan Belgeler 1 gün –Maliyetlendirme 1 gün –Toplam Kalite Yönetimi 1 gün –Zaman Yönetimi 1 gün –Pazarlama Iletişimi 1 gün

15 SELP Teşekkürlerimizle SELP Türkiye Takımı Izmir Ofis: Özlem Çetin Cumhuriyet Bulvarı 196 / 8 Alsancak Izmir Telefon: (232) 422 15 84 Fax: (232) 422 15 89 Merkez Ofis: Büyükdere Caddesi 99 / 7 Mecidiyeköy Istanbul Telefon: (212) 347 46 67 Fax: (212) 347 53 37 Gaziantep Ofis: Atatürk Bulvarı 16 / 4 Şahinbey Gaziantep Telefon: (342) 232 18 82 Fax: (342) 232 18 83


"SELP Izmir, 31 Mart 2005. SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Fonları Avrupa Birliği tarafından sağlanmıştır. Bu fonlar KfW (Alman Kalkınma Bankası)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları