Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SABİT BEKLEME SÜRELİ ÖĞRETİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SABİT BEKLEME SÜRELİ ÖĞRETİM"— Sunum transkripti:

1 SABİT BEKLEME SÜRELİ ÖĞRETİM
Sıfır saniye bekleme süreli denemeler Sabit bekleme süreli denemeler

2 Sıfır Saniye Bekleme Süreli Denemeler
Sabit bekleme süreli eğitim uygulamasında gerçekleştirilen ilk birkaç oturumda ,beceri yönergesi ve kontrol edici ipucu eşzamanlı olarak sunulur ve bu oturumlara sıfır saniye bekleme süreli denemeler denir.

3 Sabit Bekleme Süreli Denemeler
Belirli sayıda sıfır saniye bekleme süreli deneme oturumu gerçekleştirildikten sonra uygulamacı beceri yönergesi ve kontrol edici ipucu arasında geçen sabit süreyi belirler ve tüm uygulamalarda bu sabit süre kadar bekler .Bu sürece sabit bekleme süreli deneme oturumları denir.

4 İpucunu Geciktirme Aralığı
Beceri yönergesi ve kontrol edici ipucu arasında geçen süreye ipucunu geciktirme aralığı denir. Bu aralık tüm oturumlarda sabit tutulur.

5 İpucunun Silikleştirilmesi
Sabit bekleme süreli öğretimde ipucu zaman bağlamında silikleştirilmektedir. İpucunu silikleştirmek için ipucunun türünde yada özelliklerinde herhangi bir değişiklik yapılmaz. Öğretimin tamamında aynı ipucu ile öğretim sürdürülür.

6 Birey Tepkileri Sabit bekleme süreli öğretimde beş tür birey tepkisi vardır: İpucunda önce doğru tepkide bulunma İpucunda sonra doğru tepkide bulunma İpucundan önce yanlış tepkide bulunma İpucundan sonra yanlış tepkide bulunma Tepkide bulunmama

7 Uygulayıcının Dikkat Etmesi Gerekenler
Davranış belirlenmelidir. İpucunu geciktirme aralığı belirlenmelidir. İpucuna karar verilmelidir. Birey tepkilerine ve bu tepkilere ne şekilde tepkide bulunulacağına karar verilmelidir. Ölçüte karar verilmelidir.

8 Eğitim Planı Basamakları
Wolery ve diğerleri sabit bekleme süreli öğretimin etkili biçimde kullanılabilmesi için sekiz basamaklı bir eğitim planı geliştirmişlerdir.

9 Eğitim Planı Basamakları
Bireye tepkide bulunması için verilecek uyaranı belirleme Kontrol edici ipucunu belirleme Bireyin ipucunu bekleme becerisini belirleme Sıfır saniye bekleme süreli deneme sayısını belirleme İpucunu geciktirme süresini belirleme Birey davranışlarına ne şekilde tepkide bulunacağını belirleme Veri kayıt yöntemini belirleme Uygulama kayıt tutuma ve bireyin gösterdiği performansa göre gerektiğinde değişiklikler yapma

10 Teşekkür ederim…


"SABİT BEKLEME SÜRELİ ÖĞRETİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları