Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERSİYON YÖNETİMİ. VERS İ YON YÖNET İ M İ NEDİR? Bir dokümanın oluşum süreci, değisik versiyonlarının takibi ve arşivlenmesi için kullanılan metot ve.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERSİYON YÖNETİMİ. VERS İ YON YÖNET İ M İ NEDİR? Bir dokümanın oluşum süreci, değisik versiyonlarının takibi ve arşivlenmesi için kullanılan metot ve."— Sunum transkripti:

1 VERSİYON YÖNETİMİ

2 VERS İ YON YÖNET İ M İ NEDİR? Bir dokümanın oluşum süreci, değisik versiyonlarının takibi ve arşivlenmesi için kullanılan metot ve sistemlere versiyon yönetimi adı verilir.

3 VERS İ YON

4 Tüm Versiyon Yönetimi Kontrol Sistemlerinde kullanılan 3 tane önemli temel kavram bulunmaktadır.  Repository (Depo)  Revision (Revizyon)  Tags (Etiket)

5 Repository (Depo) Repository (Depo) hangi dökümanı nasıl saklayacağını, nasıl numaralandıracağını, kimin hangi dökümanlarda ne değişiklikleri yaptığını bilir. Repository (Depo) için kısaca Versiyon Kontrol Sistemlerinin beynidir diyebiliriz.

6 REPOSITORY (DEPO) REPOSITORY

7 Revision (Revizyon) Versiyon Yönetim Sistemi, herhangi bir dökümanın var oluşundan, şu anki haline kadar, zaman içinde ki herhangi bir durumunu gösterir. İşte bunu döküman üzerinde yapılan her değişiklikte ona bir numara vererek yapar. Bu numaralar versiyon kontrol sisteminde revizyon numarası olarak adlandırılır.

8 Tags (Etiket) Bir dökümanın, herhangi bir tarihteki durumunu etiketleme işlemi yaparak bir isim altında saklayabiliriz. Yani fotoğraf çekmek gibi o anki anlık görüntü alınabilir. Bu nedenle,anlık görüntünün bozulmaması için etiketlenmiş dökümanları depo’dan sadece okuma amacıyla almamız gerekir. Etiketleme kavramında,dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır.

9 TAG / BRANCH TAG Proje_ v.1.0

10 Hazırlayanlar Altan BİROL Ozan BALABANLI Özlem ÖZERDEM Teşekkürler...


"VERSİYON YÖNETİMİ. VERS İ YON YÖNET İ M İ NEDİR? Bir dokümanın oluşum süreci, değisik versiyonlarının takibi ve arşivlenmesi için kullanılan metot ve." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları