Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Topluma Hizmet Edenler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Topluma Hizmet Edenler"— Sunum transkripti:

1 Topluma Hizmet Edenler

2 Pascal

3 Gutenberg

4 Marconi

5 Wright Kardeşler

6 Galileo

7 Yurdumuzda yada başka ülkelerde yaptıkları çalışmalarla insanlara eğitim, bilim, sanat, spor, sağlık ve daha pek çok alanda yararı dokunmuş, yaptıkları çalışmalarla örnek olmuş kişileri tanımak bizim görevimizdir. Bu kişilerin yaşamları araştırmalıyız, iyi öğrenmeliyiz ve onları kendimize örnek almalıyız.

8 Thomas Edison

9 İnsanlık tarihinin en büyük mucitlerinden biri olan Thomas Edison, 11 Şubat 1847’de Amerika’nın Ohio eyaletinde dünyaya geldi. koltukçu bir babanın ve İskoç asıllı eski bir Öğretmen olan annenin son ve yedinci çocuklarıydı. Edison burada orta halli bir ailenin çocuğu olarak büyümeğe başladı ve ilköğrenimine burada başladı. Fakat başladıktan yaklaşık üç ay sonra algılamasının yavaşlığı nedeniyle okuldan uzaklaştırıldı. Bundan sonraki üç yıl boyunca özel bir öğretmen tarafından eğitildi. Son derece meraklı ve yaratıcı kişiliğe sahip bir çocuk olan Edison, 10 yaşına geldiğinde kendisini fizik ve kimya kitaplarına verdi. Oniki yaşına geldiğinde ailesine yardım etmek için trende gazete satmaya başlayan Edison, evlerindeki laboratuvarını trenin yük vagonuna taşıyarak, çalışmalarını burada sürdürdü. Bu dönemde Edison; bilimsel kitapları bolca okudu ve bu kitaplardan çok şey öğrendi etkilendi. Onbeş yaşına gelince kendi kazandığı tüm parayı bir baskı makinesine yatırdı ve bir gazete çıkardı. Bu gazetenin yazılarını kendisi trende yazıyor ve evde basıyordu. Ancak bir gün hareket halindeki bir vagona atlarken bir tren memuru tarafından yakalandı. Memur kulağını o kadar çekti ki günlerce kulak ağrısından kıvranmak zorunda kaldı. Ancak bu olay sonrasında Edison sağır oldu. Edison onaltı yaşındayken telgrafçılığı öğrendi ve ve dört yıl boyunca telgraf memuru olarak görev yaptı. Bir Mucit olma isteği onda bu yıllarda başladı. Ampulün içindeki havayı boşlatarak bugün kullandığımız ampulun yanmasını sağladı. Daha sonraki yıllarda bir imalathane kurarak telgraf ve aygıtları üretmeye başladı. Bir süre sonra bir araştırma laboratuvarı kurdu ve tüm zamanını yeni buluşlar yapmaya yönelik çalışmalara ayırdı. Edison’un 1300’den fazla icadı vardır.

10 Alexsander Graham Bell

11 Aşık Veysel

12 Naim Süleymanoğlu

13 Refet Angın

14 İdil Biret

15 Mimar Sinan

16 Hakan Şükür

17 Mehmet Öz

18 Hidayet Türkoğlu

19 Bilim,sanat yada spor alanlarında başarılarıyla yada yaptıklarıyla kendisinden söz ettiren ,topluma örnek olmuş birini belirleyiniz. Bu kişinin çocukluğunu araştırınız. Resmini bularak ödevinizi hazırlayıp sınıfa getirerek arkadaşlarınıza sunum yapınız..

20


"Topluma Hizmet Edenler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları