Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞERLERİMİZ Ünite Ürün Dosyası Sunumu Ferhat YILDIRIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞERLERİMİZ Ünite Ürün Dosyası Sunumu Ferhat YILDIRIM."— Sunum transkripti:

1 DEĞERLERİMİZ Ünite Ürün Dosyası Sunumu Ferhat YILDIRIM

2 Ünite Özeti Türk toplumu olarak hangi değerlere sahibiz? Bizi biz yapan değerler nelerdir? Bu değerlerimizi nasıl korumalıyız? Gibi sorulara cevaplar bulacağız.

3 CAN EVİMİZ

4 TÜRKÇE AŞIKLARI OKTAY SİNANOĞLU ( TÜRK DEHASI ) MEHMET AKİF ERSOY ( İSTİKLAL ŞAİRİMİZ ) MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( ATAMIZ )

5 TÜRKÇE, Ural-Altay dil ailesine bağlı Türk dillerinde bulunan genel diller topluluğudur. Bünyesinde Oğuz, Uygur, Kıpçak, Ogur, Sibirya ve Argu adlı beş adet grup bulundurur.[5] En çok kullanılan dili Türkiye Türkçesidir. Türkiye Türkçesi Türkiye, Kıbrıs, Irak, Balkanlar, Orta Asya ve Orta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere geniş bir coğrafyada konuşulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti[1] ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurumsal; Romanya, Makedonya, Kosova ve Irak'ın ise tanınmış bölgesel dilidir. Bulgaristan'da ise bazı bölgelerde konuşulmaktadır. Türkçe, farklı lehçelere ayrılmış bir dildir.Ural-Altay dil ailesineTürk dillerindeOğuzUygurKıpçak OgurSibiryaArgu[5] TürkiyeKıbrısIrakBalkanlarOrta AsyaOrta AvrupaTürkiye CumhuriyetiBosna Hersek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti[1]Kıbrıs CumhuriyetiRomanyaMakedonyaKosovaIrakBulgaristan


"DEĞERLERİMİZ Ünite Ürün Dosyası Sunumu Ferhat YILDIRIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları