Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

M. TEVRAT'TA  KATLİAM  EMİRLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "M. TEVRAT'TA  KATLİAM  EMİRLERİ"— Sunum transkripti:

1 M. TEVRAT'TA  KATLİAM  EMİRLERİ

2 YEREMYA BAB: 51 AYET: S.: Ve Israil onun mirasının siptidir; ismi orduların RABBIDIR. Sen benim topuzum ve cenk silahımsın; ve seninle milletleri kıracagım; ve seninle ülkeleri helak edecegim. Ve seninle atı ve binicisini kıracagım. Ve seninle cenk arabasını ve binicisini.kıracagım; ve seninle erkegi ve kadını kıracagım; ve seninle kocamış adamı ve genci kıracagım; ve seninle genç adamı ve ere varmamış kızı kıracagım; ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracagım; ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracagım; ve seninle Valiyi ve Kaymakamı kıracagım.   

3 TSEFENYA BAB: 2 AYET: 5 S.: 887    ... Ey Kenan, Filistinliler diyarı, RABBİN sözü size karşıdır; seni yok edecegim, öyle ki artık sende oturan kimse olmayacak.   

4 TESNIYE BAB: 9 AYET: S.: 185    22Ve Allahın RAB o milletleri senin önünde azar azar kovacak; onları çarçabuk bitiremezsin, yoksa senin üzerine kır hayvanı çogalır. 23Ve Allahın RAB onları senin önünde ele verecek, ve onları helak edinceye kadar büyük kırgınla kıracak.

5 TESNIYE BAB: 20 AYET: S.: VE Allah'in RAB onu senin eline verdigi zaman, onun her erkegini kılıçtan geçireceksin; 14ancak kadınları, ve çocukları, ve hayvanları, ve sehirde olan her seyi, bütün malını kendin için çapul edeceksin; ve Allah'ın Rabbin sana verdigi düşmanlarının malının yiyeceksin. 15Bu milletlerin şehirlerinden olmayıp senden çok uzakta bulunan bütün şehirlere böyle yapacaksın. 16Ancak Allah‘ın Rabbin miras olarak sana vermekte oldugu bu kavmlarin şehirlerinden nefes alan kimseyi sag bırakmayacaksın; 17fakat onları, Hittileri, ve Amorileri, ve Kenanlilari, ve Prezzileri, ve Hivileri, ve Yabusileri, Allahin Rabbin sana emrettigi gibi tamamen yok edeceksin; 

6 HEZEKIEL BAB: 39 AYET: 18-20 S.: 828
Et yiyin, kan için 18Yigitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanını, koçların, kuzuların, ve ergeçlerin, bogaların kanını içeceksiniz hepsi Basanin semiz hayvanlarıdır. 19Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz.   

7 ISAYA BAB: 65 AYET: 12 S.: 722    sizi kılıcın kismeti edecegim, ve hepiniz bogazlanmak için igileceksiniz.

8 YEREMYA BAB: 16 AYET: 4 S.: 739 Acikli ölümlerle ölecekler; onlar için dövünen olmayacak

9 YEREMYA BAB: 12 AYET: 3 S.: 736 onları kasaplık koyunlar gibi ayır,  ve öldürme günü için onları hazırla

10 ISAYA BAB: 13 AYET: 15 S.: 683 Ele geçen her adamın gövdesi delik-desik edilecek ve tutulan her adam kılıçla düşecek. Yavruları da gözleri önünde yere çalınacak, evleri çapul edilecek ve karıları kirletilecek.

11 YEREMYA BAB: 26 AYET: S.: Orduların Rabbi söyle diyor: İste milltten millete bela çıkacak, ve dünyanın uçlarından büyük kasırga kopacak. 33Ve o gün yerin bir ucundan yerin öteki ucuna kadar Rabbin öldürdügü adamlar olacak; onlar için dövünmeyecekler, ve ...

12 ... ve onlar gömülmeyecekler; topragın üzerinde gübre gibi olacaklar; lesleri de yerin canavarlarına ve göklerin kuşlarına yem olacaklar.

13 YEREMYA BAB: 51 AYET: S.: 777 Sen benim topuzum ve cenk silahımsın; ve seninle milletleri kıracagım; ve seninle ülkeleri helak edecegim. Ve seninle atı ve binicisini kıracagım. Ve seninle cenk arabasını ve binicisini kıracagım; ve seninle erkegi ve kadını kıracagım;...

14 ....ve seninle kocamış adamı ve genci kıracagım;..

15 ...ve ere varmamış kızı kıracagım;...

16 I. SAMUEL BAB: 15 AYET: 3 S.: 286 onlarin herşeylerini tamamen yok et, ve onları esirgeme; erkekten kadına,...

17 ...çocuktan...

18 ...emzikte olana...

19 ...öküzden koyuna, deveden eşege kadar hepsini öldür...

20 HEZEKIEL BAB: 9 AYET: 5-6 S.: 794 ihtiyarı, genci ve ere varmamış kişi ve çocuklarla kadınları helak için vurun, gözünüz esirgemesin, ve acımayın;

21 TESNIYE BAB: 7 AYET: 1-3 S.: 184 Ve Allah‘ın RAB onları senin önünde ele verecegi, ve sen onları vuracagın zaman; onları tamamen yok edeceksin; onlarla ahdetmeyeceksin ve onlara acımayacaksın.

22 ISAYA BAB: 33 AYET: 12 S.: 697 Ve kavmlar kirecin yanması gibi, kesilip ateşle yakılan dikenler gibi olacaklar.

23 HEZEKIEL BAB: 23 AYET: 25 S.: 810 burnunu ve kulaklarını kesip düşürecekler, ve senden arta kalan kılıçla düşecek,

24 ISAYA BAB: 54 AYET: 17 S.: 714 Sana karşı yapılan hiçbir silah ise yaramayacak; ve hükümde sana karşı kalkan her dili suçlu çıkaracaksın.

25 AMGT


"M. TEVRAT'TA  KATLİAM  EMİRLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları