Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli"— Sunum transkripti:

1 Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli
Hamdi Çiftçiler MAY Tohum / Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

2 MAY Tohum olarak 1996 yılından bu yana bitki ıslahına yatırım yapıyoruz.

3 2013 yılı itibariyle AR-GE Bölümümüzde 31 adet kadrolu personel bulunmaktadır.

4 Bu personelin 4’ü doktora,
5’i yüksek lisans, 15’i de lisans seviyesinde Ziraat Mühendisi ve/veya Moleküler Biyologdur.

5 2013 yılı itibariyle de “Konvansiyonel ve Moleküler Islah”a yılda yaklaşık 6 milyon TL harcıyoruz.

6 Hedef coğrafya olarak belirlediğimiz
AB, Balkanlar, Karadeniz, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika ülkelerinde tescil ve/veya koruma altına alınmış veya süreci devam etmekte olan 160’tan fazla çeşidimiz bulunmaktadır.

7 Islahçılarımızın bir sistem dahilinde çalışmasını ve ortaya çıkan yeniliklerin mülkiyet kavramının açık olarak tanımlanmış olmasına özel önem veriyoruz.

8 Devletimizin son yıllarda ülkemiz merkezli AR-GE / ISLAH faaliyetlerine verdiği TÜBİTAK, AR-GE vergi istisnaları gibi desteklere müteşekkiriz.

9 Bu desteklerin, gerçek ıslahçı kuruluşların etkin denetimi vasıtasıyla çok daha ayrıcalıklı ve hibeyi de kapsar nitelikte geliştirilmesini talep ediyoruz.

10 Yerli özel sektör ıslah kuruluşlarının, TAGEM’in bir alt birimi olarak değerlendirilmesi ve ayrıcalıklı bir konuma getirilmesinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

11 Islah bağımsızlıktır ama aynı zamanda çok ciddi
maddi kaynak ve adanmışlık gerektiren masraflı bir süreçtir.

12 Günümüzün global rekabet koşullarında sürdürelebilir bir kurumsal yapı
oluşturmak çok önemlidir.

13 Mevcut Mevzuat (UPOV 1991) Islahçı İstisnası

14 Ülkemizin de taraf olduğu UPOV 1991 konvansiyonunda belirtilen tüm istisna ve koşullara riayet hususunu hassaslıkla takip ediyoruz.

15 Buna bağlı olarak; İmzalanan karşılıklı ulusal ve uluslararası anlaşmalara her türlü sınai mülkiyet yaklaşımları da dahil olmak üzere koşulsuz saygılı davranan bir kuruluş olmaya, Her türlü materyalin karşılıklı olarak sadece MTA’lar ile transferine imkan tanıma ve süreçlerin etkin takibi ve raporlanmasına,

16 Sonuçların doğru ve zamanında paylaşımına,
Kayıt altına almada dikkat edilecek hususlara, Islahçılarımızın şirketimiz bünyesinde yaptıkları araştırma faaliyetlerinden faydalanma biçiminin tanımlanması ve sürekli gelişimlerinin sağlanması konularına özel önem veriyoruz.

17 İlave olarak; ISF’in ‘Sınai Mülkiyet Görüşü’ üzerine tartışmalarını, ‘Dünyada Tohum Teknolojisi’ kavramı kapsamında sürmekte olan sınai mülkiyet / patent değerlendirmelerini, bu konuda Avrupa ve ABD arasındaki sürekli müzakereleri yakından izleyerek, çıkarlarımıza uygun pozisyon alma ve politikalar geliştirme hususlarında ayrıntılı çalışmalar yapıyoruz.

18 Sınai Mülkiyetin Şirket Değeri Açısından Önemi

19 Ortaya çıkan hatların ve hibritlerin hedef pazar olarak gördüğümüz yurtiçi / yurtdışı piyasalarda en doğru şekilde kayıt ve koruma altına alınması, Yurt içi ve yurt dışında yapılan her türlü lisans, çeşit devri vs. anlaşmalarında sınai mülkiyet haklarımıza değinilmesi ve güvence altına alınması,

20 Yurt içi ve yurt dışında ortak çeşit geliştirme faaliyetlerinin sınai mülkiyet kavramı kapsamında da değerlendirilmesi, Kendimize özel ve güçlü olduğumuz spesifik karakterler açısından avantajlarımızın sürdürülebilir olması için sınai mülkiyet hakları bakımından yapılacaklar hususlarına özellikle dikkat ediyoruz.

21 Hamdi Çiftçiler MAY Tohum / Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı


"Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları