Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük."— Sunum transkripti:

1

2 Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük bir ortama bırakıldığında ise hacimleri azalır. Hacimlerinin küçülmelerine de büzülme denir

3 Kış aylarında sıcaklığın azalmasıyla maddelerin sıcaklığı düşer ve bu durum tellerin büzülmesine neden olur. Yaz aylarında ise; sıcaklığın artmasıyla maddelerin sıcaklığı artar ve tellerin genleşmesine sebep olur.

4 Buharlaşma ve Yoğunlaşma
Bir maddenin sıvı halden gaz haline geçmesine buharlaşma denir. Maddenin gaz halden sıvı hale geçmesine ise yoğunlaşma denir.

5 BUHARLAŞMA SIVI GAZ YOĞUŞMA

6 Kaynama Isıtılan bir sıvıda buharlaşmanın, hızlı ve yoğun olduğu bir hal değişimi olayına kaynama denir. Bu olay sırasında sıvının sıcaklığı değişmez. Kaynayan sudan çıkan kabarcıklara su buharı denir. Kaynama belirli bir sıcaklıkta gerçekleşir.

7 Erime ve donma Katı bir maddenin ısı alarak sıvı hale geçmesine erime denir. Sıvı haldeki bir maddenin ısı vererek katı hale geçmesine de donma denir. Erime ve donma olayları birbirinin tersidir.

8 ERİME Sıvı Katı DONMA


"Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları