Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞERLER EĞİTİMİ VEFALILIK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞERLER EĞİTİMİ VEFALILIK."— Sunum transkripti:

1 DEĞERLER EĞİTİMİ VEFALILIK

2 VEFA nedir? Sözlüklere baktığımızda aşağıdaki tanımlarla karşılaşırız;
Sevgiyi sürdürme, sevgi bağlılığı. Borcuna sadık olma. Bir şeyin karşılığı olarak verilen, ödenen. Sözünde duran, dostluğu sürdüren.

3 VEFA; Özverileri ve güzellikleri asla unutmamaktır.
Unutmamış olmanın gereklerini yerine getirmektir. Sevgi ile saygının devamlılığı demektir.

4 İnsanın, kendisinin yetişmesinde emeği geçenlere minnettarlık duyması insanlığının bir gereğidir.
Bu duygu, özümüzdeki insani özellik olan vefa duygusudur. Vefalı insan; sözünü yerine getirir, iyilikleri asla unutmaz.

5 İnsanı kim üzer. Ve ne üzer. En sevdikleri değil midir
İnsanı kim üzer? Ve ne üzer? En sevdikleri değil midir? En değer verdikleri değil midir insanın canını acıtabilecek? Kişi,kendisini üzebilme,canını acıtma lüksünü sevdiklerinden başka kime verebilir? Hiç kimseye… Başka hiç kimseye bu lüksü vermemiştir insan. Sonunu bile bile.. Vefa konusu açmaya görün,size katılmayan kimse kalmaz. Kendileri de sizin gibi vefa konusunda şikayetlerini,sitemlerini dile getiriverir; ‘Çok haklısın!İnsanlar ne de vefasız olmuş..’falan filan gibi lafları duyabilirsiniz. Konuştuklarına bakacak olursanız,bu kişiler pek bir vefalı.. Peki gerçekten öyle mi? Tabiki de değil! Vefasızlıklarını,vefa konusundaki sitemlerinize katılarak örtbas etme çabası içindedirler .

6 Sizce çok şey mi istiyor insan vefa konusunda
Sizce çok şey mi istiyor insan vefa konusunda? Arada bir hatırlanmak ne kadar güzel bir duygudur oysa. Telefonunuz çalıyor,bakıyorsunuz uzun zamandır görüşmediğiniz sevdiğiniz bir isim.. Hemen Yes tuşuna basıp,o sıcacık ‘merhaba’ sesi ile içinizin ısınması gibi var mı? Arama işini geçelim, önemli değil.. Peki 1 mesaj atamaz mı insan? Telefonunuzun mesaj sesi ötüyor bu defa da.. İçinizden; ‘yine herhangi bir markanın/gsm operatörünün mesajıdır..’ derken, ekranda uzun zamandan beri görmediğiniz isimden mesaj  geldiğini görüp, yüzünüzde oluşacak o tebessümün, o sevincin, o hatırlanmış olmanın verdiği mutluluğu neden çok görürsünüz?

7 Vefasızlıklarla kuşatılmış insan. Vefasız,niye arayıp sormuyorsun
Vefasızlıklarla kuşatılmış insan.. Vefasız,niye arayıp sormuyorsun? dediğiniz zaman, her zaman muhakkak ama muhakkak geçerli bir sebepleri vardır. Değer veriyorum,seviyorum,benim için gerçekten çok önemlisin gibi cümleler kuracaksınız siz, Sonra da müthiş bir  vefasızlık örneği sergileyeceksiniz.. Olacak iş mi bu? Bu durumda; Vefa nedir merak ediyor insan? (Alıntıdır)

8 Vefa nedir bilir misin? Bir tebessüme bin gözyaşı feda etmektir vefa Dostu posta değişmemek Dostun hakkına ilişmemektir vefa. ...Gün gelip, bir lokma dahi olsa Ekmeğini yediği adamı satmaz vefa Bilir ki; bu gün adam satan yarın vatan satar. Satmakla unutmakla olmaz Her hatırasına sahip çıkar vefa.

9 Sevgidir, Şartsız, hesapsız sonu olmayan bir sevgidir vefa Sevdiğinin hatasına dahi sahip çıkmaktır. Sahipsiz doğrular, Sahipli hatalardan daha fazla acı çekerler Sahipsiz kapanmayan bir yaradır vefa. (Alıntıdır)

10 Vefasızlığa Sitem Ümit bağlayıp sırtımı dayadıklarım fos çıktı Bağrıma bastıklarım çoğu kez vefasız çıktı Dost görünenlerin tavırları canımı sıktı Ummanlar gibi olan ümitlerimi aniden yıktı Gözlerimde cam,yüreğimde hayal kırıklığım Cam kırığından daha çoktur hayal kırıklığım İçimdeki burukluğumun ekseri dostların eseri Yoktur gördüğüm vefasızlıkların haddi hesabı….

11 Eşinin arkasından feryat eden ANGUT kuşu…..

12 Kafesin dışındaki kuş uçarsa kafesteki kuş denize düşüp boğulacak …İşte Vefa……..

13 Geride kalanı bırakmayan…onu kurtarmak için uzanan eller….

14

15

16 En vefakar dostumuz gölgemizdir bilirsiniz
En vefakar dostumuz gölgemizdir bilirsiniz. Ama unutmayın ki; o da yoldaşlık etmek için güneşli havayı bekler. » Georg Wilhelm Friedrich Hegel

17 Vefa ve samimiyet ilk prensipleriniz olmalıdır.
(Konfüçyus)

18 En seçkin insanlar,sözünün eri olanlardır….
Augoste Comte

19 vefa demek sevgi demek, vefa demek aşk demek, vefa demek sevmek demek.
mevlana

20 Vefasızın meclisinde bade içilmez.
(ZİYA PAŞA)

21 Cömertlik olmayınca malın, vefa olmayınca arkadaşın hayrı yoktur.
(Ahmet Bin Kays)

22 Şeytan gibi hasetçi değilsen dâva kapısını bırak da vefa kapısına gel!
(Mevlana)

23 VEFALI DOSTLARA VE EVLATLARA SAHİP OLMAK DİLEGİYLE..

24 VEFALI DOSTLARA VE EVLATLARA SAHİP OLMAK DİLEGİYLE..
Ercan EROL A.Elif ATICI


"DEĞERLER EĞİTİMİ VEFALILIK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları