Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Adaletin Doğamızdakİ Tezahürleri  Öncelikle adaleti tanımlarsak:  bir şeyi yerli yerine koymak yani her şeye, doğada bulunduğu düzen ve denge içinde,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Adaletin Doğamızdakİ Tezahürleri  Öncelikle adaleti tanımlarsak:  bir şeyi yerli yerine koymak yani her şeye, doğada bulunduğu düzen ve denge içinde,"— Sunum transkripti:

1

2 Adaletin Doğamızdakİ Tezahürleri  Öncelikle adaleti tanımlarsak:  bir şeyi yerli yerine koymak yani her şeye, doğada bulunduğu düzen ve denge içinde, hakkını vermek.

3 kainatın neresine bakarsak bakalım her şeyin;  ince bir ölçü  hassas bir denge  ve tam bir yerli yerindelikle Var olduğunu görmekteyiz.

4 Bu noktada evrenimize göz gezdirecek olursak;  1-Yer küremizin bir f-16 uçağından 100 lerce kat hızlı şekilde, hareket halinde olmasına rağmen içerdeki düzeni bozmayacak “hassas” bir hızla hareket etmesi, sahip olduğu süratin Adilane verildiğini gösterir.

5 2-Yer yüzünü bir sayfa olarak düşünecek olursak,

6  Ağaçlar, o sayfadaki binlerce kelimeleri oluştururlar. -Ağacın meyvesi bir harf;çekirdeği de bir noktadır. O noktada koca bir ağacın “programı, fihristesi” var.

7 3-Örnekleri bir parça daha ilerletecek olursak;  Vücudumuzdaki alyuvarların küçük ve stratejik müdahelelerde ihtiyaç duyacağı her türlü donanıma sahip olması,

8 4-Ve en sonuncu ve en önemli örnek olan İNSAN a gelecek olursak,  yaşamımıza lazım her türlü uzvun  ellerinin ve ayaklarının uza-ma-yıp tırnaklarının uzaması  büyük ihtiyacı olan iki dudak ve bir dilin verilmesi

9 ve en önemlisi,insanın üzerinde adaleti, ebedi hayata mazhar olması sağlıyor.

10 Sonuç olarak bunlar bize gösteriyor ki;  Kainatın her yerinde tam gerektiği miktarda ihtiyaçlar, sahipleri tarafından adaletle dağıtılmış, yani bir adalet kanunu evrenin her yerini istila etmiştir diyebiliriz.

11  TEŞEKKÜRLER


"Adaletin Doğamızdakİ Tezahürleri  Öncelikle adaleti tanımlarsak:  bir şeyi yerli yerine koymak yani her şeye, doğada bulunduğu düzen ve denge içinde," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları