Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK"— Sunum transkripti:

1 VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK
Şehit; nefsini Allah’a satıp, Allah (cc) yolunda savaşandır! “Allah (cc) yolunda öldürülen şehittir. Allah (cc) yolunda ölen şehittir.” (Hadis-i Şerif, Müslim)

2 Şehitlik; neticesi cennet olan “büyük kurtuluş”tur.
Şüphesiz ki Allah, mü’minlerden nefislerini ve mallarını, karşılığında Cennet hakikaten onların olmak üzere satın almıştır!  (Onlar) Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler; … (Tevbe suresi 111. ayet)

3

4 Mithat Cemal Kuntay

5 Ve Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin
 Ve Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin! Bil'akis (onlar) hayatdârdırlar, fakat (siz) anlayamazsınız.) (Bakara suresi 154. ayet)

6 “Öyle ise, dünya hayâtını âhiret karşılığında satan (o bahtiyar)lar  Allah yolunda savaşsınlar! Artık kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galib gelirse, bunun üzerine ileride ona (pek) büyük bir mükâfât vereceğiz.’’ (Nisâ suresi 74.ayet)

7 Bedir Savaşı Sırasında Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- buyurdular:
“–Her kim, bugün düşmandan yüz çevirmeyip sebât eder, şehit düşerse, Cenâb-ı Hak elbette onu cennete koyacaktır. Bugün şehit olanlara Firdevs Cenneti hazırdır. Hücûm ediniz, hamle ediniz!”  (İbn-i Hişâm, II, )

8 (Hadis-i Şerif, Tirmizî, Cihad, 25)
“Cennete girdikten sonra hiçbir kimse dünyaya gelmeyi arzu etmeyecektir. Yalnız şehitler böyle değil. Şehit, gördüğü ikramdan dolayı dünyaya dönme ve on kere şehit olmayı temenni eder.” (Hadis-i Şerif, Tirmizî, Cihad, 25)

9 15 temmuz gecesi tüm dünya ihanet şebekelerinin ihanetlerine şahit oldu . On yıllardan beri yapılan hain planlar, kısa zamanda başlarını yedi: Kahraman milletimizin şiddetli tokadını yediler.

10 Dünya, Bedir gazvesindeki, Mekke’nin, Endülüs’ün, Kudüs’ün ve İstanbul’un fethindeki ve Çanakkale savaşındaki ruhun bir benzerine şahit oldu.

11 Komutanı Zekai Aksakallı’nın vur emrini tereddütsüz yerine getiren ÖMER HALİSDEMİR

12 Millî şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy diyor ki:
Bastığın yerleri ''toprak!'' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

13 Merhum Akif’in ifadesiyle:
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

14 Gazilik çok büyük bir şereftir.
Allah yolundaki bir savaşta bir saat durmak, 60 yıl ibadetten üstündür.)  (Hadis-i Şerif, Feyzülkadir) Allah yolunda bir ok atan, bir köle azat etmiş gibi sevap kazanır.  (Hadis-i Şerif, Feyzülkadir)

15 İlim öğrenirken vefat eden şehittir.
Ebu Zer’den (ra) rivayetle; “Kişi ilim öğrenirken ölürse şehit olarak ölmüş olur.”  (Hadis-i Şerif, Bezzar)

16 Karın (yani iç) hastalığından ölen, Suda boğulan,
Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem buyurdular: “Şehîdler beştir: Tâundan (vebadan) ölen, Karın (yani iç) hastalığından ölen, Suda boğulan, Yıkıntı altında kalıp ölen, bir de Allah yolunda şehîd olandır.”  (Buhârî, Ezân, 32)


"VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları