Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GİRİŞİMCİ YAVUZ SELİM MURATOĞLU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GİRİŞİMCİ YAVUZ SELİM MURATOĞLU."— Sunum transkripti:

1 GİRİŞİMCİ YAVUZ SELİM MURATOĞLU

2 GİRİŞİMCİ Girişimci; ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kar amacıyla riski üzerine alan kişidir.

3 GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNEMİ Girişimci, ekonomik kaynakların düşük üretkenlik alanlarından yüksek alanlara aktarılma sürecinde baş aktördür,çünkü üretim kaynaklarını yeni tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar.

4 Girişimci,yeni düşüncelerin yaratılması,yayılması ve uygulanmasını hızlandırır.

5 Girişimci; Yeni Endüstrilerin doğmasına yol açar.
Teknolojileri kullanan sektörde verimliliği arttırır. Hızla büyüyen sektörler yarattığı için, ekonomik büyümeyi hızlandırır.

6 Girişimciler: Kendinize güvenin…!

7 Bildiğiniz işi yapın..! Var olan bir ilgi alanı, iş için önemli bir basamak olabilir.

8 Zevkinize Güvenin..! En başarılı girişimciler, bu işi kendileri için yapandır.

9 Fikrinizi Geliştirin..! Bir fikri, konsepti veya inancı disiplinle birleştirme ve gerçek bir iş planına dönüştürme yeteneği şart.

10 Piyasayı Araştırın..! Araştırma yapmak, bir ürünün potansiyel pazarını, müşterilerin özelliklerini ve satış hesaplarını belirlememek,yani rekabeti değerlendirmektir.

11 İş Planı Yapın..! Ne üreteceksiniz, hedef kârınız ne, kimlerle çalışacaksınız gibi soruların cevaplarını içeren bir plan yapın.

12 İsim Bulun..! Kısa, güçlü, tanıdık ve insanların söylemekte zorlanmayacağı isimler seçin.

13 Marka Mesajınız Olsun..! Reklam harcamaları için yeterli paraya sahip olmasanız da, kaliteli ürün hakkında insanların konuşması en iyi reklamdır. Pazarlama stratejisi için insanlarla çalışın. Basit mesajlar verin.

14 Çalışan Alın..! Başka kişileri işe almak, hem size nefes aldıracak zamanı yaratır hem de uzun vadede şirketin başarılı olma şansını artırabilir. Sizin değerlerinizi paylaşan ve iş bitirmeyi seven insanlar alın.


"GİRİŞİMCİ YAVUZ SELİM MURATOĞLU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları