Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Kalbimizin çeşitli odacıkları vardır.Bu odacıklar arasında geçişler bulunur.Kanımızı pompalamak ile görevlidir.  Kalp iki büyük iki küçük odacık.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Kalbimizin çeşitli odacıkları vardır.Bu odacıklar arasında geçişler bulunur.Kanımızı pompalamak ile görevlidir.  Kalp iki büyük iki küçük odacık."— Sunum transkripti:

1

2

3  Kalbimizin çeşitli odacıkları vardır.Bu odacıklar arasında geçişler bulunur.Kanımızı pompalamak ile görevlidir.  Kalp iki büyük iki küçük odacık halinde bulunur.  Bu odaların küçük ve kalbin üst kısmında olanlara kulakçık denir.  Kalbin alt kısmında iki büyük odacığa karıncık denir.

4  Hücrelerden meydana gelmiş kırmızı renkli hayati bir sıvıya kan denir.

5  Vücudumuzda üç çeşit damar vardır.  Toplardamar,atardamar ve kılcal damardır.

6  Vücudumuzda dolaşan kanı tekrardan kalbimize taşır.Fakir olan kanı taşır.Toplardamardaki kan oksijen bakımından zengindir.

7  Kalbin pompaladığı kanı taşıyan damardır.oksijence zengin olan hücrelere kanı taşır.

8  Çok ince olan bir damardır.vücudumuzda küçük bölgelere kadar ulaşır.hücrede madde alışverişi sağlar.

9  Bir insan vücudundaki damarları dünyanın etrafına dolasak yaklaşık 2,5 kere dolaşır.  Kalbimiz ortalama yumruğumuz kadardır.  Kalbimiz yaklaşık günde bir kamyonu hareket ettirecek kadar enerji açığa çıkar.  İlk kalp amaliya’tı 1893 yılında gerçekleşmiştir.  Kalp krizlerinin çoğu sabah 08:00-09:00 saatleri arasında gerçekleşir…

10  BENİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER …

11  FEN BİLİMLERİ KİTABI

12 www.soruoku.com


" Kalbimizin çeşitli odacıkları vardır.Bu odacıklar arasında geçişler bulunur.Kanımızı pompalamak ile görevlidir.  Kalp iki büyük iki küçük odacık." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları