Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİŞLERve AĞIZ SAĞLIĞI DİŞ VE DİŞ ÇEŞİTLERİ Ağzınızı açıp ayna karşısında incelediğiniz zaman, alt ve üst çene kemiğinize dizilmiş dişlerinizi görürsünüz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİŞLERve AĞIZ SAĞLIĞI DİŞ VE DİŞ ÇEŞİTLERİ Ağzınızı açıp ayna karşısında incelediğiniz zaman, alt ve üst çene kemiğinize dizilmiş dişlerinizi görürsünüz."— Sunum transkripti:

1

2 DİŞLERve AĞIZ SAĞLIĞI

3 DİŞ VE DİŞ ÇEŞİTLERİ Ağzınızı açıp ayna karşısında incelediğiniz zaman, alt ve üst çene kemiğinize dizilmiş dişlerinizi görürsünüz. Doğduğunuz zaman dişleriniz yoktu. Ne zaman diş çıkardığınız hakkında bir bilginiz var mı? Şu an ki dişleriniz ilk çıkanlar mı? Dişlerinizin ne zaman değiştiğini hatırlıyor musunuz? Yetişkin, sağlıklı bir insanın ağzında 32 diş bulunmaktadır. Dişlerimizin görevi ; besinleri koparıp parçalamak ve ezerek sindirimi kolaylaştırmaktır. Ağzımızdaki dişler farklı şekillerdedir. Şimdi dişlerimizi incelemeye başlayalım.

4 Kesici Dişler Önde görülen dişler kesici dişlerdir. Görünüşü keserin ağzına benzer. Besinleri kesmeye ve koparmaya yarar. Alt ve üst çenede dörder tanedir. Köpek Dişleri Kesici dişlerin sağ ve sol tarafında birer tane köpek dişi vardır. Besinleri koparıp, parçalamaya yarar. Alt ve üst çenede ikişer tanedir. Küçük Azı Büyük Azı Azı Dişleri Köpek dişerinden sonra azı dişleri gelir. Yüzeyleri geniştir. Besinleri ufalar, ezer ve öğütür. Bir çenede sağ ve sol kısımda beşer tane olmak üzere 10 tanedir.

5 DİŞ SAĞLIĞI İyi çiğnenmeden yutulan yiyecekler mideyi yorar. Yorulan mide görevini tam yapamaz. Bu nedenle besinlerin iyice çiğnemesi çok önemlidir. Bu da sağlam ve eksiksiz dişlerle sağlanır. Ceviz ve fındık gibi kabuklu yiyecekleri dişle kırmak, Çok sıcak ve soğuk yiyecekleri art arda yemek, içmek, Dişleri toplu iğne gibi sivri metallerle karıştırmak, Bol şekerli yiyecekleri fazla yemek, Dişlerin temizliğine dikkat etmemek, Diş fırçasını yanlış kullanmak, D İŞ VE AĞIZ SAĞLIĞINI BOZAR.

6 DİŞ VE AĞIZ SAĞLIĞIMIZI KORUMAK İÇİN ;

7 GÖZDEN GEÇİRME 1.Diş çeşitlerini listeleyiniz. Kendi ağzınızdan örnek gösteriniz. 2.Sağlıksız dişlere sahip olan kişiler hangi sorunlarla karşılaşır? Söyleyiniz. 3.Diş sağlığını korumak için yapılabilecekleri öncelik sırasına göre listeleyiniz.


"DİŞLERve AĞIZ SAĞLIĞI DİŞ VE DİŞ ÇEŞİTLERİ Ağzınızı açıp ayna karşısında incelediğiniz zaman, alt ve üst çene kemiğinize dizilmiş dişlerinizi görürsünüz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları