Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Abdulkadir KARADENİZ abdulkadir.karadeniz@gmail.com Avantaj ve Dezavantajları Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi Donanım – Yazılım Kavramları Abdulkadir KARADENİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Abdulkadir KARADENİZ abdulkadir.karadeniz@gmail.com Avantaj ve Dezavantajları Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi Donanım – Yazılım Kavramları Abdulkadir KARADENİZ."— Sunum transkripti:

1 Abdulkadir KARADENİZ abdulkadir.karadeniz@gmail.com
Avantaj ve Dezavantajları Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi Donanım – Yazılım Kavramları Abdulkadir KARADENİZ

2 Bilgisayar Kullanımının Avantajları ve Dezavantajları
Bilgisayar Kullanımının Dezavantajları Hız Güvenilirlik Tutarlılık Depolama İletişim Sağlık Riskleri Gizlilik İhlali Kamu Güvenliği İşgücüne Etkisi Çevreye Etkisi

3 Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi
Bilgi işleyen her sistemi en azından üç seviyeye ayırmak mümkündür: Girdi veya veri kabul etme, Veri işleme, İşlem sonucunun çıktı olarak verilmesi. Eğer sistem bunlara ek olarak veriyi tutabiliyorsa veri saklama denen bir dördüncü bileşen daha bunlara eklenir.

4 Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi - 2
Giriş: Kişi ya da bilgisayar tarafından sağlanan verilerdir. Sayılar, harfler, kelimeler, ses sinyalleri İşlem: Veriler kişilerin amaçları doğrultusunda, programın yetenekleri ölçüsünde işlem basamaklarından geçer. Çıkış: Bilgisayar tarafından işlem basamaklarından geçirilerek üretilen verinin değişik çıkış birimlerinden alınmasıdır.

5 Donanım – Yazılım Kavramları
Bilgisayarın fiziksel parçalarının hepsine birden DONANIM (Hardware) adı verilmektedir. Bilgisayar donanımının çalışmasını sağlayan, bilgisayarda işlem yapmayı sağlayan programlara YAZILIM (Software) denir.

6 Bilgisayar Donanımı (Hardware)
Bilgisayarların elle tutulabilen, gözle görülebilen fiziksel kısımlarına donanım denir. Dahili Donanım: Bilgisayar kasasının içinde bulunan donanımlardır. anakart, mikroişlemci, bellek, sabit disk, … Harici Donanım: Kasanın dışında yer alan donanımlardır. 2 farklı türde harici donanım vardır: Girdi aygıtları: klavye, fare, mikrofon, tarayıcı, … Çıktı aygıtları: ekran, yazıcı, hoparlör, çizici, …

7 Bilgisayar Yazılımı (Software)
Donanımı kullanmak için gerekli olan programlara yazılım denir. Elle tutulmazlar. Belirli bir işlemi yapmak üzere bilgisayara kurulurlar (yüklenirler) [setup (install)] Kelime işlem (word processor) programları kullanıcıların yazı yazmasını, tablolama (spread sheet) programları hesaplama yapmasını, sunu (presentation) programları da bilgisayar ile sunum yapmasını sağlar. MP3 ses dosyalarını çalan, film dosyalarını gösteren programlar gibi pek çok farklı yazılım vardır.

8


"Abdulkadir KARADENİZ abdulkadir.karadeniz@gmail.com Avantaj ve Dezavantajları Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi Donanım – Yazılım Kavramları Abdulkadir KARADENİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları