Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENERJİ TASARRUFUNUN ÖNEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENERJİ TASARRUFUNUN ÖNEMİ"— Sunum transkripti:

1 ENERJİ TASARRUFUNUN ÖNEMİ
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ ENERJİ TASARRUFUNUN ÖNEMİ

2 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Ülke genelinde ekonomik yönden gün geçtikçe zorlaşan koşulların, toplumun belkemiği olan esnaf ve sanatkârlarımızı, dolayısıyla hepimizi olumsuz yönde etkilediği malûmunuzdur.

3 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Esnaf ve sanatkârlarımızın liderleri olarak, üyelerinizin ve dolayısıyla odalarımızın varlıklarının sürdürülebilmesi için mücadele etmekte, gelirlerinizi artırmanın yollarını aramaktasınız. Lâkin gelirleri artırmak, arzu edilen seviyede mümkün olamıyor ise giderleri azaltmaya çalışarak bir nebze de olsa ekonomimize katkı sağlamamız mümkün olabilir. Giderleri azaltmak yönünde bu katkıyı, enerjiyi mümkün olduğu kadar tasarruflu kullanarak gerçekleştirebiliriz.

4 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Yüce Allah “Külli müsrifin haram (Her israf haramdır)” hadisiyle israfı, lüzumsuz tüketimi biz Müslümanlara açıkça yasaklamıştır.

5 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Dünyada ve ülkemizde artan nüfusa paralel olarak azalan doğal kaynaklar, enerjinin gün geçtikçe pahalılaşmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden enerji tüketimi, hem iş hem de ev ekonomisinde önemli bir gider kalemidir. Enerjiyi bilinçli şekilde ve sadece gereken yerde gerektiği kadar tüketerek, fazladan ödeyeceğimiz hatırı sayılır miktarlarda fatura bedelinin cebimizde/kasamızda kalmasını sağlayabiliriz.

6 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Nasıl enerji tasarrufu sağlayabileceğimizi birkaç örnekle açıklamak gerekirse; Çalışılan ortam gün içinde işin yapılabilmesine yetecek kadar güneş ışığı alıyorsa ışıklar yakılmayabilir veya sadece gerektiği kadar yakılabilir.

7 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Öğle paydosuna çıkarken bilgisayarlar ve elektrikle çalışan tüm cihazlar kapatılabilir (Bilgisayarlar, açma düğmesine basıldığı andan itibaren 1–2 dakika içinde kullanıma hazır hale gelir).

8 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Özellikle büyük ölçekli ve çok personeli olan işyerlerinde, lavabolar ve koridorlar gibi sürekli aydınlatma gerekmeyen alanlardaki ışıkların gereksiz yere açık bırakılmaması ve çalışanların bu konuda uyarılarak gerekli özenin gösterilmesi sağlanabilir.

9 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Sürekli damlayan, su sızdıran musluklar, biz farkında olmadan uzun vadede önemli miktarda su israfına sebep olurlar. Bu durumdaki musluklar tamir edilerek sudan da tasarruf sağlanır. Ev ve işyerlerinde ısı yalıtımı yaptırılarak olası ısı kayıplarının önüne geçilebilir ve dolayısıyla ısınmada kullanılan doğalgaz veya diğer yakıt türlerinin daha ekonomik tüketilmesi sağlanabilir.

10 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Motorlu taşıtların gerekli periyodik bakımlarının düzenli olarak yaptırılması da hem yakıt tüketimi açısından hem de araçları daha uzun ömürlü ve verimli kullanmak ve ileride oluşabilecek büyük masraflara yol açabilecek arızaları önlemek açısından önem arz eder.

11 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Konu ile ilgili olarak üyeleriniz olan işyeri sahipleri bilinçlendirilir, günümüzde enerji tasarrufunun önemi ve faydaları telkin edilerek, yukarıda belirtilen hususlara titizlikle özen gösterilirse, inanıyorum ki enerji giderlerinde hatırı sayılır azalmalar olacaktır.

12 İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
Sizlere ve üyelerinize sağlıklı, hayırlı ve bol kazançlı günler diler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım. Saygılarımla Ahmet Zaim GÜNDOĞDU İSTESOB Eğitim Müd. Asistanı


"ENERJİ TASARRUFUNUN ÖNEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları