Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

20. yy’a Damgasını Vuran Adam

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "20. yy’a Damgasını Vuran Adam"— Sunum transkripti:

1 20. yy’a Damgasını Vuran Adam

2 Prepared by Mehmet Tosun Sözler Ertan Alayat

3 Ben, Suyuna, toprağına, havasına Hele hele insanına doyamadığım Bu güzel ülkenin bir hayranı. Vatanın her köşesine Tekrar, tekrar Gidip, dönen. Aklı yapamadıklarıyla Doluyken ölen. Ben, ölümünde, Ülkenin en büyük mezarında yatıp Her gün ziyaret edilen. Ben Atatürk, Bu ulusun bir adamı.

4 Yük ağırdı, ama ezilmedim altında.
Halkım el veriyordu, kaldırabilmem için yanımda. Benden sonra gelecekler, ülkenin büyüklük ve zenginliği sizi aldatmasın. Düşmeyin rahatlığa, yük hep sırtınızda. Ama bir ağırlığı yoksa, değilsinizdir altında.

5 Çevremde kalabalık her zaman vardı.
Gözleri, kulakları bende, önümde, arkamda duruyorlardı. Yanlışa harcayacak vaktimiz yoktu. Onlara hep doğruyu göstermeliydim. Bir birliktelik oluşmuş, ortak bir heyecan hepimizi sarmıştı. Bir şeyler yaparken de bizi heveslendiren, Bizden sonra geleceklerin, bunların üzerine yapacaklarının kıvancıydı.

6 Değişecek o kadar çok şey vardı ki yaşantısında halkımın.
Nereden başlayacağımızı şaşırıyorduk doğrusu. Öncelikli olan hangisiydi? Elbisemi, konutmu, beslenmemi, alfabemi? Üstelik bir de Kurtuluş Savaşı’nın yorgunluğu! Ama insanlarımızın yeniliğin gerekliliğine olan inancı, Bu atılımları yapmamıza yetiyordu.

7 Bu ülke için yapılabilecekler, yapılmasını düşünebildiklerim,
Kağıtlara sığarmı? Söyleyin bana yanımdakiler, ömrüm buna yetermi? Ama yine de, geriye dönüp, yaptıklarımıza bakınca, Daha kolay başlanıyor yapılacaklara.

8 Biliyordum, Kafamdakileri gerçekleştirmeye Yetmezdi ömrüm. Ah! Yapacaklarımda, Çevremdekiler biraz daha yardımcı Olabilseydiler bana. Bilebilseler de zaman darlığını, İçinde bulunduğum. Elimdeki tek çözüm, Düşüncelerimi aktarabilmekti, Benden sonra geleceklerin kafalarına, Almadan beni ölüm.

9 Avucumdaki bu çocuğun başı değil,
Ülkemizin geleceğidir. Her nesil Kendisinden sonra gelecekler için çalışmalı Ve onları iyi yetiştirmelidir. Bu ülkeyi sana bırakacağız çocuğum, Bizden iyi bakmalısın ona. Büyüyünce bu küçük adımların, Onları doğru yönde atmalısın. Hem senin, Hem de senden sonra geleceklerin İyilikleri için.

10 Kim ne derse desin, En önemlisi eğitimdir. Tüm bireyleri eğitilmiş olan bir ulusa, Mutluluk ve huzur kendiliğinden gelecektir. Eğitimi kimseyi atlamayacak şekilde yayın Ve en eğitimli olanlarınızı da Öğretmenleriniz yapın.

11 Erkek ve kadının Birlikte ortaya çıkaracakları Sadece yeni nesil olmamalı. Devletin ve milletin, Günlük durumunu da Belirlemelidirler birlikte.

12 Dört duvar arasına kapanıp, günlük işlerinin içinde kaybolma.
Sana bıraktık bu ülkeyi, gez, dolaş, dokunulmamış yerlerine at elini. Bu ülke, bu vatan, bu devleti, ne kadar yüceltebilirsen, Senin ve daha da önemlisi, gelecek nesilinin, Yaşamı güzelleşecektir, bunu bilesin.

13 Her zaman, her yerde, Halkımızın yanında olduğumu görüyorsunuz. Birbirinizden uzaklaşmayıp, yakınlaştıkça, Ulusça birlik olmanın mutluluğu ile gülüyorsunuz.

14 Üç tarafı denizle çevrili,
Bir yarımada da yaşıyor olmamıza rağmen, Denize yeterince sıcak bakmıyor halkım. Korkma, yaklaş ona, Tarlanın toprağını avuçlar gibi, avuçla onu!

15 Ülkemiz basını, vatandaşımızın günlük eğitmeni olmalıdır.
Kötü saklanamasın göster onu! İyiliği de taltif et! İyi ile kötünün seçiminde yapacağın yanlışlıklar, Toplumu da yanlışlığa sürükleyecek Ve bunun zararı, sana da dokunacaktır sonunda!

16 Birbirinizle kaynaşmanız için, bu ülkede doğmuş olmanız yetmelidir.
Sahip olduğunuz etnik zenginliğin, gücünüze güç kattığı da bilinmelidir. Kontrol edebilmelisiniz nüfus artışınızı ve dağıtabilmelisiniz ülkeye. İşlenmeyen toprağımız, kaynağımız kalmamalı, Ulus ve devlet var olmalıdır, yurdun her köşesinde.

17 Bu Cumhuriyet, bir ağaçtır diktiğimiz.
Toprak bereketli, bakımı da size kalmış. İyi bakın ona, dışarıdan zarar verilmesin. İçini de kurtlara kemirtmeyin. Onu besleyecek, koruyacak, ulus sağlam olunca, Asırlar boyunca yaşayacaktır, hiç korkma!

18 Size bıraktığımız bu vatan bölünmemeli.
Ama ulus bölündükten sonra, vatan bölünmezmi? Vatanın sağlamlığı için üzerine titremeniz gereken ulusun bütünlüğüdür. Yanlış düşüncelerle ulusu parçaladıktan sonra, Vatanın bütünlüğünden söz etmeniz boş olur.

19 Beni ve çevremdekileri mutlu eden, bizden sonra gelecekler için,
İyi şeyler yapıyor olduğumuzu bilmemizdir. Sizden öncekilerin yaptıkları ile yetinmeyip, Güzellikleri yaratmaya devam etmesini bilin. Elinizde kalanlar bugün size yetebilir, Ama gelecek nesile, mutlaka noksan gelecektir.

20 Çalışan bir ulus olmalıdır bizimki
Çalışan bir ulus olmalıdır bizimki. Geniş ülkemizde yapılacak çok iş var. Topyekun yapacağımız bu çalışma, bugünü kurtarmaya değil, Yarınlara da dönük olmalıdır ayrıca. Ve çalışan insanlarımızı da, çalışmanın sürekliliği ve verimi için, Buluşturabilmeliyiz, eşit yaşam koşullarında.

21 Arkadaşlarımla sohbet, bazan da iki el oyun,
Küçük bir salata, biraz da et, şu bardağa da rakı koyun. Dayan deli gönlüm, sabret, güçlüklere eğme boyun. Benden sonra gelecek olana bu davet, sende ülkenin başarısına soyun.

22 Bir gün öleceğim mutlaka, ama ölümümden sonra da,
Bazı çevrelerde, devam edileceğim yargılanmaya. Yaptıklarım, yapılmasını düşündüklerim tartışılacak, Konuşulacağım her gün ülkemizin bir çok yerinde. Şunu iyice bil ki çocuğum, bu benimki ölüm değil!

23 Ben bu ülkenin yollarında,
Ülkem ve insanları için, Yorgunluk, can sıkıntısı, sevinç ve ümitle, Oradan, oraya dolaşırken. Ülkemi kucaklayan denizlerde, Her zaman güvendiğim çocuklarımızla Sulara dalıp, çıkıp, yorgunluğumu atarken. Aile toplantılarında, kokteyllerde, Açılışlarda, eğlentilerde, Kafamda binbir düşünce ile, Yarınların Türkiye’sini kurarken. Güvendiğim hep sizler, Sonradan gelecek nesillerdiniz. Beni anlayınız ve beni unutsanız bile, Kafamdaki Türkiye’yi unutmayıp, Hep onu yaşatmaya çalışınız.

24 Çok eski bir ulustur bizimki,
Ülkemizde güzel olunca, Gelen kalıp, yerleşmiş buralara. Doğal kaynak zenginliğimizin yanına, İnsan çeşitliliğimizde katılmış durumda. Yaşayan her kökten insan, Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, El ele vererek yurdu kurtardık. Yeni devletimizin ismini de Türkiye Cumhuriyeti koyduk. Bizim Türk’lüğümüzün Başlangıcı Kars’tır, sonu da Edirne. İşte bu nedenle de diyorum ki, “Ne mutlu Türk olana!” değil, Ne mutlu Türküm diyene!

25 ...ve gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime and içerim.
boş bir mail atıp geri gelen maili reply yapıyorsun çıkmak için ise subscribe yerine unsubscribe yazman yeterli


"20. yy’a Damgasını Vuran Adam" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları