Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAYIN SABRİ TANDOĞAN’IN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAYIN SABRİ TANDOĞAN’IN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN…"— Sunum transkripti:

1 SAYIN SABRİ TANDOĞAN’IN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN…

2 “Düşünce; insanı Allah’a götüren en güzel yoldur
“Düşünce; insanı Allah’a götüren en güzel yoldur.İnsanı insan eden,insana insan olma haysiyetini kazandıran en güzel yol… İnsanlar,düşüncelerinin temizliği, güzelliği, büyüklüğü oranında yücelirler…”

3 “İnsan ne kadar mütevazi olursa, gönlü o kadar Allah’la beraber olur… İnsan ne kadar saygısızlık yaparsa o kadar Allah’tan, Allah’ın nurundan uzaklaşmış olur…”

4 “Haklı olsak dahi; özür dilemek bir zaaf, küçüklük değil, insanın yıkanmasının en güzel yoludur…”

5 “Gördüğümüz her zerre, bizi Allah’a götüren merdiven olsun…”
“Hayatta büyük olan, yüce olan, güzel olan ne varsa devamlılığın eseridir…” “Gördüğümüz her zerre, bizi Allah’a götüren merdiven olsun…”

6 “Her dua, hayata ilave edilmiş bir artı elektrik; her karamsarlık, bedbinlik hayata ilave edilmiş bir eksi elektriktir…”

7 “Asıl büyük aşk; kavuştuktan sonra, aynı tempoyla sevgiyi devam ettirmektir…”

8 “İnsanların az kitap okumasının ve tembel olmasının sebebi, eğitime geç başlamasıdır…”

9 “İnsanları sevmek, onlara saygı duymak, onlara faydalı olabilmeyi bir yaşama ilkesi haline getirebilmek ne yüce bir duygudur…”

10 “Allah’a giden yol, insana sevgiden, saygıdan, hizmetten geçer…”
“Maddi ve manevi hizmette sınır yoktur.Hizmette amaç, sadece Allah rızasını kazanmaktır…” “Allah’a giden yol, insana sevgiden, saygıdan, hizmetten geçer…”

11 “Görmek seçmektir, ayırmaktır, farkına varmaktır. Görmek aşktır
“Görmek seçmektir, ayırmaktır, farkına varmaktır. Görmek aşktır. Ancak insanoğlu edep, incelik, dikkat ve aşkla baktığı zaman görebilir, onun dışında görmek, sadece bir zandan ibarettir. İnsan gördüğü kadar insandır, insan hayat yolunda görebildiği kadar tekâmül eder…”

12 “Dil ile öğüt verenler çoktur. Onlara uyma. Fiili ile öğüt verenlere uy. Aslolan inandığını yaşamak ve uygulamaktır. Dünya her zaman laf ebeleriyle dolmuştur. Onların kendilerine hayırları yok ki sana olsun. Bir güzel hareket, yüz güzel sözden daha önemlidir. Allah’ım, İslâmın güzelliklerini papağan gibi tekrarlayanlardan değil, aile hayatında, iş hayatında ve sosyal hayatında onları yaşayanlardan olmamızı nasip eyle. Senin her şeye gücün yeter. Amin…”

13 “İnsanoğlunun kafası kalbi kinlerden,nefretlerden,hasetlerden ne kadar uzak olursa,o kadar rahat görür,gönül gözü aydınlanır…”

14 “Kafasını temizlemeyen,kalbini temizleyemez…” Rana TANDOĞAN

15 Bir tebessüm bütün dünyayı dolaşır….


"SAYIN SABRİ TANDOĞAN’IN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları