Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Betül GÜLER 130907005.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Betül GÜLER 130907005."— Sunum transkripti:

1 Betül GÜLER

2 Nerede, ne zaman, nasıl, kim tarafından ?
Tchibo, Almanya merkezli olmak üzere ‘öğütülmüş kahveyi posta yoluyla gönderme fikri’nden yola çıkılarak 1949’da Max Herz ve Carl Tchilling tarafından kurulmuştur.

3 Geleneksel kahve çeşitlerinin yanında düzenli olarak değişen, değeri yüksek tüketim malları da satışa sunulur. “ Her hafta yeni bir dünya”  sloganıyla Tchibo, haftalık olarak yenilenen 15 ürününü bir tema çerçevesinde sunmaya başlamıştır. Yine aynı yıl yani 1972 yılında restaurant ve bürolara kahve ve kahve makineleri temin eden Tchibo Café Service kuruldu.

4 1961 yılında ünlü aktör  Mr. Pithey, “Tchibo Man” reklamları ile Almanya’nın en bilinen reklam ikonu seçildi. 1961’den itibaren yaklaşık onbeş yıl boyunca, Tchibo’nun kahve çekirdeklerinin kalitesini ve çeşitliliğini anlatan kişi oldu.

5 1963 yılında ise Tchibo, pastanelere ve fırınlara Shop in Shop konulması fikriyle, pazarlamada bir devrim yarattı. Tchibo, o yıl ilk kez hafif, yumuşak içimli kahveyi de Alman pazarına sürdü. 1987 yılında ise Shop in Shop sistemi gıda perakendecilerine de yayıldı.

6 1985 yılında taze kavrulmuş kahve çekirdeği, Tchibo’nun yüksek kalitesinin kolay akılda kalır ve hatırlanabilir sembolü olarak lanse edildi.

7 Tchibo, seyahat sektörüne de girdi. 2007 yılında, 225
Tchibo, seyahat sektörüne de girdi yılında, ’den fazla müşteri seyahatlerini Tchibo aracılığıyla gerçekleştirdi. Tchibo ayrıca ilk kez interneti yeni satış kanalı olarak kullanmaya başladı.

8 Mobil telefon piyasasında çığır açan Tchibo Mobil 2004 yılında kuruldu
Mobil telefon piyasasında çığır açan Tchibo Mobil 2004 yılında kuruldu. Tchibo ve O2 Germany arasındaki ortak girişim, bütçeye uygun mobil  paketler  sunan ilk sağlayıcı oldu.

9 Rakiplerinden ayrıldığı nokta;
Tchibo’yu rakiplerinden ayıran en önemli farklardan biri müşterilerini misafir gözüyle görmesi diyebiliriz. Onlara bir aile ortamı sunarak alışverişlerini kolaylaştırıyor, onları sanki evinde ağırlıyormuş havası ile hizmet veriyor. Bu tarz farklılaştırılmış pazarlama stratejileri kullanarak müşterileri kendisine çekmeyi başarıyor.

10 Tchibo’nun kullandığı  stratejilerden birisi de deneyim mağazacılığı olarak karşımıza çıkıyor. Deneyim mağazacılığı kısaca; müşterinin mağazada 5 duyu organına aynı anda ve birlikte seslenen bir mağazacılık anlayışı kurgulanmasıdır. Böylelikle müşteri bu ortamdan ve sahneden etkilenir. Müşteri için bu an “unutulmaz bir andır” ve duygulara kodlanır. Sonuç olarak mağazadan, markadan ve hizmet tasarımından hoşlanır hale gelir.

11 Hız ve deneyimin yanı sıra bu mağazacılık uygulamasını müşterinin gözünde farklı kılan bir başka etmen ise görsel sunum içinde ürünün hızlı yenilenmesinden kaynaklanan  “müşterinin merak duygusunun sürekli gıdıklanması” da var. Müşteri Tchibo ile olan alışveriş süreci içinde şöyle düşünüyor: “Acaba bir sonraki mağaza yenilenmesinde Tchibo bana hangi farklı ürün sunumuyla gelecek, ben mağazada kahvemi de yudumlarken bana ne tür ilginç ürünler ve  fırsatlar sunacak?”  bu merak duygusu müşterinin alışveriş tutkusunu sürekli “diri” tutmayı başarıyor. 

12 . Müşteri sadakatinin giderek düştüğü genel perakende sektöründe Tchibo, mağazacılığının başarısıyla topladığı ve her geçen gün büyüttüğü  “müşteri sadakati”  evrensel olarak incelenmeye değer duruyor.

13 Teşekkürler Betül GÜLER


"Betül GÜLER 130907005." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları