Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAPAMAZSIN, BAŞARAMAZSIN, BU İŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAPAMAZSIN, BAŞARAMAZSIN, BU İŞ"— Sunum transkripti:

1 YAPAMAZSIN, BAŞARAMAZSIN, BU İŞ
OLMAZ, BOŞUNA UĞRAŞMA, BIRAK BU İŞLERİ, BUNLAR BOŞ İŞLER DİYECEKLER BUNA HAZIR MISINIZ? Öncelikle şunu bilmelisiniz ; bunlar ilk kez sizin başınıza gelmiyor. Yeni, denenmemiş, rutinin dışında bir girişimde bulunduğunuzda en yakınlarınızdan gelecek tepkiler genelde bellidir. “Boş işler bunlar!......” Bunun sebebi ne olabilir? Ezelden beri gelen “sırtını bir devlet kapısına daya” yanılgısı... Herhangi bir ilk okul öğrencisini çevirip sorun ne olacaksın diye , büyük çoğunluktan “doktor, öğretmen, asker” gibi cevaplar alırsınız. Çünkü halkımız çocuklarını “kendi özgür işini kursun” diye değil, “az kazandırsın ama garanti olsun” diye telkin ediyor. Biz de öyle büyütülmedik mi? Oku doktor ol, öğretmen ol, asker ol diye diye hepimizi memur zihniyetli yapmadılar mı? Kaçımıza ailesi “muhakkak kendi işinin patronu olmalısın, kimseden emir almadan yaşamalısın” dedi? Eminim çok azdır! Böyle bir toplumda kalkıştığınız işe “boş iş” denmesi normal değil mi? Kabul etmeliyiz ki halkımızın büyük bir bölümü aynı zihniyette.

2 PEKİ BU ZİHNİYETTEKİ İNSANLARA
KARŞI NASIL BİR TUTUM SERGİLEMELİYİZ? Öncelikle unutmayalım ki onların bu şekilde düşünmesi kendi suçları değildir. Bu düşüncenin temel sebebi toplumun sosyal ve kültürel yapısıdır. Bir çok kişi sistemi duyar duymaz. “Aaaa, ben onu biliyorum, şu titan olayı değil mi?” der. Ama siz ona “Titan nedir bana da anlatır mısın?” dediğiniz de ağzını bile açamaz. Bu da onun suçu değildir. Bir çok kişi gibi sadece birinden duymuştur ve kendisinin bildiğini sanıyordur. (Taaki biri ona açıkça sorana kadar!) Bu kişiler ile tartışmayın! Kesinlikle ikna etmeye, işi anlatmaya çalışmayın. Sadece birkaç soru sorarak bakış açılarını değiştirebilirsiniz. (İleriki makalelerde ayrıntıları anlatacağım) Birçok kişinin yaptığı hata hemen tartışmaya girmektir. İki tarafta kendi davasını, inansa da inanmasa da sonuna kadar tartışır ve asla sonuca varılmaz.

3 Yapapacağınız sadece kendinizi bu küflenmiş beyinlerden
korumak olmalıdır. Onlar artık sistemin adamı olmuşlardır. Onlara 3 kuruş da olsa “garanti” bir maaş önerirseniz hemen kabul ederler. Sigorta, yol, yemek de olursa havalara uçarlar (!) İleride bu kişilere işin sunumu ile ilgili makaleler bulacaksınız. Bu makalede anlatmak istediğim sadece şudur ; Negatif düşünceli insanlar hep vardı ve hep olacaklar. Bizi vazgeçirmek için alaycı, motivasyonumuzu bozucu şeyler söyleyecekler..

4 Vazgeçmeyin! Çünkü bu hayat sizin. Ancak kararlı olursanız başarabilirsiniz. Size sürekli tavsiyelerde bulunan bu insanlar , emin olun tavsiye vermek para ile olsa onu da vermezler. Güya sürekli iyiliğinizi isteyen bu kişiler , işler kötüye gittiğinde , biraz borç paraya, kredi için bir kefile vs.. ihtiyacınız olduğunda bir anda ortadan kaybolurlar... “Size ayağını yorganına göre uzatsaydın!” derler.. Ama ayağınızın ne kadar uzun, yorganınızın ne kadar kısa olduğunu bilmezler.. Hepsi bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlar, size asla faydaları dokunmaz..

5 Vazgeçmeyin! Çok iyi anlamalısınız ki bu dünyada yanlızsınız. “Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak zorundasınız!” bu kadar... Hiç kimse “gel sana para vereyim” demeyecektir. Hiç kimse “bu ay param arttı, gel senin kredi kartı borçlarını ödeyeyim!” demez. Kendiniz ödemek zorundasınız. Evinize icra geldiğinde “vah vah” derler. “Üzüldüm” derler. Ama zulaladıkları yerden 3 kuruş çıkarıp vermezler. Ve yine söylüyorum. Emin olun “Üzülmek parayla olsaydı, asla üzülmezlerdi”

6 Vazgeçmeyin! Negatif insanlar aileniz de olsa, arkadaşınız da olsa görmezden gelin. Onlar rutin hayatlarına ve gereksiz tavsiyelerine devam etsinler. Aldırmadan yolunuza devam edin. Bir süre sonra arkanızdan konuşmaya başlayacaklar. “Ahmet şu MLM işinden iyi kazanıyormuş yahu, duydunuz mu?” Bir süre sonra size sormaya başlayacaklar. (Önce alaycı bir şekilde) “Ne oldu yahu NETWORK işi, kazanabiliyor musun?” Siz kazandığınızı ve çok iyi gittiğini söylediğiniz de bilin bakalım sevinecekler mi üzülecekler mi? Aileniz (eşiniz, anne-babanız) sevinebilir çünkü onlarda faydalanacaktır. Ama arkadaşlarınız (sözde) emin olun sevinmeyecekler. O gün geldiğinde kıskançlıklarını yüzünden okuyabileceksiniz.

7 YAPAMAZSIN, BAŞARAMAZSIN, BU İŞ OLMAZ, BOŞUNA UĞRAŞMA, BIRAK BU
İŞLERİ, BUNLAR BOŞ İŞLER DİYECEKLER BUNA HAZIR MISINIZ?

8 Hazır değilseniz hazırlanın!
Çünkü bu ülkemizin gerçeğidir ve bunların hepsi tecrübeler ile sabittir. • Bir umutla başlar ve herkesi kendiniz gibi geniş ufuklu sanırsınız. • Ama ilk olumsuz tepki de moraliniz bozulmaya başlar. • İkinci , üçüncü olumsuz tepkilerde “acaba bir hata mı yapıyorum” diye düşünmeye başlarsınız. • Birkaç negatif kişi ile daha karşılaşıp işi tamamen bırakma noktasına gelirsiniz.

9 KARAR SİZİN İŞTE BU AN DÖNÜM NOKTASIDIR!
Ya bu olumsuz kişiler yüzünden bırakırsınız ve rutin hayatınıza dönersiniz. Ya da onlara rağmen bu organizasyonu kurar ve hayatınızı değiştirirsiniz. KARAR SİZİN


"YAPAMAZSIN, BAŞARAMAZSIN, BU İŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları