Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARİFİYE MESLEK YÜKSEKOKULU Kuruluştan Bugüne… Mart 2013

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARİFİYE MESLEK YÜKSEKOKULU Kuruluştan Bugüne… Mart 2013"— Sunum transkripti:

1 ARİFİYE MESLEK YÜKSEKOKULU Kuruluştan Bugüne… Mart 2013
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ARİFİYE MESLEK YÜKSEKOKULU Kuruluştan Bugüne… Mart 2013

2 1. KURULUŞ Kuruluş Tarihi:
(Kuruluşu-Üniversitemize, YÖK Başkanlığının, 6620 sayılı yazısı ile bildirilmiştir.) Açık adresi: Fatih Mah. Atatürk Cad. Eşit Sokak, N0:7/A Arifiye/SAKARYA Tel: Faks:

3 2. İLK ALAN TAHSİSİ 2011 yılı öncesinde: Binalarımız Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretim kurumu olarak kullanılmaktaydı. 2011 yılı içerisinde: 7.5 dönümlük alan üniversitemizin kullanımına verilmiş ve bu alan üzerindeki 2 bina restore edilmiş ve eğitim-öğretime başlama fırsatı yakalanmıştır.

4 2. İLK ALAN TAHSİSİ A Blok:
Toplamda 345,9 m2 kapalı alana sahip olup, bina içerisinde 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 2 idari personel odası, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 adet 55 kişilik derslik bulunmaktadır.

5 2. İLK ALAN TAHSİSİ A Blok:

6 2. İLK ALAN TAHSİSİ B Blok:
ARİFİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK LABORATUVARLAR YERLEŞİM BİRİM ALANI B BLOK KULLANIM ALANLARI ENİ(mt) BOYU (mt) ALANI (m²) B- 202 KAYNAK TEKNOLOJİSİ LB. 9.20 m 15,00 m 116,00 m2 B ÖĞRETİM ÜYELERİ ODASI 3.40 6.70 22,78 m2 B Teknik Personel Odası 3.10 9.20 28.52 m2 B- 201 TEKNİK RESİM-DERSLİK B B Teknik personel Odası B-204 KANTİN-KAFETERYA B İDARİ İŞLER-TAŞINIR KK. POERSONEL SERVİSİ B Mescit B-203 YEMEKHANE B TAŞINIR AMBARI B KAZAN DAİRESİ 3.40 m 6.70 m B-WC-DUŞ-01 Bayan Öğrenci 5,90 7.60 44,84 WC-DUŞ-01 Erkek Öğrenci 5.90 B Blok: Teknik atölye / laboratuarlardan, kantin ve yemekhane kısımlarından oluşmaktadır. Söz konusu birimlerin boyutları adları ile birlikte yandaki tabloda görülmektedir.

7 2. İLK ALAN TAHSİSİ B Blok:

8 3. YENİ OKUL BİNASI İÇİN İLAVE ALAN TAHSİSİ
2011 yılı öncesinde Sakarya ili, Arifiye ilçesi, Merkez Mahallesi, Gödemen mevkiinde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait 3 pafta, 441 parsel numaralı, ,00 m2 yüzölçümlü taşınmaz Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmişti. Krokide işaretli olarak gösterilen ,77 m2’lik kısmının Arifiye Meslek Yüksekokulu yapılmak üzere Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis talebi olmuştur. Sonuç olarak, Sakarya ili, Arifiye ilçesi, Merkez Mahallesi, Gödemen mevkiinde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait 3 pafta, 441 parsel numaralı, ,00 m2 yüzölçümlü taşınmazın ,77 m2’lik kısmının Milli Eğitim Bakanlığına olan tahsisi kaldırılarak, MYO yapımı için tarihinde Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisi gerçekleştirilmiştir.

9 4. KULLANIM ALANI AVANTAJI
Arifiye MYO, toplam m2’lik alanı ile Kampüs sınırları dışında Üniversitemizin en büyük alanına sahip bir birimi olarak dikkat çekmektedir.

10 5. OKULUMUZUN KURULUŞUNA VE GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYAN KURULUŞLAR
Okulumuzun gerek üzerinde inşa edildiği arsanın tahsisi, gerek inşaat sürecinde oynadığı rol ve gerekse eğitim araç ve gereçlerinin temini hususunda; başta Arifiye Belediyesi ve Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği olmak üzere, Otokar, Toyota, Honda ve Arifiye ilçe sınırları içinde ve Organize Sanayi Bölgesinde yer alan çeşitli özel sektör kuruluşlarının önemli katkıları olmuş ve olmaya devam etmektedir.

11 6. İNŞAATI SÜREN YENİ BİNAMIZIN ÖZELLİKLERİ
Binamız 29,4 m’ye 37,4 m boyutlarında oturma alanına sahip, toplam 2360 m2 kullanım alanı olan, zemin kat, 1. kat ve çatı katı olmak üzere 3 kattan müteşekkil bir yapıdır. Yapı, mimari açıdan modern tarzda tasarlanmış, fonksiyonel ve aynı zamanda okul ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliktedir. Zemin kat; 4 adet büyük sınıf, 3 adet küçük sınıf, öğrenci tuvaletleri ve büyük bir antriuma sahiptir. 1. kat; 3 adet büyük sınıf, 1 adet küçük sınıf, 8 adet idari ve akademik personel odası ile personel tuvaletleri ve geniş bir hole sahiptir. Çatı Katı ise; çok amaçlı salon ve 2 adet depoyu içermektedir

12 6. İNŞAATI SÜREN YENİ BİNAMIZIN ÖZELLİKLERİ
Betonarme, karkas ve tuğla bölme duvarlar ile dizayn edilen okul, ahşap oturma çatı, mantar radye temel, fretli dairesel betonarme kolonlar ile tasarlanmış, son çıkan deprem yönetmeliğine uygun en az 8 şiddetinde depreme dayanıklı bir konstrüksiyona sahiptir. Yapı tefrişinde, yerlerde granit kaplama, tavanda taş yünü asma tavan, duvarlarda saten alçı kaplama, ıslak hacimlerde tavana kadar seramik kaplamalar mevcuttur.

13 7. MEVCUT DURUMDA KULLANILAN ALANIN PEYZAJ ÇALIŞMASI
Şuan öğretimde kullanılan binaların bulunduğu bahçenin düzenlenmesi Arifiye Belediyesi tarafından yapılmıştır. Bu kapsamda çimlendirme, fidan dikimi ve kaldırım çalışması, kamelya ve bahçe oturma alanları gibi düzenlemelere yer verilmiştir. Resimlerde düzenleme öncesi durumlar görülmektedir.

14 7. MEVCUT DURUMDA KULLANILAN ALANIN PEYZAJ ÇALIŞMASI
Bu resimlerde ise, bahçe düzenlemesi yapıldıktan sonraki görünüm ortaya konmaktadır.

15 8. OKULUMUZDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN BÖLÜMLERİNE GÖRE SAYILARI
Otomotiv Teknolojisi: 40 Oto Boya ve Karoseri: 39 Kaynak Teknolojisi: 40

16 9. 2013-2014 ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ ALINACAK PROGRAMLAR VE ALINACAK ÖĞRENCİ SAYILARI
İş Güvenliği ve Sağlığı: 00 Harita ve Kadastro: 00 Kaynak Teknolojisi II. Öğretim: 40

17 10. OTO BOYA ATÖLYESİNİN KURULMASI
Otokar fabrikası üretim müdürlüğü ve boya birim atölyesi ile kurulan bağlantılar sonucunda, atölyelerin kurulması için somut desteklerin sağlanacağı konusunda uzlaşma sağlanmıştır. 2013 Nisan ayı içerisinde, Oto Boya Atölyesine DYO fabrikası tarafından “Boya karışım makinası (mix mak.)” kurulumu gerçekleştirilecektir. Yeni bina tamamlandıktan sonra mevcut durumda yemekhane ve kantin olarak kullanılan alanlar atölyeye dönüştürülecek ve boya fırını, kompresör, hava tesisatı, boya tabancaları, zımpara makineleri vb. eksiklikler tamamlanacaktır. Ek olarak atölyemiz kurulana kadar, Oto Boya ve Karoseri bölümü ders uygulamalarının Otokar Fabrikasında yapılması öngörülmektedir.

18 Teşekkürler…


"ARİFİYE MESLEK YÜKSEKOKULU Kuruluştan Bugüne… Mart 2013" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları