Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALUMİNYUM KAPLAMALAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALUMİNYUM KAPLAMALAR."— Sunum transkripti:

1 ALUMİNYUM KAPLAMALAR

2

3 ALUMİNYUM KAPLAMA Alüminyum teorik olarak anodik bir metal olması dolayısı ile üzerini kapladığı metali kendisini harcayarak koruması gerekir. Halbuki uygulamada alüminyum kaplamaların korozyondan koruma özellikleri yüzeylerinde oksit tabakasına bağlıdır. Alüminyum kaplamada genelde saf metal kullanılır.

4 ALUMİNYUM KAPLAMA Saf metal ise hava ile temasta kolayca oksitlenir.
Bu nedele alüminyum kaplamalı yüzeyin korozyondan koruma niteliğinin devamı ortadaki oksijen miktarına bağlıdır.

5 ALUMİNYUM KAPLAMA Özellikle pasif filim ile korunan metallerde olduğu gibi alüminyum kaplamalar için en büyük tehlike yüzeyde oluşabilecek oyuklar veya aralıklardır.

6 ALUMİNYUM KAPLAMA Oksijen eksikliği veya bölgesel korozif öğelerin şiddetlenmesi nedeniyle başlayan korozyon bir noktada derinlemesine kaplamayı çözündürür.

7 ALUMİNYUM KAPLAMA Alüminyum kaplamaların korozyon hızı çinko gibi zamanla sabit kalmaz tersine hızlı olarak azalır. Bu nedenle korozif öğelerin etkisinin bulunmadığı oksijenli ortamlarda belirli bir süreden sonra korozyon hızı hemen hemen durur.

8 ALUMİNYUM KAPLAMA Alüminyum kaplama sıcak daldırma, püskürtme, yayınma, vakum kaplama, gaz ve buhar fazında kimyasal kaplama teknikleriyle de yapılır.

9 ALUMİNYUM KAPLAMA Sıcak daldırma ile elde edilen alüminyum kaplama kalınlıkları mikron, püskürtme ile üretilenler mikron kalınlığındadır. İyon kaplama yöntemi ile elde edilen kaplamalar ince olmalarına karşın ince kaplamalarda rastlanan oyuklamaya dirençsizlik bunlarda yoktur.


"ALUMİNYUM KAPLAMALAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları