Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının."— Sunum transkripti:

1

2  Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının vefatında Melville 13 yaşındaydı ve hayata atılma vakti gelmişti.  5 yıl farklı işlerde çalıştı.

3  18 yaşında Liverpool’ a giden gemiye ayak bastı  Bu, Melville’in dünya edebiyatına kazandıracağı büyük romanların malzemesi oldu.  1841-1848 yılları arası denizde bulundu ve bununla ilglili 37 kitap yazdı.  Güney Denizlerinde balina avına çıktı.  Zorlu koşullara dayanamayıp birkaç arkadaşı ile gemiyi terk etti.  Bir süre Typee yerlileri arasında yaşadı.

4  Denizcilik hayatı hep sorunlu geçti; katıldığı bir isyan sonunda hüküm giydi  Tahiti civarında yeniden yerliler arasına katıldı.  Bir başka balina gemisi ile Hawaii’ye kadar gitti.  Otuzlu yaşlarında Boston’a döndüğünde yazmaya başladı.  1946’da yayınlanan ilk romanları yerliler arasında geçen günlerine aitti.  Moby Dick’i 1951de tamamladı, ancak romanları yeterince ilgi görmedi.

5  Melville, 1866’da New York gümrüğünde müfettiş olarak çalışmaya başlayınca edebiyattan bütünüyle uzaklaştı.  1891’de öldüğünde hiç kimsenin hatırlamadığı bir yazardı o, ama öldükten sonra keşfedildiğinde bir daha hiç unutulmadı...

6  Herman Melville Tüm Eserleri  -BillyBudd -MobyDick/BeyazBalina (1851) -Pierre ya da Belirsizlikler (1852) -Typee:Polinezya Hayatında Bir Bakış (1846) -Yamyamlar Adası -Kâtip Bartleby - Israel Potter: Sürgünde 50 Yıl

7  Ömrünün son otuz dört yılında, yolculuk anılarından oluşan uzun bir şiir ve Billy Budd adlı romanını yazdı..

8  Melville, kâtip Bartleby öykü kişisiyle Bartleby sendromunun da isim babası olmuştur.

9  Omoo (1847) adlı egzotik öyküleriyle ün kazandı ve kendini tümüyle edebiyata adadı.  The Plazza Tales (Meydan Öyküleri) 1856 yılında çıkmıştır.

10  Moby Dick Herman Melville ‘in Pequod adlı bir balina gemisinin son yolculuğunu, balinaların nasıl avlandıklarını, geminin sonunda nasıl battığını anlatan romanıdır.  Herman Melville (1819-1891), denizi, gemicileri, balinaları ve tabii bu arada kinin ve tutkuların tutsağı olan insan ruhunu, düzyazı biçiminde yazdığı bu şiirde, ironi, mitoloji ve gerçekçiliğin iç içe geçtiği bu romanında anlatıyor..

11  Moby Dick..

12  Hande Şahin..  1090620102..


" Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları