Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bal Arılarının Yaşam Ortamı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bal Arılarının Yaşam Ortamı"— Sunum transkripti:

1 Bal Arılarının Yaşam Ortamı
Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

2 Modern Kovan (Langstroth)

3 Modern Kovan (Dadant)

4 İlkel Kovan

5 Plastik Kovan

6 Lorenzo Langstroth MEZAR TAŞINDAN
“FATHER OF AMERICAN BEEKEEPING," BY HIS AFFECTIONATE BENEFICIARIES WHO, IN THE REMEMBRANCE OF THE SERVICES RENDERED BY HIS PERSISTENT AND PAINSTAKING OBSERVATIONS AND EXPERIMENTS WITH THE HONEY BEE, HIS IMPROVEMENTS IN THE HIVE, AND THE LITERARY ABILITY SHOWN IN THE FIRST SCIENTIFIC AND POPULAR BOOK ON THE SUBJECT OF BEEKEEPING IN THE UNITED STATES, GRATEFULLY ERECT THIS MONUMENT."

7 Langstroth Kovan

8 Kovan Ölçüleri

9 Kovan Seçimi Her an açılabilir ve kontrol edilebilir olmalıdır.
Bir kovandan diğerine çerçeve transfer edilebilmelidir. Ana arının varlığı ve performansı gözlenebilmelidir. Hastalık ve zararlıların gözlem ve tedavisi rahatlıkla uygulanabilir olmalıdır. Taşıması kolay olmalıdır. Kırık, çatlak ve su geçiren bir yapısı olmamalıdır. İstenildiği an satılabilecek standartta olmalıdır.

10 Petek Yapısı İşçi arı gözü 5.4 mm çapında 10 cm2 lik alanda 388 adet
Erkek arı gözü 6.9 mm çapında 10 cm2’lik alanda 250 adet Ana arı gözü 9 mm çapında Geçit gözler ve bağlantı gözleri bulunur. Petek gözleri altıgen şeklinde ve yatay düzlemde 11o‘lik açı yapacak şekildedir.

11 Petek Kullanımı İşçi arı petek gözlerinde işçi arı yetiştirilmesi yanında bal ve polen depolanır. Erkek arı petek gözlerinde erkek arı yetiştirilmesi yanında bal depolanır. Bal mevsiminde bal depolamak amacıyla erkek arı gözlü petek örülür.

12 T e ş e k k ü r l e r


"Bal Arılarının Yaşam Ortamı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları