Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okul Öncesi Dönemde Bedensel Gelişim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okul Öncesi Dönemde Bedensel Gelişim"— Sunum transkripti:

1 Okul Öncesi Dönemde Bedensel Gelişim

2 Baş: Bebeğin baş çevresi 6 yaşına doğru yetişkin bir insanınkine yakın oranlarda olur. Boy ve Ağırlık: Çocuğun boyu birinci yılın sonunda ortalama75 cm dir. Dört yaşında çocuğun boyu doğumdaki boyunun 2 katına ulaşır. Bebeğin ağırlığı ilk günlerde durağandır ancak sonraları artış gösterir. Çocuk doğduğunda ki doğum ağırlığının 5. ayda iki katına ulaşır. 6 yaşında çocuk doğum ağırlığının 7 katına ulaşır. Ancak bu duruma kalıtım,cinsiyet ve çevre etki eder.

3 Bebeklerin büyük kasları küçük kaslarından daha önce gelişir.
Sindirim sistemi: Çocuğun sindirim sistemi hızla gelişerek değişik gıdaları sindirebilecek konuma gelir. Solunum sistemi: Bebeğin solunumu yavaşlar. Giderek yetişkine yaklaşır. Bir yaşında ortalama soluk sayısı dir.

4 Çocuğun kan basıncı artar ve kalp büyür.
Sinir sistemi: Çocuğun sinir sisteminin gelişimi hızla devam eder. 4 yaşında sistemin gelişimi %80’ ulaşır.Bir yaşındaki bir çocuğun beyin ağırlığı doğumdaki ağırlığının 3 katına ulaşır.Beynin devimsel hareketleri denetleyen alanı ilkönce gelişir. Sonra görme ve işitme merkezleri gelişir. Üst düzey düşünmeleri gerektiren alan ise son olarak gelişir.

5 Bağışıklık Sistemi: Bağışıklık sistemi bu dönemde de henüz tam olarak gelişmemiştir. Boşaltım Sistemi: 18. ayın sonuna kadar çocukların boşaltım organları tam gelişmemiştir.


"Okul Öncesi Dönemde Bedensel Gelişim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları