Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yazılım Sertifikasyonunda Karşılaşılan Zorluklar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yazılım Sertifikasyonunda Karşılaşılan Zorluklar"— Sunum transkripti:

1 Yazılım Sertifikasyonunda Karşılaşılan Zorluklar
Reşat Erhan YÜCEER –

2 İçerik Ön Bilgi Rehber dokümanlarla ilgili zorluklar
Takvimsel zorluklar Organizasyonel zorluklar Süreçsel zorluklar Yönetimsel zorluklar

3 Yazılım uçuş sistem ve ekipmanlarının vazgeçilmez bir parçasıdır.
Uçuşa Elverişlilik ve Yazılım Yazılım uçuş sistem ve ekipmanlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Emniyet bir seçenek değil zorunluluktur.

4 Rehber dokümanların tüm taraflarca aynı şekilde yorumlanmaması.
Rehber Dokümanlarla İlgili Zorluklar Rehber dokümanların tüm taraflarca aynı şekilde yorumlanmaması. Hedef veya gereksinimlerin karşılanma yöntemlerinin belirsizliği Rehber dokümanların uygulamasındaki tecrübe eksikliği

5 Yazılım takvimi hazırlanırken
Takvimsel Zorluklar Yazılım takvimi hazırlanırken sertifikasyona ait aiktivitelerin göz önüne alınmaması ve/veya yeterli süre öngörülmemesi.

6 Yazılım emniyeti ve sertifikasyona ait organizasyonel eksiklik
Organizasyonel Zorluklar Yazılım emniyeti ve sertifikasyona ait organizasyonel eksiklik Sistem-Emniyet-Yazılım üçlüsünün entegre çalışmaması Yazılım projesi içerisinde yazılım emniyeti ve sertifikasyon tecrübesi olan kaynakların bulunmaması.

7 Proje Yönetimi ve sertifikasyon süreçlerinin entegre olmaması
Süreçsel Zorluklar Proje Yönetimi ve sertifikasyon süreçlerinin entegre olmaması Yazılım süreçlerinde emniyet ve sertifikasyonun yer almaması

8 Yazılım sertifikasyonu süreçleri yerine çıktılarının doğrulanması.
Yönetimsel Zorluklar Yazılım emniyeti ve sertifikasyona ait süreçlerin yeteri kadar iyi yönetilmemesi Yazılım sertifikasyonu aktivitelerinin kalite aktivitesi olarak yorumlanması Yazılım sertifikasyonu süreçleri yerine çıktılarının doğrulanması.

9 Arz Ederim.

10 Sorular

11 © STM 2010 All Rights Reserved ANKARA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ,
BİLKENT CYBERPARK, E BLOK 5.CADDE NO: 6/A 06800, ANKARA, TURKIYE TEL : FAKS : © STM 2010 All Rights Reserved Bu doküman ve içerdiği tüm bilgiler STM AŞ’nin fikri mülkiyetidir. Bu dokümanın dağıtımı veya sunumu ile bu haklar ortadan kalkmış olmaz. STM AŞ’nin yazılı izni olmadan bu dokümanın ve içerdiği bilgilerin üçüncü kişilere aktarımı, çoğaltımı ve dağıtımı yapılamaz. Bu doküman ve içeriği hazırlanma amacının dışında kullanılamaz. This document and all information contained herein is the sole property of STM AŞ. No intellectual property rights are granted by the delivery of this document or disclosure of its content. This document shall not be reproduced or disclosed to a third party without the express written consent of STM AŞ. This document and its content shall not be used for any other purpose other than for which it is supplied.


"Yazılım Sertifikasyonunda Karşılaşılan Zorluklar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları