Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül. İkinci Dünya Savaşı sonrasında ileri kapitalist ülkeler, (en başta da Avrupa) bugün bile hala nedenlerini tartıştığımız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül. İkinci Dünya Savaşı sonrasında ileri kapitalist ülkeler, (en başta da Avrupa) bugün bile hala nedenlerini tartıştığımız."— Sunum transkripti:

1 Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül

2 İkinci Dünya Savaşı sonrasında ileri kapitalist ülkeler, (en başta da Avrupa) bugün bile hala nedenlerini tartıştığımız 1970 ortalarına kadar süren uzun bir büyüme evresine girdi (kapitalizmin altın çağı). Bu kapitalizmin döngüsel doğasını düşündüğümüzde sapkın bir durumdu; kapitalizm krizsiz 25 yıllık bir büyüme dönemine giriyordu. Kullanılan araçlardan biri Keynezyen ince ayar (fine tuning). Talep yönlü Keynezyenizm bir yeni sınıf uzlaşması fikrine dayanıyordu ve yüksek büyüme oranları, ücretlere de aynı oranda yansıtıldı. Refah devletleri bu dönemde kurulmalarını tamamladılar.

3


"Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül. İkinci Dünya Savaşı sonrasında ileri kapitalist ülkeler, (en başta da Avrupa) bugün bile hala nedenlerini tartıştığımız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları