Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE SENTIDO ORKA LOTUS BEACH

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE SENTIDO ORKA LOTUS BEACH"— Sunum transkripti:

1 GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE SENTIDO ORKA LOTUS BEACH
2017 GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİMİZ SENTIDO ORKA LOTUS BEACH HOTELS

2 GİRİŞ 1.SENTIDO Orka Lotus Beach Hotel ………………. …...3 2.Mavi Bayrak Panosu ………………. …...7 3.Atıkların Doğada Yok Oluş Süreleri …...8 4. Doğaya Saygı Projesi ………………. …...9 5. Atık Yağların Değerlendirilmesi … 6.Kardeş Okula Çevre Eğitimleri ……… ….12 7.”Geleceğe Enerjin Kalsın” ……………… 9.Tesiste Atık Ayrıştırma Üniteleri ……… 10.Tesiste Kimyasal Madde Kullanımı …………………... …19 11.Misafir Çevre Bilgilendirmeleri ……… 12. Çevre Koruma Faaliyetleri ….……………… 13.Çevre Bilgilendirme Panoları ………………… Çevre Etkinlik Hedefleri … ………………

3 1.SENTIDO ORKA LOTUS BEACH HOTEL
Ege’nin en güzel koylarından biri olan Marmaris koyu sahilinde İçmeler Pamucak çam ormanlarının içinde yer alan SENTIDO Lotus Beach, 650 Metre uzunluğundaki kumsalı toplam alanı m2 üzerine kurulan Sentido Orka Lotus Beach 5400m2 kapalı alanıyla inşaatından işletme aşamasına kadar çam ağaçlarına zarar verilmemiştir.

4 Tesisimizde 7 adet yüzme havuzu, 1 adet çocuk yüzme havuzu , 1 adet aquapark ve bu aquaparkta 5 adet kaydırak mevcuttur. 4 adet alacarte restaurant( İtalyan,Çin, Türk ve Balık restaurantları), 1 adet Ana restaurant misafirlerimizin hizmetine sunulmuştur.

5 Resepsiyon ve lobi giriş binasında bulunmaktadır.
Tesisimizin diğer olanakları arasında çocuk klubü, Spa merkezi, fitness salonu, dükkanlar, Kuaför ve güzellik salonu, değişik dekor ve tarzlarıyla tesisin farklı bölgelerinde konumlandırılmış barlarımız, çamaşırhane temizleme servisi, akşam şovları için tasarlanmış arena ve kapalı diskomuz bulunmaktadır.

6 Bu hizmetlere ek olarak tesisimizde, misafirlerimizin sağlık sorunları için günün belli saatlerinde
doktorumuz görev yapmaktadır Spor sever misafirler imiz spor salonu ve su sporları imkanlarımız bulunmaktadır. Tesisimiz aynı zamanda engelli misafirlerimiz için de uygun tasarlanmıştır. Evcil hayvan kabul edilmemektedir. Sentido Orka Lotus Beach Hotel Dalaman Havaalanına 100 km. Marmaris merkeze 3 km. uzaklıktadır.

7 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
2. Mavi Bayrak Panosu Tesisimiz plajında bulunan mavi bayrak panosu gerek şekliyle gerekse tesisimiz ve çevreyle ilgili bilgileriyle misafirlerimizin dikkatini çekmiştir. Misafirlerimize tesisimiz hakkında bilgiler, acil durumlar, endemik türler, mikro-biyolojik su-deniz değerleri gibi bilgiler verilmektedir. Plajımızın deniz suyu analiz sonuçları ile ilgili verilen bilgiler sayesinde misafirlerimizin güvenini kazanmamızı sağlamış ve amacımızı yerine getirmekte büyük faydası olmuştur.

8 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
3.ATIKLARIN DOĞADA YOK OLUŞ SÜRELERİ Marmarisi simgeleyen petek görünümlü atıkların doğada yok oluş süreleriyle ilgili panomuzda cam, plastik, izmarit, alüminyum, tetrapark ve kibrit gibi maddelerin toprağa atılmaları sonucunda ne kadar sürede yok olduklarıyla ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca insanların dikkatini çekmek ve bilgilendirmenin amacına uygun olması için gerçek toprak kullanılmıştır.

9 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
4.DOĞAYA SAYGI PROJESİ Mini Clup çocukları ile birlikte doğaya sahip çıkmak ve devamlılığını sağlamak adına baharat bitkilerini dikimi ve sulaması gereçkleştirildi.

10 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
5.ATIK YAĞLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Tesisin bünyesinde sezonluk olarak bitkisel atık yağ oluşumu yaklaşık olarak kg civarındadır. Bu nedenle bitkisel atık yağların yönetmelik esaslarına göre yönetimi son derece önem arz etmektedir. Bilhassa mutfakta uygun noktalara toplama noktalarının oluşturulması, periyodik olarak toplanması ve geri kazanım amacı ile lisanslı firmaya gönderilmesi eğitimler ile Sürekli sağlanmıştır.

11 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
6.Kardeş Okula Çevre Eğitimleri Kalite Müdürü Cansu GÜVENÇ tarafından enerji tasarrufu ile ilgili eğitim verilmiştir. Eğitimde; Suyu israf edilmemesi Gereksiz yere yanan lambaların kapatılması Kullanılmayan elektrikli aletlerin fişinin çekilmesinden bahsedilmiştir. geri dönüşüm hakkında bilgilendirme

12 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
7.“GELECEĞE ENERJİN KALSIN” Otelimizde personel alanlarında bulunan uyarılar; Personel alanlarımızda bulunan tüm elektrik prizlerine ve ofislerimizde bulunan klimalarımıza yapıştırdığımız “ Gereksizse Söndürünüz” uyarısı ve verilen enerji eğitimlerimizle kullanılan fazla enerjinin önüne geçmemiz amaçlanmıştır.

13 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
8.“GELECEĞE ENERJİN KALSIN” Otelimizde personel alanlarında bulunan tasarruf tedbirli uyarılar; Çamaşırhanemizde ön yıkamanın önemine ve makinelerin tam olarak doldurulduktan sonra çalıştırılması gerektiği bilgilerine yer verilmiştir. Personel wc’lerimizde asılan uyarı yazılarımızda arızadan kaynaklı su israfının önüne geçilmesi amaçlanmıştır.Geri aramalarla amacımıza ulaşmış bulunmaktayız.

14 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
9.Genel Alanlarda Atık Ayrıştırma Üniteleri Tesisimizde bulunan geri dönüşüm üniteleriyle çöp ayrışımı yapılmaktadır.Cam kumbaralarımızda bulunan camlar ve geri dönüşüm ünitelerinde bulunan plastik, metal, kağıt-karton geri dönüşüm maddeleri belirli periyotlarla belediyemiz tarafından alınmaktadır. Tehlikeli atık depomuzda bulunan atıklar ise lisanslı bir firmalar aracılığıyla doğaya zarar vermeden bertaraf edilmektedir.

15 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
9.Tesisimizde Atık Ayrıştırma Alanı; Tesisimizde bulunan cam, metal, kağıt-karton, plastik kutularımız renk kodlamasına göre ayrılmakta ve bilgilendirilmesi yapılmaktadır. Ayrıca Mutfak background alanımızda kırılan malzemelerin önüne geçmek ve geri dönüşümü sağlamak amacıyla ayrı bir kutuda “Kırık Porselen Kutusu” bulunmaktadır. Personel wc’mizde tıbbi atık kutusu mevcuttur.

16 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
10.Tesisimizde Kimyasal Madde Kullanımı; Havuz makine dairelerinde kullanılan kimyasalların dökülmesini önlemek için sızdırmaz tava kullanılmaktadır. Ayrıca otelimizin tüm kimyasal kullanım alanlarında dozaj sistemimiz mevcuttur.Dozaj sistemi tesisimizde fazla kimyasal kullanımını engelleyerek israfı az kimyasal kullanımı da engelleyerek temizliğin uygun yapılmasını sağlamıştır.

17 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
11.Misafir Alanlarında Çevre Bilgilendirmeleri Otelimizde bulunan birbirine bağlı odalarda kapı arkalarında uyarı yazılarımız bulunmaktadır.Burada klimanın açık olması durumunda mutlaka kapının kapatılması konusunda uyarı bulunmaktadır. Böylelikle misafirlerimizi görsel yazılarımızla enerji tasarrufu konusunda bilgilendirmekteyiz.

18 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
11.Misafir Alanlarında Çevre Bilgilendirmeleri Misafir odalarında bulunan balkon kapılarımızdaki switch sistemi sayesinde kapının açık bırakılması halinde klimalarımız otomatik olarak devre dışı kalmaktadır.

19 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
11.Misafir Alanlarında Çevre Bilgilendirmeleri Misafirlerimize odalarında havlu politikamız anlatılmakta ve havlu değişimleri günün belli saatlerinde yapılmaktadır.Sürdürülebilirlik politikamız tüm misafir odalarımızda mevcuttur ve misafirlerimiz havlu değişimi istedikleri takdirde havlularını ne şekilde bırakmaları gerektiği bilgisi verilmektedir.Enerji tasarrufuyla ilgili bilgi de verilmektedir.

20 12.Çevre Koruma Faaliyetleri
Bahçe Departmanı tarafından biçilen çimlerden compost organik gübre üretimi yapılmaktadır.Böylece çimlerin organik olarak çevreye gönderilmesi yerine doğal gübre üretimi yapılarak çim atıkları değerlendirilmektedir.

21 12.Çevre Koruma Faaliyetleri
Kuşlarımız için belirli noktalara kuş besleme istasyonları yapılmıştır.Yuvalarımız ağaçların en üst noktasına kurularak kuşların herhangi bir çevre şartlarından etkilenmemesi amaçlanmıştır.

22 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
13.Çevre Bilgilendirme Panoları Misafirlerimize lobide çevre bilgilendirme ve enerji tasarrufuyla ilgi bilgilendirme yapılmaktadır.Otelimizin kalite politikası da anlatılmaktadır.Ayrıca info board’da tesisimizdeki geri dönüşüm üniteleriyle ilgili misafirlerimize bilgi verilmekte ve çevreyi korumak adına alınan önlemlerimiz anlatılmaktadır.

23 Sentido Orka Lotus Beach Hotel Çevre Eğitimi Etkinlikleri
Personel Yemekhanesi Çevre Bilinçlendirme Panosu Personelimizde çevre bilgisini sürekli kılmak amacı ile ihtiyaç duyulan noktalara çevre eğitim ve bilinçlendirme panoları oluşturulmuştur. Burada su ve enerji tasarrufu, atıkların azaltılması, çevre yönetim sistemimiz, sosyal sorumluluklarımız ve biyoçeşitliliğin korunması ile ilgili bilgiler verilmektedir.

24 14. 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ETKİNLİK TABLOSU
Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih 1 Geri dönüşüm atıklar ile ilgili bilgilendirme ve uygulama ÇALIŞANLAR OTEL NİSAN 2018 2 Çevre İçin Pedal Çevir Etkinliği ÖĞRENCİLER OKUL 3 Ağaç Dikimi 4 Elektriklerin Bir Dakikalığına Kapatılması MİSAFİRLER,ÇALIŞANLAR MAYIS 2018 5 Dünya Çevre Gününde Broşür Dağıtımı BELDE HALKI SAHİL HAZİRAN 2018


"GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE SENTIDO ORKA LOTUS BEACH" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları