Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Antibiyotik Direnci Harry’nin Hikayesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Antibiyotik Direnci Harry’nin Hikayesi."— Sunum transkripti:

1 Antibiyotik Direnci Harry’nin Hikayesi

2 Harry apandisitini aldırmak için hastaneye gitmeliydi
Harry apandisitini aldırmak için hastaneye gitmeliydi. Ameliyattan sonra, her şey iyi gidiyordu, Harry normal olarak tedavi olduğundan eve gönderildi. Dr Lai, ona profilaktik sebeplerle tek doz bir antibiyotik verdi. (herhangi bir enfeksiyonun önlenmesi için).

3 Bir hafta sonra Harry iyi hissetmemeye başladı
Bir hafta sonra Harry iyi hissetmemeye başladı. Kendini yorgun hissetti ve ameliyat bölgelerinde ağrı oluştu. Annesi Harry’yi aile doktoruna götürdü. Dr Williams. Harry’yi kontrol ettikten sonra, yaranın enfekte olabileceğini düşünerek ona ikinci bir antibiyotik kürü vererek kürü bitirmesini tembihledi.

4 Üç gün sonra, Harry daha da iyi olmadı
Üç gün sonra, Harry daha da iyi olmadı. Yüksek ateşi vardı ve ameliyat yarası gerçekten ağrıyordu. Bu sefer Dr. Williams, Harry’yi daha detaylı incelenmesi amacıyla hastaneye gönderdi. Bazı kan testleri yapıldıktan sonra, Dr Lai , Harry’nin ciddi bir bakteri enfeksiyonu olduğunu fark etti ancak hangi bakterilerin enfeksiyona neden olduğunu, Stafilokok aureus gibi görünmesine rağmen tam olarak bilemiyordu.

5 Dr. Lai baktığında Harry’nin daha önce de antibiyotik kullandığını ve bunların etki etmediğini gördü ve bu sefer ‘super-bug’ denilen ve antibiyotiğe dirençli bir organizmayla karşılaşmış olabileceğini düşündü. Dr Lai, Harry’ye daha fazla antibiyotik verilmesinin faydadan çok zarar getireceğine karar verdi. Patojenik organizmada çeşitli antibiyotikleri test ederek Harry’ye kullandırmaya karar verdi. Dr Lai iki farklı test planladı.


"Antibiyotik Direnci Harry’nin Hikayesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları