Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Şenel Akbaş

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Şenel Akbaş"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Şenel Akbaş www.ilkogretimkalbi.com
BİR DEVLETİN DOĞUŞU Hazırlayan: Şenel Akbaş

2 Bu Fotoğraflar size ne anlatıyor?
Lider Milli Mücadele Savaş Kelimelerinin anlamlarını tartışalım ve bulalım

3 Bu Tarihler Size Ne Anlam İfade Ediyor?
Zaman Tüneli 1881 1919 1911 ATATÜRK’ÜN DOĞUŞU ÇANAKKALE SAVAŞLARI KURTULUŞ SAVAŞININ BAŞLAMASI ATATÜRK’ÜN SAMSUN’A ÇIKIŞI TRABLUSGARP SAVAŞI ATATÜRK’ÜN İLK ASKERİ BAŞARISI 1919 1922 1920 1923 SAVAŞIN KAZANILIP TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN RESMEN KURULMASI İSTANBUL’UN İŞGALİ VE TBMM’NİN ANKARA’DA AÇILMASI İŞGALLERE KARŞI İLK DİRENİŞİN BAŞLAMASI BAŞKOMUTANLIK SAVAŞININ KAZANILMASI 1932 1938 1924 1931 TÜRK TARİH KURUMUNUN KURULMASI TÜRK DİL KURUMUNUN KURULMASI YENİLİKLERİN YAPILMAYA BAŞLANMASI 10 KASIM 1938 ATATÜRK’ÜN VEFATI Bu Tarihler Size Ne Anlam İfade Ediyor?

4 DEVLETİN DOĞUŞUNDAKİ BASAMAKLAR
Atatürk’ün Trablusgarp Savaşında kendini göstermesi ve Çanakkale Savaşında bizzat bulunması 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a gelerek, halkı bilinçlendirmeye çalışması Erzurum da yapılacak olan kongreye (toplantı) katılarak, Milli Mücadeleye destek vermesi Erzurum Kongresinde Başkan Seçilmesi Sivas’ta tüm illerin katılacağı bir toplantı düzenlenmesi Milli Mücadelenin şehir şehir değil, tek bir elden yönetilmesi ve Atatürk’ün buna liderlik yapması. İstanbul’un işgali ile Ankara’da TBMM’nin açılması. Ve Savaşlar; I . İnönü Savaşı II. İnönü Savaşı Sakarya Meydan Savaşı Büyük Taarruz Ve Başkomutanlık Savaşı Bu savaşlar neticesinde yurdumuzu işgal eden devletler bir bir çekilmye başlamış ve 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti Resmen ilan edilip kurulmuştur

5 Bu mücadelenin çevremizdeki izleri nelerdir?

6 Şimdi aşağıdaki soruları cevaplayalım ve defterlerimize yazalım.
Yurdumuz hangi savaştan sonra işgal edilmiştir? Milli Mücadele nedir? Milli Mücadele başlamadan önce Türk Milletinin durumu nasıldı? Kongreler ne için yapılmıştı? Kongrelerde konuşulan konular nelerdi? İstanbul işgal edilince Mustafa Kemal ne yapmıştır. Mustafa Kemal Samsun’a çıktıktan sonra sırasıyla neler yapmıştır. Listeleyelim. Atatürk Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumunu niçin kurmuştur? Milli Mücadelemizi başlatan ilk kurşun nerede atılmıştır?

7 Dinlediğiniz ve Katıldığınız için Teşekkür ederiz.
Hazırlayan: Şenel Akbaş


"Hazırlayan: Şenel Akbaş" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları