Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FEN BİLİMLERİ FOSİLLER www.egitimhane.com  .

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FEN BİLİMLERİ FOSİLLER www.egitimhane.com  ."— Sunum transkripti:

1 FEN BİLİMLERİ FOSİLLER

2

3 FOSİL NEDİR ??? FOSİL : Hayvan ve bitkilerin taşlaşmış kalıntılarına fosil denir. Hayvan Bitki

4

5 FOSİLLERİN OLUŞUMU VE ÇEŞİTLERİ
Fosiller geçmişle ilgili yapılan çalışmalarda paleontologlara rehberlik ederler. Mikroskobik canlıların da fosilleri vardır . Hayvan , bitki ve mikroskobik canlıların fosilleri oluşurken et ve derileri parçalanarak yok olur sadece kemikleri kalır Bitki , hayvan ve mikroskobik canlıların kalıntıları deniz , göl ve bataklıklara gömülerek fosilleşebilir .

6

7 FOSİLLER BİZE NEYİ ÖĞRETİR
Bize bulundukları kayaçların hangi zamana ait olduklarını öğretir. Nesilleri tükenmiş ve eskiden yaşamış canlılar hakkında bilgi verir. Bulunduğu bölgenin coğrafi yapısı hakkında bilgi verir.

8 Fosiller müzelerde sergilenebilirler

9 FOSİL YAKIT NEDİR ??? Eskiden yaşayan bitkilerin fosilleşmesiyle petrol ve kömür oluşur. Günümüzde sanayi , ulaşım ve nakliye sektörlerinde petrol ve kömür kullanıldığı için fosil yakıt denir.

10

11 DİNOZOR FOSİLLERİ HAKKINDA BİLGİLER
Dinozorların şimdiye kadar bulunan 700 türü vardır. Dinozorların bazıları 2 ayaklı bazıları ise 4 ayaklıdır. Fosil bilimine paleontoloji denir. Bu dalla uğraşanlara paleontolog denir.

12

13 FOSİL BİLİMİ : PALEONTOLOJİ
Fosilleri inceleyen bilim dalına paleontoloji , bu dalla ilgili çalışmalar yapanlara ise paleontolog denir. Paleontolojide sadece fosiller incelenir başka şeyler bu dalın ilgi sahasına girmez.


"FEN BİLİMLERİ FOSİLLER www.egitimhane.com  ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları