Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ"— Sunum transkripti:

1 YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ
SÜRÜCÜLER (Drivers)/ OFİS YAZILIMLARI / DOKÜMAN Görüntüleme ve e-kitap cihaz ve yazılım / SIKIŞTIRMA YAZILIMLARI Yrd. Doç. Dr. Muhammet Arucu 8.Hafta

2 Genel Amaç Konu ve İçerikleri
BIOS BIOS Nedir? BİOS'un Önemi, BIOS Ayarları ve Güncellenmesi SÜRÜCÜLER (Drivers) Sürücülerin Yüklenmesi ve Güncellenmesi OFİS YAZILIMLARI Bileşenleri, Alternatifleri, Kurulum ve Güncellenmesi DOKÜMAN Görüntüleme ve e-kitap cihaz ve yazılım Doküman formatları, oluşturma ve görüntüleme SIKIŞTIRMA YAZILIMLARI Çeşitleri ve Kullanımı DOSYA ALIŞ VERİŞİ (Download, Upload-FTP) Kullanılan Uygulamalar Çeşitleri ve Kullanımı İNTERNET TARAYICILARI Gözatıcıları (Browsers) Çeşitleri ve Kullanımı E-POSTA yazılımları ANLIK MESAJLAŞMA Çeşitleri ve Kullanımı BULUT UYGULAMALARI - Bulut Kavramı ve Kapsamı Çeşitleri, Avantaj ve Dezavantajları FOTOĞRAF Görüntüleme ve Düzenleme Yazılımları VİDEO VE MÜZİK YAZILIMLARI Yürütme ve Düzenleme yazılımları ve çeşitleri ÖZGÜR YAZILIM VE ANDROİD Özgür Yazılım, Açık kaynak kodlu yazılımlar SANAL GERÇEKLİK Sanal gerçeklik cihaz ve yazılımlarının incelenmesi BİLGİSAYAR GÜVENLİĞİ - Virüs, Trojan, Spam v.b. Zararlı yazılımlar ve korunma, Firewall, aile koruma YEDEKLEME Periyodik yedekleme, İmaj alma ve açma

3 Surucu(Driver) Bulma Yazilimlari
Uniblue DriverScanner

4 OFİS YAZILIMLARI

5 DOKÜMAN Görüntüleme

6 e-kitap cihaz ve yazılım
eKitaplar temel olarak ePub, mobi, pdf ve word formatlarında yayınlanabilmektedir. Günümüzde mobil cihazların hayatımızda artarak edindiği yer sayesinde yayınlanan ekitaplar kullanımı kıstlı olan pdf ve word yerine daha zengin içerik sağlayan daha popüler ePub ve mobi formatlarına kaymaktadır. Günümüzde piyasada bulunan mobil cihazların hemen hemen hepsi (iphone, iPad, Nexus, Samsung Galaxy, Android ve Symbian destekleyen diğer cihazlar) ePub formatında kitap okumaya olanak sağlamaktadır. Kindle haricindeki ekitap okuyucuların hepsi ePub formatına destek sağlamaktadır.

7 e-kitap cihaz ve yazılım
Masaüstü E-Kitap Okuma Yazılımları Mobil E-Kitap Okuma Yazılımları Calibre Kindle Microsoft Reader Martview Mobipocket Reader KooBits FBReader Nook Kindle (android, iOS) iBooks (iOS) Google Play Books (android) Nook (android, iOS) Scribd (android, iOS) Kobo (android, iOS) Moon Reader (android

8 Sıkıştırma Programı Dosya sıkıştırma programları bilgisayarlar için olmazsa olmazlardandır. Bu sunumda en iyi 5 dosya sıkıştırma programını seçtim. Dosya Sıkıştırma Programı Günümüzde arşiv yöneticisi olmadan bir bilgisayar düşünülemez. Yeni bir bilgisayara ya da yeni kurulmuş bir işletim sistemine ilk yüklememiz gereken programlardan biri dosya sıkıştırma programıdır.

9 Sıkıştırma Programı En İyi 5 Dosya Sıkıştırma Programı Winrar en çok kullanılan arşiv yöneticilerinden biridir. RAR ve ZIP dosyalarını açmak için birebirdir. Ayrıca CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO, Z, 7-Zip gibi arşivleri de açabilmektedir. WinZip dosya sıkıştırma, dosya şifreleme, dosya paylaşımı ve veri yedekleme alanında en iyi arşiv yöneticilerinden biridir. Yaygın olarak kullanılan Zip, Zipx, RAR, 7Z, BZ2, LHA, CAB, IMG, ISO gibi uzantıları açabilen oldukça kullanışlı bir programdır. 7-Zip, açık kaynak kodlu ve yüksek sıkıştırma oranı sunan bir dosya sıkıştırma programıdır. 7-Zip yazılımının tamamen ücretsiz ve oldukça kullanışlı olması kullanıcılar tarafından tercih edilmesini sağlıyor. 7-Zip hemen hemen tüm dosya sıkıştırma formatlarını desteklemektedir. Bozuk sıkıştırılmış dosyaları dahi açabilir.

10 Sıkıştırma Programı En İyi 5 Dosya Sıkıştırma Programı PeaZip açık kaynaklı ücretsiz bir dosya ve arşiv yöneticisidir. Kullanımı kolay bir program olan PeaZip 7Z, ARC, BZ2, GZ, PAQ/LPAQ/PAQ, PEA, QUAD/BALZ, TAR, UPX, ZIP gibi uzantılarla sıkıştırma yapabilir. ACE, ARJ, CAB, DEB, ISO, LHA, RAR, RPM türlerini de açabilmektedir. Yapilan denemede PeaZip, 98,2 MB olan klasörü ZIP olarak 14 saniyede sıkıştırıp boyutunu 43,4 MB'a düşürdü yani hız olarak WinZip ve 7- Zip'ten daha iyi bir performans sergiledi. PowerArchiver, kullanımı kolay , görsellik bakımından güzel, Windows Explorer entegrasyonu ve birçok güçlü fonksiyonu bulunan bir dosya sıkıştırma programıdır. Programın tek eksik yanı RAR sıkıştırma desteğinin olmaması gibi duruyor ama etkili sıkıştırma ve hızıyla övgüyü hakeden bir program. ISO dosyaları ve SFX arşivleri oluşturulabilir. Ayrıca sıkıştırılan dosyaları direkt olarak FTP'ye de atabilirsiniz.

11

12 DOSYA ALIŞ VERİŞİ (Download, Upload-FTP)
Download, İnternet mecrasında bulunan bir nesneyi (bu basit manada bir video dosyası,ses dosyası yada resim olabildiği gibi bir işletim programıda olabilir.) bilgisayarınıza yada mobil cihazınıza kaydetme işlemidir. Eğer sizde sürekli download yapan bir kullanıcı iseniz başınız kota sorunuyla dertte demektir. Upload, bilgisayarınızda yada mobil cihazınızda bulunan herhangi bir nesneyi (video, resim, office belgesi vs. ) internet üzerindeki bir sunucuya (web sitelerini düşünebilirsiniz) kaydetme işlemidir.


"YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları