Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OTO BOYALARINI KORUYAN MADDELER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OTO BOYALARINI KORUYAN MADDELER"— Sunum transkripti:

1 OTO BOYALARINI KORUYAN MADDELER
Boyama işlemi sırasında ortamın tozlu olması nedeniyle boya üzerinde tozlar meydana gelir.Boya kuruduktan sonra pasta-poliş işlemi ile bu tozları boyaya zarar vermeden yüzeyden almak gerekir.Ayrıca otomobillerde yılda iki defa pasta-polişişlemi uygulamak gerekir.Böylece çevresel etkilerden boyada meydana gelen kirlenme giderilmiş olup boya korunmuş olur ve boyanındayanım süresi arttırılmış olur.

2 Modern yaşamın şartları, otonun boyanmasından sonraki bakımı için önemli sorumluluklar verir.Asit yağmurları, yollardaki pislik ve tuz ,kuş pisliği,güneşten yayılan Ultra Viyole ışınları ,hava nemi, ani sıcaklık değişiklikleri, endüstriyel baca gazları ve ağaç reçineleri boyada çeşitli olumsuz etkiler gösterirler ayrıca otonun yıkanması sırasında kullanılan deterjanlar ve yıkama fırçasının tahrip edici etkisi ,boya filmi için oldukça zararlıdır.

3 Boya filminin herhangi bir bakım yapılmaması parlaklık kaybına ve boyanın neme karşı direncinin azalmasına sebep olur. Boya bakımında yapılması gereken, düzenli olarak polish yapmak ve koruyucu bir wax tabakası ile kaplamaktır. Polish uygulamadan önce yüzey komple yıkanır.Polish wax uygulaması asla kuvvetli güneş ışınları altında yapılmamalıdır.Aksi halde sıcak boya filmi olumsuz yönde etkilenir.

4 Yeni boyanmış bir oto ,4-5 haftalık süre boyunca deterjan kullanılmadan , temiz su ile yıkanmalıdır.Boya bu süre içinde kurumasını tamamlayarak dış etkenlere karşı drenç kazanacaktır.Yıkamadan sonra kurutma yumuşak güderi ile yapılmalıdır. Boyanın tam olarak kurumasından sonra yıkama artık alışılagelmiş yöntemlerle yapılabilir.(basınçlı su vb.)Boya yüzeyinin korunmasında Glasurit-High Polish kullanılabilir.

5 Bu ürün bir polish bez kullanılarak, dairesel hareketlerle yüzeye uygulanır.Kuruduktan sonra iplik bırakmayan yumuşak bir bezle tekrar silindiğinde, yüksek bir parlaklığa ulaşılır.Polish uygulaması ile boya filmi su geçirmez bir özellik kazanır.Boya yüzeyinin su ile teması sırasında su akıp gitmiyorsa veya su damlacıkları oluşmuyor ve su tüm yüzeye yayılıyorsa bu durum polish yapma zamanının geldiğini gösterir.Otonun normal kullanımında, yılda en az iki kez polish yapılmalıdır.

6 Polish - Wax Koruma Ürünleri

7 Glasurit Polish Ürünlerinin Kullanımı
1)Yeni otoların boyasında görülen hafif matlaşmanın giderilmesi: Önce oto yıkanır, boya yüzeyi iyice temizlenir.Glasurit High Gloss Polish uygulanılarak boyaya parlaklık kazandırılır.Bundan sonra parlaklığın korunması için Glasurit-Hard gloss Polish kullanılmalıdır.

8 Glasurit High Gloss Polish’in Yüzeye Uygulanması

9 Glasurit – Hard Gloss Polish ‘in Yüzeye Uygulanması

10 2)Eski boyalı ve hava şartlarından etkilenmiş yüzeylerde: Önce yüzey yıkanarak kurutulur.Sonra Glasurit-Paint Cleaner temiz bir beze emdirilerek, dairesel hareketlerle yüzeye uygulanır.Boya üzerindeki her türlü pislikbu şekilde temizlenmiş olur.Bundan sonra Glasurit-Hard Gloss Polish kullanılarak yüzey parlatılır.

11 Yukarıda söz edilen boya yüzeylerini koruma yöntemlerine ek olarak ,kış mevsimine girmeden önce boya yüzeyine genel bir bakım yapılır. Taş çarpma izleri vb. zararların daha fazla büyümesini önlemek için kısmi onarımlar yapılmalıdır.

12 Important Links Dynashield Invinca-ShieldOne of the most common concerns of new vehicle owners, or those who've had their vehicle repainted, is how to keep the new paint looking just as perfect as the day it was sprayed. High quality waxes and polishes can make the paint sparkle and shine but they have no ability to protect the paint from the ravages of the open road. This is an issue everywhere but especially for those owners who live in areas where they get two seasons per year: Winter and Road Construction. What can vehicle owners use to protect their pride and joy from things like gravel, dirt, sand, salt and other road projectiles?

13 For many years vinyl nose masks, or "bras", have been popular
For many years vinyl nose masks, or "bras", have been popular. While they are widely available, they have downsides; they vibrate at speed and can scratch the paint they're designed to protect, they don't always fit very well, and they're prime bait for thieves. Some creative owners have had custom-built Lexan shields installed, acting almost as body armor. Others have gone "low tech" and attached things like window screens and Saran wrap to their cars in the hopes of adding a little protection.

14 In the recent years, paint protection film technology has grown rapidly to the point where it has become a viable alternative. Numerous companies have popped up offering various types of protective kits and films for most vehicles. Roadfly paid a visit to two of the most popular companies, Dynashield and Invinca-Shield, to get a close-up look at what paint protection film is all about.

15 We met with the owners of Dynashield, Mike and Brenda Messer, and Thomas Bell of Invinca-Shield, and discovered there was a lot more to paint protection film than meets the eye (or the hood, or the fenders...). We also watched as the Messer's installed one of their kits on to a brand new Infiniti G35 coupe and learned that the performance of the film is directly related to how well it is designed and applied. While the more adventurous reader may be tempted to self-install their own kit, many will find that having an experienced installer makes a big difference in how well the protection film looks and performs.

16 APPLICATION OF PAINT PROTECTION FILMS


"OTO BOYALARINI KORUYAN MADDELER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları