Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aile Okulu Dersleri-6 Hoş geldiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aile Okulu Dersleri-6 Hoş geldiniz."— Sunum transkripti:

1 Aile Okulu Dersleri-6 Hoş geldiniz.

2 PAYLAŞMA KALİTESİ Paylaşmak nedir? Paylaşmak gerekli midir? Niçin paylaşırız? Paylaşmak bizlere neler kazandırır? Evin içinde neler paylaşıyorsunuz?

3 Paylaşmak; korku ve endişenin ortadan kalkması, sevginin sizi çepeçevre kuşatması anında mutluluk veren bölüşümdür.

4 Evi, aşı, maaşı Yastığı, yorganı, yatağı Sırları, dertleri, acıları Sevinçleri, coşkuları, ülküleri Bilgiyi, görgüyü, sevgiyi, övgüyü P A Y L A Ş M A K

5 Evlenen kişiler, hastalıkta ve sağlıkta, varlıkta ve yoklukta, sevinçte ve kederde her şeylerini paylaşmak üzere bir akit yapmışlardır. Evlilik bu açıdan başlı başına bir paylaşımdır.

6 80 Yaşında Dede Eşine; Dede: Gençliğimizdeki flört günlerimizi hatırlıyor musun ? Nine: Evet çok özledim. Dede: Yarın ilk buluştuğumuz yerde buluşup sevgiliyken yaptığımız şeyleri yapalım mı ?... Dede süslenmiş, püslenmiş buluşma yerinde saatlerce beklemiş, Ama bakmış nine yok. Eve gelince bakmış Nine ağlıyor. Dede: Ne oldu ? Nine: Ne olacak aşkım, Annem yollamadı.

7 Ailede en büyük erdem, SEVGİ’ dir, sevgi paylaşımıdır
Ailede en büyük erdem, SEVGİ’ dir, sevgi paylaşımıdır. Bu paylaşım, kıskançlık içermesi açısından en hassas paylaşımdır. Dengeyi korumalı, sevgi paylaşımında da ölçülü olunmalıdır. Çünkü, eşiniz ve anneniz arasında tercih yapmanız gereken özel anlar olabilir.

8 Bazen sevgi paylaşımı, kayınvalide ve anneler araya girince, bir de ‘ senin ailen- benim ailem’ ikilemi doğunca, büyük bir yıkıma dönüşür. Çünkü annelerin gelinlerini veya damatlarını kıskanmalarının altındaki psikolojik sebep, evlatlarının sevgisini bir el kızı veya oğlu ile paylaşmayı kendilerine yediremeyişleridir.

9 Ailede dertlerin paylaşımı kadar sevinçlerin paylaşımı da bir zarurettir. Sevinçler paylaşıldıkça artar, dertler paylaşıldıkça azalır. ‘Paylaş ki çoğalsın.’ düşüncesinden hareketle, her paylaşım bize yeni açılımlar getirecektir. Güzellikleri paylaşmalıyız ki çoğalsınlar, dertler paylaşılmalı ki hafiflesinler.

10 Evin erkeği kazandığı parayı, eşiyle bunu başa kakmadan paylaşmalı, paylaşabilmeli Zaman en değerli hazinedir. En kıymetli en sevdiğiniz eşlerinizle paylaşın. Evin hanımı özene bezene yaptığı yemeği eşiyle sevgiyle paylaşmalı, paylaşabilmeli.

11 Paylaşmak sevinç, paylaşamamak ise felakettir
*Paylaşmak sevinç, paylaşamamak ise felakettir. *Paylaşımlar biterse, umutlar da biter. Paylaşım alanlarını artırın *Paylaşmak sevmektir, anlamaktır Paylaşmamakta ise gizli bir bencillik vardır. *Eşlerin en azından hayata dair, günlük olayları birlikte konuşup, paylaşabilecekleri bir kültür düzeyinde olmaları, günümüzün en büyük aile yıkım sebeplerinden birisidir.

12 Aile Ok


"Aile Okulu Dersleri-6 Hoş geldiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları