Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BASİT ARIZA GİDERME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BASİT ARIZA GİDERME."— Sunum transkripti:

1 BASİT ARIZA GİDERME

2 Basit Arıza Giderme 1. Uydu Anten Sistemi

3 Basit Arıza Giderme 2. Uydu Anten Sisteminin Bileşenleri Çanak Anten: Uydudan gelen sinyalleri toplayan parabol geometrisinde bir antendir. LNB:(Low Noise Block Convertor) Uydudan gelen sinyali güçlendiren ve güçlendirilmiş sinyalin frekansını sayısal uydu alıcısına uygun frekansa indiren elektronik bir ekipmandır. Koaksiyel Kablo: LNB’den gelen sinyali uydu alıcı cihaza taşıyan ortasında bakır iletken, etrafında alüminyum ekranlama telleri bulunan kablodur. Yayın kalitesininbozulmaması ve sinyal kaybının önlenmesi için kaliteli 75 ohm'luk kablolar kullanılmalıdır.

4 Basit Arıza Giderme DiseqC: Birden fazla çanak antenle daha fazla uydu yönlendirilmesi yapılıp tek uydu alıcısı ile bu yayınların alınması durumunda kullanılan anahtarlama cihazıdır. Multiswitch: Uydu antenlerinden alınan sinyalleri kullanıcılar arasında bağımsız olarak paylaştıran arabirim elemanlarıdır. Uydu Alıcısı: Uydu anteninden gelen sinyali işleyerek ses ve görüntü sinyali şeklinde TV gibi bir görüntü elemanına aktaran cihazdır.

5 Basit Arıza Giderme 3. Bazı Terimler dB: Desibel; sinyal şiddetini gösteren bir ölçü birimidir. Transponder: Belirli bir frekans/polarite/sembol oranı değerine sahip olan, içerisinde bir veya birden çok TV, Radyo ve veri taşıyan uydu sinyaline TP (TransPonder) denir. FTA: Bir şifre çözücüye sahip olmadıkları için yalnızca şifresiz kanalları izletebilen cihazlara verilen addır. CI Modül: Sayısal uydu alıcılarındaki yuvalara takılan ve şifreli kanalları çözmeye yarayan dekoder (kod çözücü) cihazlara modül denir. Modülün takıldığı yuvaya CI (ortak ara yüz) adı verilir. Dolayısıyla genel olarak bu yuvalara takılan modüllere CI modül adı verilir.

6 Basit Arıza Giderme Smart Kart: CI modül gibi şifreli kanalları izlemek için kullanılan, Kredi Kartı şeklindeki abonelik kartlarıdır. PVR: Uydu yayını kaydedip daha sonra izleme imkanı sunan cihazlar için kullanılan bir terimdir. USB: Bilgisayarla veri iletişimi yapmak için veya hard disk gibi harici veri depolama birimi bağlamak için kullanılan porttur. Şebeke (Network) Arama: Diğer TP’lerin bilgilerini de içeren bir TP girerek kanal arama yapma biçimidir. Türksat için Şebeke arama frekansı V 2222’dir. Uydudan Güncelleme: Yazılımın doğrudan uydudan cihaza indirilerek yazılım güncellemesinin yapılmasıdır.

7 Basit Arıza Giderme SD Yayın: Standart TV çözünürlüğü olan 720x576 (PAL sistem için) çözünürlüğündeki yayındır. HD Yayın: 1280x720 veya 1920x1080 gibi yüksek çözünürlüklere sahip yayındır. Scart: Görüntü ve sesi analog olarak aktaran bağlantı biçimidir. HDMI: Görüntü ve sesi dijital olarak aktaran bağlantı biçimidir.

8 Basit Arıza Giderme 4. Uydu Alıcı Bağlantısının Yapılması Antenden gelen koaksiyel kablonun dışındaki plastik kılıf 2-2,5 cm kadar açılarak altındaki teller dışarıya doğru kıvrılır. İç kısımdaki plastik kılıf 8-10 mm kadar açılır. En içteki bakır iletken F-konnektörün ortasına takılır. F konnektör vida gibi çevirilerek koaksiyel kablonun dış iletken tellerinin üzerini kaplaması sağlanır. Koaksiyel kablonun ortasındaki bakır ileten ile F konnektörün dış metalinin temas etmemesine dikkat edilir.

9 Basit Arıza Giderme F Konnektör Uydu Alıcı cihazının LNB-IN girişine takılır. Skart veya HDMI kablosunun bir ucu uydu alıcı cihazının arkasındaki çıkışa, diğer ucu TV’nin arkasındaki girişe takılır. Şebeke kablosu prize takılarak cihaz çalıştırılır.

10 Basit Arıza Giderme 5. Basit Arıza Giderme PROBLEM MUHTEMEL SEBEP ÇÖZÜM Cihaz çalışmıyor Adaptör veya güç kablosu prize takılı değil Adaptörü veya güç kablosunu prize takın Cihaz standby modunda kalmış olabilir Uzaktan kumandadaki veya ön paneldeki standby tuşuna basın Sinyal yok Antenden gelen kablo cihaza bağlı değil Anten kablosunu cihazın LNB In girişine takın F-Konnektör anten kablosuna düzgün takılı değil F konnektörü anten kablosundan çıkarın ve yukarıda anlatıldığı gibi yeniden takın Uydu anteni ayarlı değil Yetkili servise başvurun LNB arızalı

11 Basit Arıza Giderme PROBLEM MUHTEMEL SEBEP ÇÖZÜM Ses yok Resim yok
Cihaz mute modundadır Mute tuşuna basarak sesi açın Cihaz scart kablosundan bağlı ise scart kablosu düzgün takılı değildir Scart kablosununun her iki ucunu çıkarıp yeniden takın Scart kablosu bozuktur Scart kablosunu değiştirin Resim yok Kanal frekansı yanlış Frekans ayarını kontrol edin veya tekrar arama yapın Scart veya HDMI kablosu düzgün takılı değildir Kablonun her iki ucunu çıkarıp yeniden takın Scart veya HDMI kablosu bozuktur Kabloyu değiştirin TV’niz çözünürlüğü desteklemiyordur Kumanda üzerindeki Resolution tuşuna basıp bekleyin

12 Görüntü donuyor veya mozaikleniyor
Basit Arıza Giderme PROBLEM MUHTEMEL SEBEP ÇÖZÜM Görüntü donuyor veya mozaikleniyor Yoğun yağıştan dolayı sinyal zayıflamış olabilir Yağışın durmasını bekleyin F-Konnektör anten kablosuna düzgün takılı değil F konnektörü anten kablosundan çıkarın ve yukarıda anlatıldığı gibi yeniden takın Anten ayarı bozulmuş olabilir Yetkili servise başvurun Uzaktan kumanda çalışmıyor Uzaktan kumandanın pilleri bitmiş olabilir Uzaktan kumandanın pillerini değiştirin Uzaktan kumandanın pilleri yanlış takılmış olabilir Pilleri yerinden çıkarın ve kullanma kılavuzunda anlatıldığı gibi yeniden takın IR alıcı takılı değil IR alıcı soketini kılavuzda gösterilen girişe takın Uzaktan kumanda, IR alıcıyı görmüyordur Kumanda ile IR alıcı arasında engel varsa kaldırın

13 Cihaz USB belleği görmüyor
Basit Arıza Giderme PROBLEM MUHTEMEL SEBEP ÇÖZÜM Cihaz USB belleği görmüyor USB bellek formatlanmamış olabilir USB belleği formatlayın USB bellek arızalı olabilir Başka bir USB bellek ile deneyin USB belleğe kayıt edilemiyor USB bellek dolu olabilir USB belleğin boş alanını kontrol edin, gereksiz dosyaları silin

14 Basit Arıza Giderme Yukarıdaki kontrolleri yapmanıza rağmen cihazınızdaki sorun düzelmediyse lütfen başka bir müdahele yapmayın ve yetkili servise başvurun.


"BASİT ARIZA GİDERME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları