Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ ve ARALARINDAKİ FARKLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ ve ARALARINDAKİ FARKLAR"— Sunum transkripti:

1 ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ ve ARALARINDAKİ FARKLAR
Gül METİN

2 Antivirüs Nedir? Ne İşe Yarar?
Antivirüs programı, virüslere karşı yazılmış, temizleme, kurtarma işlemlerini yerine getiren koruyucu programlara verilen genel isimdir.  Antivirüs programları virüsleri bulmak, karantina altına almak/silmek için çeşitli yöntemleri izlerler. Bu yöntemler antivirüs programlarının çalışma hızını ve prensiblerini belirler.

3 Türkiye' de en çok indirilip kullanılan antivirüs programları nelerdir?
1. Avast! Free Antivirüs(Czech Republic) 2. ESET NOD32 Antivirüs(Slovak Republic) 3. AVG Antivirüs Free(Czech Republic) 4. ComboFix(U.S.A) 5. Avira Free Antivirüs(Germany)

4 En iyi Antivirüs yazılımları
1. Bitdefender Antivirus(Romania) 2. Kaspersky Antivirus(Russian Federation) 3. Norton Antivirus(California) 4. F-Secure Antivirus(Finland)  5. Avg Antivirus(Czech Republic) 6. BullGuard Antivirus(England) 7. G Data Antivirus(Germany) 8. Panda Antivirus(Spain) 9. Avast! Pro Antivirus(Czech Republic) 10. McAfee Antivirus(United States of America)

5 10. McAfee Antivirus Plus Şirket : McAfee Inc Fiyat : 39.99$ Çıkış Tarihi : Ekim Windows, Android, IOS ve MacOS için sınırsız sayıda ürün koruma imkanı sağlaması. + Arkasında Intel gibi bilişim sektörünün en büyük isimlerinden biri yer aldığı için güven vermesi. – Rakiplerine oranla sistemi biraz daha fazla yorması.

6 9. Avast Pro Antivirus Şirket : AVAST Software Fiyat: 24.99 $
Çıkış Tarihi : Ekim 1988 + Ağı ve modemi güvenlik açıklarına karşı taraması. + Hızlı tarama. – Otomatik USB tarama sistemi bulundurmuyor. – Yüksek bellek kullanımı, fark edilir derecede bilgisayar hızını düşürüyor.

7 8. Panda Antivirus Şirket : Panda Software Fiyat : $ Çıkış Tarihi : Ekim Bulut tabanlı çalışıyor. + USB belleklerden gelen malware ataklarını kalıcı olarak engelleyen USB Vaccination özelliği + Opsiyonel güvenlik duvarı ve güvenli browser özelliği. + Eksik olan Windows paketlerini otomatik olarak denetliyor. + Firewall koruması. – Malware engelleme testlerinden ortalama bir sonuç alıyor. – İnternet koruması birçok tehlikeyi engellemekte güçlük yaşıyor.

8 7. G Data Antivirus Şirket : G Data Software Çıkış Tarihi : Mart En basit paket 3 ürünü korumaya imkan veren şifre ile geliyor. + Bellek kullanımı oldukça düşük. + Virüslere karşı hızlı tepki ve karantina sistemi. – lIngame mod bulunmuyor. – Otomatik USB tarama sistemi bulundurmuyor.

9 6. BullGuard Antivirus Şirket : BullGuard Çıkış Tarihi : Haziran Sadece Windows, değil diğer platformlar ile de tam bir şekilde uyumlu çalışabili- yor. + Düşük premium ücreti.

10 5. Avg Antivirus Şirket : AVG Technologies Fiyat : $ Çıkış Tarihi : Ekim Çeşitli platformlarla uyumlu. + Yetki verildiğinde kullanıcıdan bağımsız bir şekilde güncellemelerini arkaplanda oldukça düşük bir download hızında gerçekleştirerek yazılımın güncel kalmasını sağlıyor. – Programı askıya almak ya da kapatmak uzun zaman alıyor.

11 4. F-Secure Antivirus Şirket : F-Secure Corporation ( Data Fellows) Çıkış Tarihi : Aralık 1994 – AntiPishing sistemi barındırmıyor. İnternet bankacılığı bilgilerinin erişimine, özel şifrelemelere, finansal bilgilere ve kredi kartı bilgilerine erişimi engelleyemiyor.

12 3. Norton Antivirus Şirket : Symantec Corp. Çıkış Tarihi : Eylül Uzun bir süredir piyasada bulunması ve büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olması nedeniyle, antivirüs programlarının içinde köklü ve güvenilir bir yer edinmiştir. + Program akıllı yapısı sayesinde, youtube üzerinden video izlemek gibi herhangi bir tehlikenin olmadığı durumlarda kendini pasif hale getiriyor ve sistemin yavaşlamasını engelliyor. – Tarama süresi çok uzun olabiliyor. – AntiPishing özelliği program içerisinde yer almıyor. Eğer bu özellikten yararlanmak isterseniz Norton Internet Security yazılımını satın almak durumundasınız.

13 2. Kaspersky Antivirus Şirket : Kaspersky Lab. Çıkış Tarihi : Ocak Antivirüs programları içerisinde en geniş virüs ve spy tanımlama veritabanına sahip. – Rakipleri içerisinde en yüksek premium ücretine sahip fakat 60 doların 3 lisansı kapsadığını unutmamak gerekiyor.

14 1. Bitdefender Antivirus
Şirket : Softwin Company Çıkış Tarihi : Kasım Bilgisayarınızı yavaşlatmadan gelişmiş proaktif koruma sağlıyor. + Düşük premium ücreti. + Yüksek koruma. + Kullanıcı dostu arayüz. + 7/24 Teknik destek. +Yazılım, kötü niyetli kodları algılamak için birkaç yöntemden faydalanıyor. Bunlar arasında yazılımların davranışlarını takip etmek, bağlantıları taramak, daha önce hiç rastlanmamış virüsleri bulabilme, PC'niz açılırken boot sektörünü tarama var.

15 Kaynaklar temelleri/251-antivirus-programlari-hakkinda-hersey.html programi-secildi_31708.html ulkeleri programlari-ve-ait-oldugu-ulkeler-listesi.76806/


"ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ ve ARALARINDAKİ FARKLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları