Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Parçadaki resimleri inceleyerek parça hakkında tahminde bulununuz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Parçadaki resimleri inceleyerek parça hakkında tahminde bulununuz."— Sunum transkripti:

1 ciglik25@hotmail.com

2

3 Parçadaki resimleri inceleyerek parça hakkında tahminde bulununuz.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 şenlik İnsanların eğlenmek amacıyla bir araya gelmesi rıhtımDeniz kenarı marangoz Odun işiyle uğraşan kimse çıtaTahta parçası

16 Belli günlerde yapılan, coşku veren eğlendirici gösterilerin tümü Şenlik : Rıhtım : Marangoz : Çıta : Bir akarsu veya deniz kıyısında doldurularak yapılmış, gemilerin indirme bindirme veya yükleme boşaltma yapabileceği yer Ağaç işleriyle uğraşan ve ağaçtan çeşitli eşya yapan usta. Düzgün biçilmiş uzun ve ensiz tahta. Yüz on ülkenin katılımıyla gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları şenlik havasında kutlandı. Tarık bin Ziyat rıhtımda gemileri yakarak askerlerini düşman karşısına çıkardı. Zekeriya Peygamber bir marangoz ustası idi. Uçurtma yarışmasında Eymen çıtasını düzgün yapıştırsaydı birinci olacaktı.

17 Ş E N L İ K Y A R I Ş M A M A R A N G O Z R I H T I M K E İ Y M A Ç D U D A B Ü K M E B T O Y U M K

18 Perşembe, on dört otuz Deniz kıyısında ( rıhtımda) Selçuk Anne-baba-Şenlik yöneticisi- Marangoz Servet amca Şenliklerde yapılacak olan uçurtma yarışı

19 Yarışmaya katılacak olan kişilerin uçurtmaları nasıl yapacakları ve kargaların uçurtmayı parçalamaması için alınacak önlemler Uçurtma malzemelerini ilgili yerlerden tek tek toplayarak işini hallediyor. Uçurtmasının parçalanmasını önlemek için kedi figürlü uçurtma yapıyor. Uçurtmasını kargalar gagalayarak parçalıyor. Hırs sebebi hasarettir. ( Hedeflerimize ulaşırken hırsımızı kontrollü kullanırsak başarıya daha erken ulaşabiliriz.)

20 Yarışma sırasında uçurtmasının başına gelebilecek herhangi bir olumsuz olayla karşılaşmamak için alacağı önlemleri şimdiden planlıyor. Yarışma öncesi birincilik hesapları ve sinsi planlar.

21 Yarışma, insanlar, kedi resmi, karga, marangoz…vb. Kedinin upuzun kuyruğu,

22 Öğrenciler tarafından cevaplandırılacak, güzel olan bir hikaye sınıfta öğrencilerle paylaşılabilir.

23 Yarışma esnasında uçurtmayı kargalardan nasıl korunacağı Siz olsaydınız bu sorunu nasıl çözümlerdiniz. Öğrencilerin cevapları ile bu bölüm doldurulacak.

24

25

26 festival müsabaka tenha çentik festival Okulun ilk günü festival havasında geçti. müsabaka Okul futbol müsabakalarında 5-A sınıfı birinci oldu. tenha Çok tenha bir yer olmasına rağmen İdil asla korkmuyordu. çentik Babamın yaptığı çelik çomağa

27 Öğrenciler tarafından yorumlanacak ve cevaplandırılacak.

28

29 Masalların yıllarca uzakları gösteren büyülü aynasına bugünün çocukları dudak bükerler.” “Önce rıhtımda acı bir insan çığlığı koptu, sonra hıçkırıklarla gözyaşları kaldı rıhtımda.” “Ay ışığında düz yolda yürümek iyi ama dik yamaçlardan nasıl inecektik aşağıya?” Başarılı insanlar bir işe girişince muvaffak olamadan pes etmezler İnsanlar alın teriyle para kazanınca rahat uyurlar.

30 Öğrenciler tarafından cevaplandırılacak.

31 “Muallim çok iyi mizaca ve karaktere sahip olacak, çocukları eğitmek için gayret gösterecek, görevini ağır bulup sevmezlik etmeyecek, çocukların bilmedikleri konuları güzellik ve yumuşaklıkla anlatacaktır.” ( Fatih Sultan Mehmet) “Gençliğin ruhunu işlenmeyen bir tarla gibi, kendi haline bırakırsanız orada ısırgandan ve dikenden başka bir şey bulamazsınız.” ( Snallman) “Talebelerine öğrenme arzusunu aşılamayan bir öğretmen soğuk demiri döven demirci gibidir.” ( Henry Adams) “Bir çocuğu eğitirken ilk düşüncem; onun namuslu bir adam olmasıdır. Bunun için de önce iyi bir yürek sonra zeki bir kafa gerekir.” ( Dıderot)


"Parçadaki resimleri inceleyerek parça hakkında tahminde bulununuz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları