Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FKF 2008 ONUR KONUĞU TÜRKİYE

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FKF 2008 ONUR KONUĞU TÜRKİYE"— Sunum transkripti:

1

2 FKF 2008 ONUR KONUĞU TÜRKİYE
Bilindiği gibi Türkiye, 2008 Frankfurt Kitap Fuarı’na Konuk Ülke olarak katılacaktır. Dünyanın en büyük yayıncılık organizasyonlarından birisi olan Frankfurt Kitap Fuarı’na Konuk Ülke olarak katılmak üzere 2005 yılında resmi başvuruda bulunmuş ve 2006 yılında Türkiye’nin konuk ülke olması kesinleştirilmişti. Konuk ülke katılımı ülkemizin yayıncılığının yanında kültür, sanat ve edebi birikiminin uluslararası alanda tanıtımı açısından büyük bir fırsat sunmaktadır. “Frankfurt Kitap Fuarı 2008 Konuk Ülke Türkiye Projesi”ni yürütmek üzere oluşturulan “Ulusal Yürütme Komitesi” ve bu komite tarafından belirlenen alt komitelerden oluşan Türkiye Ulusal Komitesi 2007 yılında uluslararası duyurusu yapılan BÜTÜN RENKLERİYLE TÜRKİYE KONUK ÜLKE KONSEPTİ programını oluşturmuştur.

3 FKF 2008 ONUR KONUĞU TÜRKİYE KONSEPTİ
FKF 2008 Onur Konuğu Türkiye Logosu FKF 2008 Konuk Ülke Türkiye Logosu öğretim üyesi ve tasarım sanatçısı Bülent Erkmen tarafından Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere üç ayrı dilde, çok renkli ve turkuaz olarak hazırlanmıştır. Bu logo ile ilgili olarak sanatçısı şu açıklamayı getirmektedir: “Bu logo, labirent gibi görünen ama labirent olmayan, kapalı gibi görünen ama kapalı olmayan, “dışardan” göründüğü gibi olmayan, edebiyat dahil her konuda içine girilmesi kolay, içinde “dolaşılması” kolay bir özelliğe ve özgünlüğe sahip olan, ayrıca Türkiye’nin kültürel mirasına göndermeler yapan bir görsel doku içine gömülmüş “Turkey” yazısından oluşmaktadır.”

4 ULUSAL YÜRÜTME KOMİTESİ
“Frankfurt Kitap Fuarı 2008 Onur Konuğu Türkiye Projesi”ni yürütmek üzere oluşturulan “Ulusal Yürütme Komitesi”nde, Türkiye Yayıncılık Komitesi, Yazarlar Komitesi, Müzik ve Gösteriler Komitesi, Görsel Sanatlar Komitesi, Sinema Komitesi ve Konferanslar ve Sempozyumlar Komitesi olmak üzere altı ana komite bulunmaktadır. Üst komitelerin yanı sıra Türkiye’de ilgili kamu kurumları, yayıncı, yazar meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, çeşitli kültür ve sanat kuruluşlarının içinde yer aldığı ulusal danışma kurumları ile kültür ve sanat dünyasının seçkin temsilcilerinden oluşan proje danışmanları belirlenmiştir. Ayrıca Almanya’da yaşayan Türk yazar, yayıncı, bilim, kültür ve sanat adamlarının katılımlarıyla Almanya Danışma Kurulu oluşturulmuştur. Yapılacak etkinlikleri koordine etmek üzere Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, İstanbul’da Türkiye Yayıncılar Birliği ve Basın Yayın Birliği bünyesinde, Frankfurt’ta ise Kültür ve Tanıtma Müşavirliği bünyesinde irtibat büroları açılarak faaliyete geçirilmiştir.

5 ORGANİZASYONDA YER ALACAK TÜRK HEYETİ
Proje kapsamında Türkiye, Almanya’da: 100 yayıncı, 350 yazar/çevirmen, 320 sanatçı (müzik ve sahne sanatları), 10 telif ajansı temsilcisi, 100 kişilik resmi heyet ile medya mensubu, kuratör, moderatör ve sinema yapımcılarından oluşan 120 kişilik grup yani toplam 1000 kişilik bir heyetle temsil edilecektir.

6 FKF 2008 TÜRKİYE ETKİNLİKLERİ ve MEKÂNLAR

7 FKF 2008 TÜRKİYE ETKİNLİKLERİ ve MEKÂNLAR
Türkiye’yi bütün renkleriyle, kültürel, tarihsel ve sanatsal birikimiyle yansıtmayı hedefleyen “Frankfurt Kitap Fuarı 2008 Konuk Ülke Türkiye Projesi kapsamında, sergiler ve sanatsal gösterileri içeren 40 kültürel etkinlik; 150 panel, bilimsel toplantı ve okuma etkinliği; 15 de davetli tören düzenlenmesi planlanmıştır ve çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Ayrıca sponsorlar ve Almanya’da yaşayan Türk kökenli yazarlar, sanatçılar ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilecek diğer etkinliklerle birlikte 250’ye yaklaşan sayıda organizasyon yapılacaktır. Fuar etkinlikleri Forum Alanı, Agora, yayınevlerinin bulunduğu 5.1 nolu salondaki Türkiye Ulusal Standı, Film-Sinema Bölümü, Çocuk Yayıncıları Bölümü ve Çizgi Roman Bölümü’nden oluşan toplam m2’lik bir alanda gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında yapılacak tüm etkinlikler 2008 yılından sonra da etkisini sürdürecek şekilde planlanmıştır. Etkinliklere Leipzig Kitap Fuarı ile ( Mart 2008) başlanmıştır ve 2008 yılı sonuna kadar devam edilecektir. Konuk ülke etkinlikleri ağırlıklı olarak Frankfurt Kitap Fuarı esnasında gerçekleştirilecek, diğer zamanlarda ise başta Frankfurt ve Berlin olmak üzere Almanya’nın yoğun nüfuslu kentlerinde konuk ülke etkinliklerine devam edilecektir. Bu kapsamda imza günleri, kitap sergileri, müzik dinletileri, dans ve tiyatro gösterileri, film gösterimleri, uygulamalı sanat örnekleri, atölye çalışmaları vb. etkinliklere yer verilecektir. Okuma günleri, tartışma programları, tiyatro, modern ve geleneksel dans ile klasik ve çağdaş müzik gösterileri, film gösterimleri, sanat ve fotoğraf sergileri, edebiyat ve yemek akşamları vb. ise fuar alanı dışında Frankfurt ve diğer kentlerde gerçekleştirilmek üzere hazırlanmış etkinliklerdendir.

8 SAHNE SANATLARI VE GÖSTERİLER

9 SERGİLER FKF 2008 Konuk Ülke Türkiye Projesi genel konseptine uygun olarak planlanan ve hazırlıkları gerçekleştirilen sahne sanatları ve müzik performansları bu alandaki çeşitliliğin en üst düzeyde olduğu coğrafyamızın değişik köşelerinden çok farklı tatları içermektedir. Çok değerli sanatçılarımızda vücut bulmuş binlerce yıllık Anadolu ezgilerinin ruhu, fuar öncesinde ve fuar sırasında Frankfurt’taki değişik mekanlarda akis bulacaktır.

10 SAHNE SANATLARI VE GÖSTERİLER
Ahmet Hamdi Tanpınar ‘Huzur’ Seslendirilmiş Roman Projesi Türkiye’de Yahudi Kültüründen Kesitler Konseri (Janet & Jak Esim Ensemble) L’Orient Imaginair ( “Sarband + Concerto Köln) Goethe’nin Divanın’dan Gazeller (Kudsi Ergüner) Oratoryo - CSO - Koro Kolektif, Balkan Sounds meets Gipsy Swing - bando - Hasbihal Topluluğu - Semah gösterisi Aynur –Etnik Müzik Naz Erayda - And İf You Fade Away From Dreams (yazar: Sevim Burak) Hüsnü Aşk (Beyhan Murphy) İstanbul Devlet Opera ve Balesi İstanbul Vibes / İstanbul by Night – Baba Zula + Ceza + Alexander Hacke + DJ Yakuza Ayşe Tütüncü Trio Konseri İnterkültürel Tiyatro Günleri Con Tempo, 4. Frankfurt Sonbahar Günleri- Türkiye’nin Yeni Kompozisyonları, Avrupa’da Kültürel Diyalog Müzik Festivali İncesaz

11 BİLİMSEL TOPLANTILAR VE SEMPOZYUMLAR

12 BİLİMSEL TOPLANTILAR VE SEMPOZYUMLAR
2008 Frankfurt Kitap Fuarı’nda, Konuk Ülke Türkiye projesi çerçevesinde entellektüel kitleye hitap eden bir dizi panel planlanmıştır. Bu toplantıların konuları, “Türkiye” denince akla gelen “yerel” bir gündemle sınırlanmadı. Günümüzde bütün dünyada sadece entellektüel-uzmanların değil her gazete okuyucusunun, her televizyon izleyicisinin kafasını kurcalayan meseleleri kapsayan zengin bir tartışma programı hazırlandı. Global sorunların, evrensel tartışmaların Türkiye’deki izdüşümüne bakmak... Evrensel sorunların Türkiye’deki ve başka yerlerdeki görünümleri arasında zihin açıcı karşılaştırmalar yapmak... Türkiye’nin canlı gündemini, bu dünya ve insanlık gündeminin bir parçası olarak düşünmek... Böylesi bir bakış açısıyla tasarlanan toplantılar, Türkiye’nin entellektüel birikimini ve tartışmaları yansıtacaktır.

13 BİLİMSEL TOPLANTILARDAN BAZILARI
BİLİMSEL TOPLANTILAR VE SEMPOZYUMLAR Türk edebiyatında kültürel tartışmaların odağında kadın Çağdaş Türk edebiyatı Hayali doğu, hayali batı Koruma ile turistik açıdan değerlendirme arasında kültürel miras Kadınlar birbirini dinler mi? Türkiye İslamı – bir “farkı” var mı? Yurtta kaos, cihanda kaos (göç, şiddet, güvenlik, güvenliksizlik) Geçmişle hesaplaşmanın yükü ve yordamları Türkiye modernleşmesi – neye benzer? Yoksulları gören var mı? Neye güleriz, neyimize gülerler? İfade özgürlüğü ve yayıncılık deneyimleri Türkiye: futbol fanatiği bir ülke Türkiyede Telif hakları ve Yayıncılık Osmanlı tarihi üzerine Almanya’da Türkiye müziği

14 PANEL VE SEMPOZYUMLARDAN BAZILARI
YAŞAR KEMAL PANELİ ORHAN PAMUK PANELİ TÜRK OYUN YAZARLIĞI PANELİ TÜRK EDEBİYATI VE SİNEMASI PANELİ TÜRKİYEDE MODENLEŞME, SİYASET VE EDEBİYAT PANELİ TÜRKİYEDE GENÇLİK VE GENÇ YAZARLAR ŞİİR VE ALIN YAZISI: SEZAİ KARAKOÇ PANELİ TÜRKÇENİN SES BAYRAĞI DAĞLARCA PANELİ TÜRKİYE’DE EDEBİYATIN NABZI DERGİLER TÜRK EDEBİYATINDA ALMAN İMGESİ, ALMAN EDEBİYATINDA TÜRK İMGESİ PANELİ BİR EDEBİYAT DİLİ YARATMAK: MEHMET UZUN TÜRKİYE’DE EDEBİYATIN YOLCULUĞU(FARKLI RENKLER FARKLI SESLER) İSTANBUL ŞİİR HATTI TÜRKİYE VE ALMANYA; EDEBİYAT VE ENTEGRASYON MODERN TÜRK ŞİİRİNİN KURUCULARI TÜRK ROMANININ KURUCULARI MODERN TÜRK EDEBİYATINDA TOPLUMSAL DUYARLILIK TÜRKÇE SÖZLÜK VE ANSİKLOPEDİ ÇALIŞMALARI ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATINDA GENEL EĞİLİMLER TÜRK EDEBİYATININ EVRENSEL YOLCULUĞUNDA KADIN YAZARLAR TÜRK EDEBİYATINDAN ÇEVİRİLER, ÇEVRİLENLER ÇEVRİLMEYİ BEKLEYENLER

15 SERGİLER SERGİLER Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Türkiye Projesi kapsamında planlanan sergiler süre ve mekan itibarıyla iki bölümde toplanıyor: Fuar alanı içinde düzenlenen ve fuar süresince açık kalacak sergiler ile Frankfurt kentinde, fuar alanı dışındaki galeri ve müzelerde yer alan, fuardan önce başlayıp fuardan sonra ziyarete açık kalacak olan sergiler. Konuk ülke Türkiye projesinin “Türkiye’nin bütün renkleri” konseptinin sergilere yansıtılmasına özen gösteriliyor. Türkiye’nin kültürel zenginliği ve renkliliği sergilerde ifade buluyor ve onur konuğu Türkiye, tüm renklerini Frankfurt Kitap Fuarı 2008’de yayıncılık dünyası ile buluşturuyor.

16 SERGİLER C- AGORA A- FORUM ALANI
1- Ahmet Haşim, Frankfurt Seyahatnamesi 2- Çukurova Bayramlığın Giyerken 3- Bir Usta Bir Dünya: Sevim Burak 4- Yaşar Kemal Yazarlar Adası Projesi Sunumu 5- Doğan Kuban, Osmanlı Mimarisinden Kesitler 6- Nasrettin Hoca’nın 800. Doğum Yılı 7- “Istanbul as felt by... ” / “...nın Duyumsadığı İstanbul” 8- Ebru, hat ve cilt uygulama atölyeleri 9- Kitap satış reyonu 10- Geleneksel ürünler ve anı eşyaları satış bölümü D- ULUSAL STAND “Türkiye ve Türk insanını konu edinen Almanca yayımlanmış 500 kitap” E- ÇİZGİ ROMAN MERKEZİ “Türkiye’de Çizgi Roman Sanatı” F- ÇOCUK KİTAPLARI BÖLÜMÜ 1- Çocuk İllüstrasyonları ve İllüstratörler Sergisi 2- Nasrettin Hoca VCD gösterimi A- FORUM ALANI 1- “Anadoluda Yazının Yolculuğu” -Yazının Anavatanı Anadolu -Anadolu’da Kütüphaneler -Efes Celsus Kütüphanesi -Selçuklular, Anadolu Türk Beylikleri ve Osmanlılarda yazı -Millet Yazma Eserler Kütüphanesi / Ali Emiri ve Dünyası -Yazmadan Basmaya: Müteferrika, Mühendishane, Üsküdar -Arap Alfabesinden Latin Alfabesine -Türkiyede Yayıncılık ve Yayıncılar -Kitap ve Dergi Tasarımı, Tasarımcılar -Yazarlardan Seçmeler, 2- “Books on Turkey” 3- Almanya’da Türk Basını Forum Fuaye 4- “Ebru: Türkiyede Kültürel Farklılıkların Yansıması” B ULUSLARARASI KÜLTÜR ALANI “Okuma Odası” başlıklı güncel sanat sergisi

17 SERGİLER G - FUAR ALANI DIŞINDAKİ UZUN SÜRELİ SERGİLER
1- İstanbul-Kentsel Değişim Dönüşüm 2- Türkiye’de Yahudi Kültüründen Kesitler 3- Masumiyet Müzesi 4- Made in Turkey 5- Türk Gerçekçiliği 6- Türk Karikatürcüler Sergisi 7- Ebru: Türkiyede Kültürel Farklılıkların Yansıması 8- Lale, Kaftan ve Levni. Topkapı Sarayından Moda ve Minyatürler 9-Türk Film Afişleri Sergisi

18 SİNEMA ETKİNLİKLERİ

19 SİNEMA ETKİNLİKLERİ Türkiye Sinema Standı
Fuarın düzenleneceği Ekim 2008 tarihleri arasında Forum Film & TV Bölümü’nde 50 m²’lik Türkiye Sinema Standı açılacaktır. Stantta ülkemiz sinemasından uzun metraj, kısa metraj ve belgesel film DVD’leri ve sinemayla ilgili yayınlar sergilenecek ve tanıtım materyalleri dağıtılacaktır. Film Gösterimlerİ Forum Film & TV Bölümü’nde yer alan iki sinema salonunda seçilecek Türk filmleri gösterilecektir. Gösterimde olacak filmlerin Almanca altyazılı yeni kopyaları hazırlanmaktadır ve ayrıca İngilizce projeksiyon sistemli altyazı kullanılacaktır. Frankfurt Deutsches Film Museum - Türk Filmleri Programı Konuk Ülke Türkiye Projesi kapsamında Almanca altyazılı olarak hazırlanacak filmler, Ekim ve Kasım aylarında Frankfurt Alman Film Müzesi’nde gösterimde olacaktır. Bu filmler daha sonra da Almanya’nın Berlin, Münih, Hamburg gibi kentlerindeki sinematek ve sinemalarda gösterimde olacaktır.

20 REKLAM VE TANITIM ÇALIŞMALARI

21 REKLAM VE TANITIM ÇALIŞMALARI
Reklam panoları, tren istasyonları, trafik güzergahları ve havaalanı başta olmak üzere olmak üzere tüm Frankfurt’ta Konuk Ülke Türkiye Programı’nın reklam ve tanıtımları yapılacaktır ve her türlü tanıtım materyalinin tasarlanması,uyarlanması profesyonel ekiplerce yapılmaktadır. Ayrıca, tanıtım ve promosyon malzemeleri, edebiyat ve kültürümüz hakkındaki kataloglar ile FKF 2008 Konuk Ülke Türkiye Resmi Web Sitesi de yine alanının en iyisi ekipler tarafından hazırlanmaktadır.

22 REKLAM VE TANITIM ÇALIŞMALARI

23 REKLAM VE TANITIM ÇALIŞMALARI
TANITIM KATALOGLARI Ülkemiz edebiyatı ile ilgili bilgileri Frankfurt Kitap Fuarı ziyaretçileri ve entellektüel çevreye kalıcı bir şekilde aktarabilmek amacıyla 5 ayrı edebiyat kataloğu; tarihten sosyal bilimlere, mimariden sinemaya çok farklı alanlar ve bu alanlara ilişkin yazılı eserlerle ilgili bilgiler içeren 7 edebiyat dışı katalog; yayıncılarımız ile ilgili detaylı bilgi ihtiva eden bir katalog; ülkemiz yazarları ve eserlerini tanıtan geniş bir DVD katalog; çocuk yayıncılığı hakkında 2 ayrı katalog; edebiyatımızın yapıtaşlarını ve genç edebiyatçılarını tanıtacak 2 ayrı katalog; Türkçe’den yabancı dillere çevrilen yazarlarımızı eserleri ile birlikte anlatan bir katalog ve Türkiye sergileri konulu prestij eser FKF 2008 Onur Konuğu Türkiye Projesi çerçevesinde çalışmaları yapılan tanıtım katalogları arasında yer almaktadır.

24


"FKF 2008 ONUR KONUĞU TÜRKİYE" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları